انواع کنسولهای بازی، از پلی استیشن گرفته تا ایکس باکس و … امروزه جایگزین بسیاری از سرگرمیهای سنتی شدهاند؛ این دستگاهها معمولا با توجه به نوع و میزان استفاده از آنها بعد از مدتی رو به استهلاک رفته و نیاز به عیب یابی و تعمیر پیدا میکنند. تعمیر پلی استیشن و ایکس باکس با توجه به قیمت آنها در بازار و شرایط اقتصادی، اهمیت دوچندانی پیدا میکند.
به گزارش کاماپرس، البته غیر از تعمیر پلی ایکس باکس و پلی استیشن که نیازمند طیف گستردهای از دانش الکترونیک از جمله عیب یابی مدار کنسول، تعمیر برد اصلی کنسول، پروگرام و برنامه ریزی و… است، انتخاب بین پلی استیشن و ایکس باکس هم میتواند چالش برانگیز باشد. کاماپرس در ادامه به معرفی انواع پلی استیشن و ایکس باکس ، مشکلات رایج آنها و همینطور مقایسه این دو کنسول بازی محبوب میپردازد.
پلی استیشن ؛ محبوب کوچک و بزرگ
یکی از محبوبترین کنسول های بازی موجود در بازار، پلی استیشن 4، محصول شرکت سونی است؛ این دستگاه در صورت بروز هرگونه مشکل نرم افزاری و سخت افزاری با ارسال یک پیغام بر روی صفحه نمایش، کاربر را از این مسئله آگاه میکند.
برای تعمیر مشکلات مربوط به پلی استیشن ها در وهله اول بهتر است اگر گارانتی آن تمام نشده، تعمیر را به شکل کاملا رایگان به نمایندگی بسپارید؛ در غیر اینصورت میتوانید اقدامات اولیه را انجام داده و در صورت عدم رفع مشکل، با افراد متخصصی مانند همیاران پلتفرم هوم سرویز تماس بگیرید تا تعمیر پلی استیشن یا ایکس باکس را در اسرع وقت، نهایت دقت و قیمتی مناسب انجام دهند. در ادامه با رایجترین مشکلات پلی استیشن آشنا خواهید شد؛
اجرا نشدن بازی و ناخوانایی دیسک
یکی از متداولترین مشکلاتی که معمولا در پلی استیشن رخ میدهد، خطای اجرای دیسک است که ابتدا میتوانید مواردی چون تنظیم مجدد چرخه پاور، حذف و نصب مجدد بازی، نصب آخرین آپدیت و بازگردانی سیستم به تنظیمات کارخانه را امتحان کنید. اگر خطای مذکور برطرف نشد، ممکن است نیاز باشد که اپتیک سیستم تعویض شد که در این حالت باید کار را به متخصصان این امر بسپارید.
داغ شدن بیش از حد دستگاه و خارج شدن ناگهانی دیسک
از دیگر مشکلات رایج در پی اس 4، داغ شدن و اورهیت در دستگاه است که سبب متورم شدن دیسک و خروج آن ناگهانی آن میشود، برای برطرف شدن این مشکل ابتدا دستگاه را خاموش کرده و با بازکردن پنل جلویی، دیسک را به صورت دستی از آن خارج کنید، همچنین میتوانید با خاموش کردن کنسول و خارج کردن تمام کابلها، دکمه پاور را به مدت 30 ثانیه نگه داشته و از این طریق به تنظیم مجدد چرخه پاور اقدام کنید.
عدم اتصال به شبکه
در صورت عدم اتصال دستگاه پی اس 4 به شبکه اینترنت، ابتدا مدتی تا اتصال مجدد صبر کنید؛ اگر همچنان اتصال برقرار نشد، تنظیمات DNS را مجددا تنظیم کنید، به جداسازی و اتصال مجدد کابل شبکه اقدام کنید یا تنظیمات شبکه را بطور کلی پاک کرده و مجددا آن را تنظیم کنید.
چراغ چشمک زن آبی
در وضعیتی که نوار ال ای دی آبی رنگ دستگاه شروع به چشمک زدن میکند، در قدم اول بهتر است از سالم بودن کابلهای HDMI، سالم بودن منبع تغذیه، قرارگیری درست هارد درایو در کنسول اطمینان حاصل کنید. برای رفع این مشکل سپس دکمه PS را تا زمانی که به رنگ نارنجی تغییر کند، نگه دارید.
البته گفتنی است، روشن شدن دکمه آبی رنگ ممکن است به علت وجود مشکلات فنی جدی در بخش نرم افزاری یا سخت افزاری دستگاه باشد که بهتر است برطرف کردن آن را به افراد متخصص بسپارید.
چراغ چشمک زن قرمز
معمولا اُورهیت و داغ شدن دستگاه میتواند سبب روشن شدن چراغ قرمز شود؛ در این حالت ممکن است فن پی اس 4 خراب شده باشد که نیاز به تعمیر و تعویض از سوی افراد متخصص دارد. با این حال خاموش کردن دستگاه، استفاده از دستگاه با تهویه مناسب و قرار دادن آن به شکل عمودی میتواند تاحد زیادی کمک کننده باشد.
