حمایت مالی دولت به شکل عدم پرداخت شهریه و یارانه جانبی به دانشجویان و دانش آموزان همچنان ادامه دارد. اما دسترسی به آموزش عالی در گروههای مختلف درآمدی چه به لحاظ کیفی و چه کمی متفاوت است. طبق آمار موجود، حداقل 30 درصد از دانشجویان و دانش آموزان مقطع کاردانی و کارشناسی در دو دهک بالای درآمدی قرار دارند.
به گزارش کاماپرس، بسیاری از خانوادههای دهکهای بالای درآمدی با پرداخت هزینه چند برابری در مقطع دبیرستان، باعث دستیابی آسان فرزندان خود به بهترین دانشگاههای کشور میشوند. آمار و ارقام هم نشان میدهد که نزدیک 30 درصد دانشجویان دانشگاههای برتر کشور در دهکهای بالای درآمدی قرار دارند. این در حالی است که سهم دو دهک پایین درآمدی از تحصیل در دانشگاههای برتر به کمتر از 10 درصد میرسد.
بیشتر بخوانید:
اقشار کم درآمد امکان رقابت با دانشجویان پردرآمد را دارند؟
در حال حاضر میتوان گفت هزینههای دولت برای ایجاد عدالت آموزشی چندان موثر نبوده است. البته تاثیر نداشتن زیاد به معنای قطع این کمک هزینهها نیست، زیرا در صورت قطع کامل حمایتهای دولتی، وضعیت خانوارهای کم درآمد و تحصیل فرزندانشان بدتر خواهد شد.
به بیانی دیگر، تنها حمایتهای مالی دولتی به افزایش سهم خانوارهای کم درآمد از صندلیهای دانشگاههای برتر کشور کمک نمیکند. مسائلی مثل هوش عملی، هوش اجتماعی و وجود الگوهای متفاوت تربیتی در خانوارهای پردرآمد باعث شده که فرزندان آنها شانس بیشتری در قبولی دانشگاههای برتر داشته باشند. این در حالی است که خانوارهای کم درآمد شانس چندانی برای پرورش هوش عملی و اجتماعی فرزندان خود را ندارند.
این قبیل موارد در الگوهای محاسبه شکاف آموزشی بین قشرهای مختلف درآمدی در نظر گرفته نمیشود.
انتهای پیام