داده های آماری منتشر شده از سوی پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی وضعیت نامطلوب و زیان دهی هنگفت شرکت های خودرویی مطرح بورس تهران را به نمایش می گذارد.
به گزارش کاماپرس، اگر معاملات سهام شرکت ها در بورس صرفا بر اساس سودآوری شرکت ها انجام میشد سه شرکت بزرگ خودروسازی ایران که دو شرکت از آنها غول های این صنعت در ایران و حتی خاورمیانه به شمار می روند، هیچ شانسی برای جذب و جلب توجه سرمایه گذاران بازار سرمایه نداشتند.
مشخص نیست چگونه شرکت های خودرویی با چنین زیان انباشته کلانی چگونه و با چه توجیهی کماکان به فعالیت خود ادامه می دهند و چرا طی سال های اخیر که زیان این خودروسازان هرسال افزایش یافته فکری اساسی به حال بهبود وضعیت آنها نشده است.
قطعه سازان بورس از نظر زیان دهی همردیف خودروسازان هستند و بررسی ها نشان میدهد، صنایع خودرویی و ساخت قطعات در بین شرکت های بورسی کشور، طی 2 سال اخیر بدترین وضعیت را از لحاظ سود آوری داشتهاند.
زیان انباشته 40 هزار میلیارد تومانی؛ دستاورد سه شرکت بزرگ خودرویی بورس
بنا به اعلام اقتصاد نیوز، صورت های مالی که سه شرکت خودروساز بزرگ کشور به بورس منعکس کرده اند حاکی از زیان نجومی تولید این شرکتها بهخصوص از ابتدای سالجاری است. از بررسی این گزارش های مالی می توان دریافت که ایران خودرو در تا پایان شهریورماه امسال ۹ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان ضرر به واسطه تولید محصولات خودرویی خود ثبت کرده است. این زیان با وجود مجوز شورای رقابت یه ایران خودرو برای افزایش قیمت محصولات ایجاد شده است.
سایپا نیز با وجود افزایش قیمت محصولات، ۲ هزار و ۱۷۰ میلیارد تومان در نیمه نخست سال 99 ضرر تولید داشته است. شرکت پارسخودرو نیز در این بازه زمانی اعلام کرده که به واسطه تولید محصولات خودرویی ضرر ۸۹۳ میلیارد تومانی داشته است.
به این ترتیب صورتهای مالی ۶ ماه نخست خودروسازان به بورس، مشخص کننده آن است که ایرانخودرو، سایپا و پارسخودرو در مجموع طی نیمسال ابتدایی ۹۹ زیان ۱۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومانی را به ثبت رساندهاند.
با ثبت این ارقام، مجموع زیان انباشته سه خودروساز بزرگ کشور تا پایان شهریور امسال به مرز ۴۰ هزار میلیارد تومان نزدیک شده است.
برای دسترسی سریعتر به اخبار و گزارش های مهم بورس، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.