از دیگر مشکلات رایج پلی استیشنها که نیازمند تعمیر است میتوان به نشناختن دسته بازی، بالا نیامدن هارد، از بین رفتن سیو بازی و مانند آن اشاره کرد.
ایکس باکس ؛ محبوب خاص پسندان!
دیگر کنسول پرطرفدار بازار، کنسول های ایکس باکس است که توسط کمپانی مایکروسافت تولید و روانه بازار شده است. این دستگاه نیز ممکن است بعد از مدتی استفاده دچار مشکلاتی شود که نیازمند تعمیر باشد؛ در چنین شرایطی بهتر است از خدمات نمایندگی یا تعمیرکاران خبره هوم سرویز کمک بگیرید تا مشکل در کوتاهترین زمان و مناسبترین قیمت، به درستی رفع شود.
در ادامه به برخی از مشکلات رایج ایکس باکس اشاره میشود؛
خاموش شدن ناگهانی
در صورت خاموش شدن ناگهانی ایکس باکس وان، ابتدا از اتصال صحیح کنسول مطمئن شوید و در صورت روشن نشدن، کابل را عوض کنید. اگر همچنان ایکس باکس شما روشن نمیشود، احتمال خرابی دستگاه وجود دارد و باید آن را برای تعمیر بفرستید.
روشن نشدن به وسیله کنترلر
در صورت بروز چنین مشکلی، ابتدا کنسول را با دکمه پاور روشن کنید، کنترلر را به کنسول متصل و آن را خاموش کنید. سپس کنسول را با کنترلر روشن کنید. در نهایت اگر این راه جواب نداد، بازگردانی دستگاه به تنظمیات کارخانه را امتحان کنید.
بوت شدن دستگاه در بیش از 10 دقیقه
در صورتی که در بوت شدن ایکس باکس با چنین مشکلی مواجه شدید، دستگاه را بعد از هربار بازی خاموش کنید و برای بازی مجدد دوباره آن را روشن کنید. اگر بوت شدن دستگاه همچنان بیش از 10 دقیقه طول میکشد، احتمالا باید بازگردانی به تنظیمات کارخانه را امتحان کنید.
خوانده نشدن دیسک بازی
در صورتی که کنسول ایکس باکس، دیسک بازی شما را نمیخواند، ابتدا دیسک را از دستگاه خارج کرده و سالم بودن آن را از نظر هرگونه خط و خش و گرد و غبار بررسی کنید. دیسک مورد نظر را درکنسول دیگری امتحان کنید، اگر مشکل از دیسک نباشد، کنسول بازی شما نیاز به تعمیرات تخصصی از سوی افراد متخصص دارد.
عدم اتصال به اینترنت
برای حل این مشکل نیز قبل از فرستادن کنسول برای تعمیر، به مدت 10 ثانیه دکمه جلوی ایکس باکس را نگه داشته تا خاموش شود، سپس تمام کابلها را قطع کنید و مجددا دکمه پاور برای 10 ثانیه نگه دارید. سپس کابلهای مربوطه و اینترنت را دوباره وصل کنید.
پلی استیشن بخریم یا ایکس باکس؟
جنگ و دعوای بین طرفداران این دو کنسول بازی، یک جنگ قدیمی و ریشه دار است؛ هریک از این دو کنسول دارای ویژگیها و مزایای منحصر به فردی هستند که آنها را از یکدیگر متمایز میکنند. در ادامه پنج تفاوت مهم این دو کنسول بیان شده است.
از ظاهر و عملکرد تا قیمت
به نظر میرسد پلی استیشن با ظاهر ظریف، اسپرت و پر زرق و برقی که دارد، گزینه بسیار مناسبتری نسبت به ایکس باکس است. با این حال طرفداران ایکس باکس ارتفاع بلند و 39 سانتی متری پلی استیشن را در برابر قد متناسب ایکس باکس یک عامل ضعف قلمداد میکنند.
هر دوی این کنسولها از نظر قدرت گرافیکی، دارای کارت گرافیک قوی و قدرتمندی هستند، به لحاظ سخت افزاری نیز قدرت لودینگ و نصب بازی در هردو این کنسولها بسیار بالا بوده و در مدت زمان کوتاهی صورت میگیرد.
از نظر قیمت هم، دو کمپانی سونی و مایکروسافت کف قیمت و قیمت کاملا برابری را برای محصولات خود در نظر گرفتهاند؛ در بازار ایران نیز هم قیمت هستند.
اما در زمینه صدا پلی استیشن سونی دارای قابلیت پشتیبانی از صدای سه بعدی بوده و به یک موتور صوتی مجهز شده که قابلیت مدیریت صدها صوت را به آن میدهد.
در زمینه لوازم جانبی نیز سونی بسیار بهتر از مایکروسافت عمل کرده و لوازمی چون کنترل دوآل سنس و هدست اختصاصی را با پلی استیشن خود ارائه میکند.
با این تفاسیر، باید ببینید شما با کدام دستگاه ارتباط بهتری برقرار میکنید؛ چراکه این دو کنسول بازی نقاط قوت و ضعف مشابهی دارند و انتخاب یکی به عنوان کنسول برتر، به سلیقه کاربران بستگی دارد.
انتهای پیام
مرتبط با :