با توجه به سیاستهای اخیر تدوین شده برای قیمتگذاری خودرو، بسیاری از سرمایهگذاران به رشد سهام نمادهای گروه خودرو امیدوار شدهاند؛ تا جاییکه در هفتههای اخیر هم تقاضا برای خرید این نمادها بیشتر شده است.
کاماپرس، در این گزارش با بررسی وضعیت تابلو و عملکرد شرکتها رشد نمادهای گروه خودرویی در اسفند 1402 را پیشبینی کرده است.
در هفتههای اخیر پس از اینکه خبر رسید شورای رقابت موافقت کرده که قیمتگذاری خودرو در کارخانه بر مبنای صورتهای مالی شرکتها انجام شود به یکباره تقاضا برای خرید سهام نمادهای خودرویی افزایش یافت. در شرایط کنونی هم هرچند این نمادها به صورت متعادل معامله میشوند، اما با توجه به نمایان شدن چشم انداز این سیاستگذاری در صورتهای مالی سال آینده، پیشبینی میشود خودروسازان زیانده از زیان خارج شوند و شرکتهای سودده هم به سودآوری بیشتری برسند.
بیشتر بخوانید:
نماد خودرو
شرکت ایران خودرو با نماد خودرو نه تنها لیدر گروه خودرویی در بورس محسوب میشود در بازار هم نقش اساسی دارد. به همین دلیل در استراتژی بازگشت معاملات بسیاری از سرمایهگذاران به این نماد چشم دوختهاند. نماد خودرو در سه ماهه حدود 2 درصد مثبت و در یک ساله حدود 8 درصد منفی بازدهی داشته است. این نماد در یک سال گذشته در عملکرد تولید نوسانی بوده، اما در ماه های پایانی سال حدود 50 درصد رشد تولید داشته است.
نما خساپا
شرکت خودروسازی سایپا با نماد خساپا که تقریبا دوشادوش ایران خودرو حرکت میکند، گاهی در لیدری بازار جایگزین نماد خودرو میشود در سه ماهه اخیر بازدهی منفی 3 درصد و در یک ساله هم بازدهی مثبت 15 درصد داشته است. این نماد هم در نیمه دوم سال جاری تولید بیشتری داشته است و با توجه به اینکه مدلهای جدیدی برای عرضه رونمایی کرده به زودی با رشد تولید همراه خواهد شد.
نماد خزامیا
شرکت زامیاد با نماد خزامیا در سه سال اخیر بهتر از سایر نمادهای خودروسازی عملکرد و به مراتب بازدهی بالاتری ثبت کرده است. این موضوع تحت تاثیر افزایش سودسازی این شرکت بوده که در سال جاری هم ادامه یافته، به طوری که در 9 ماهه به ازای هر سهم 47 تومان سود ساخته است. این نماد در سه ماهه اخیر بازدهی مثبت 11 درصد و در یک ساله بازدهی مثبت 28 درصد ثبت کرده است.
نماد خپارس
شرکت پارس خودرو با نماد خپارس در چند سال گذشته به دلیل خروج شرکتهای خارجی از ایران با چالشهای جدی مواجه شده و همین موضوع باعث شد که در بازار سهام هم ضمن اینکه افت قابل توجهی داشته باشد به بازار پایه سقوط کند. این نماد در سال جاری کمی عملکردش نسبت به سال گذشته بهبود داشته است، با این حال در سه ماهه اخیر بازدهی منفی 15 درصد و در یک ساله بازدهی منفی 24 درصد ثبت کرده است.
نماد خاور
شرکت خاور با نماد خاور با وجود اینکه در سالهای گذشته با افت قابل توجهی مواجه شده بود، اما همچون دیگر خودروسازان تجاری در سال های اخیر توانست بازگشت خوبی به بازار داشته باشد و به سودآوری برسد. به طوری که این نماد در 9 ماهه سال جاری هم توانسته حدود 34 تومان به ازای هر سهم سود بسازد. در تابلوی معاملات هم این نماد در سه ماهه افتی 2 درصدی و در یک ساله رشدی 8 درصدی داشته است.
نماد خکرمان
شرکت کرمان موتور با نماد خکرمان هم جزو نمادهای خودرویی سودساز است. این نماد طبق صورت های مالی در 9 ماهه نخست سال به ازای هر سهم 40 تومان سود ساخته است و با توجه به اینکه مدلهای جدیدی را برای عرضه رونمایی کرده احتمالا در سال آینده با رشد سودآوری همراه خواهدشد. این نماد مانند سایر خودروسازیهای گروه در 3 ماهه به ازای هر سهم 3 درصد بازدهی منفی و در یک ساله رشدی 14 درصدی داشته است.
براساس این گزارش، با توجه به اینکه برخی نمادهای خودرویی نسبت به سایر نمادها بازدهی کمتری داشتهاند و از طرف دیگر در مسیر رشد تولید قرار گرفتهاند، بیشتر امکان رشد بازدهی دارند، برای نمونه نمادهایی مانند خپارس، خودرو و خساپا قابلیت بیشتری برای رشد دارند.
انتهای پیام.