ترور شوکه کننده شینزو آبه، ژاپن را در مرکز توجه علاقمندان به کتاب قرار داد. سرزمین آفتاب تابان با تاریخ پرچالش سیاسی و پیشرفت سریع اقتصادیاش سوژه جذابی برای علاقمندان به مباحث توسعه، تاریخ و دیپلماسی است.
برای دسترسی سریعتر به اخبار داغ بازار کتاب، اینستاگرام کاماپرس را دنبال کنید. از اینجا وارد شوید.
به گزارش کاماپرس، تعداد کتابهایی که در ایران به بررسی و معرفی ژاپن پرداختهاند، زیاد نیست. در ادامه برخی از معتبرترین کتابهایی که ابعاد مختلف سرزمین ساموراییها را زیر ذره بین بردهاند، معرفی میشود:
ظهور ژاپن مدرن
ویلیام جی. بیزلی در این کتاب به بررسی تاریخ 150 سال اخیر ژاپن پرداخته و روند تبدیل یک جامعه فئودالی به یک قطب صنعتی را روایت کرده است. نویسنده مروری خواندنی بر چالشهای میان ژاپن و دولتهای آمریکا، چین و روسیه انجام داده است. این کتاب با ترجمه شهریار خوّاجیان توسط انتشارات ققنوس تاکنون 5 بار زیر چاپ رفته است.
حکایت ساخته شدن یک ملت
حسین افشینمنش، کارنامه سفر خود به ژاپن را در قالب کتابی 296 صفحهای به رشته تحریر درآورده است. او در این سفر با نگاهی صنعتی و فنآورانه از کارخانههای مهم ژاپن بازدید کرده و با بسیاری از صنعتگران این کشور گفتگو داشته است. یکی از نکات جالب این کتاب، معرفی راهکارهایی است که ژاپنیها برای گذر از چالشهای صنعتیشدن خلق کردهاند. انتشارات ساز و کار این کتاب را تاکنون 5 بار زیر چاپ برده است.
ژاپن، دیروز و امروز
هاشم رجبزاده، در این کتاب جامعه و فرهنگ سرزمین آفتاب و پیوندهای تمدنی و فرهنگی ژاپن با ایران را مورد بررسی قرار داده است. تاریخ روابط ایران و ژاپن از زمان صفویان تا امروز در این کتاب مرور شده است. مخاطب همچنین با اشتراکات ادبی و هنری دو کشور آشنا میشود. این کتاب اولین بار توسط دفتر پژوهشهای فرهنگی با همکاری مرکز گفتگوی تمدنها در سال 1383 به چاپ رسیده است.
کارخانههای مرگ
ارتش شکستخوردۀ ژاپن در جنگ جهانی دوم، وقتی از سرزمین منجوری عقبنشینی میکرد تاسیسات نظامی خود را نیز با خاک یکسان میکرد. بعدها مشخص شد که ژاپنیها در این ساختمانها به آزمایشهای وحشتناک بیولوژیک روی انسانهای زنده میپرداختهاند. برخی شواهد، فاجعهای هولناکتر از جنایتهای ارتش نازی را روایت میکردند. شلدون اچ. هریس در این کتاب شرح کاملی از این فجایع و عوامل آن ارایه کرده است. این کتاب توسط سعید کلاتی ترجمه و سال گذشته توسط نشر گویا به چاپ رسید.
جغرافیای عمومی ژاپن
نرجس حاجیآبادی و مهران محبوبی، با گردآوری و ترجمه مطالب متنوعی درباره جغرافیا، آب و هوا، موقعیت زمینشناسی، تولیدات محصولات کشاورزی، صنعتی و شیلات، تصویری شفاف از اقلیم ژاپن ارایه کردهاند. این کتاب با سه مقاله تخصصی درباره جغرافیای طبیعی ژاپن به پایان رسیده است. انتشارات پارس کتاب این کتاب را منتشر کرده است.
ژاپن امروز
دان ناردو در این کتاب مختصر و مفید، تاریخ 400 ساله ژاپن را به صورت مصور مرور کرده است. کتاب پس از مرور نظامیگریهای ژاپن و گذر از دوران امپراتوری، به فصل کامیابی اقتصادی ژاپن میرسد. نویسنده نشان میدهد که چگونه این سرزمین شرقی از دل جنگهای متوالی به دموکراسی و توسعه اقتصادی رسید. انتشارات ققنوس این کتاب 160 صفحهای را تاکنون 6 بار زیر چاپ برده است. مهدی حقیقتخواه مترجم این کتاب است.
رويارويي بزرگ
لستر تارو در این کتاب به بررسی جدال مداوم اقتصادی ژاپن، کشورهای اروپایی و آمریکا پرداخته است. نویسنده داستان تحول توان اقتصادي و رقابتي کشورهاي بزرگ صنعتي در شصت سال گذشته را بررسی کرده است. تارو که در دانشگاههای هاروارد و ام.آی.تی استاد اقتصاد بوده، یک تاریخ دقیق و مقایسهای از عملکرد قدرتهای اقتصادی جهان ارایه کرده است. عزيز كياوند این کتاب را ترجمه و كتاب ديدآور آن را به چاپ رسانده است.
تاریخ تجدد ژاپن
هاشم رجبزاده که نویسنده چندین عنوان کتاب درباره ژاپن است، در این کتاب به شرح وقایع دورۀ ادو و حکومت خاندان سپهسالاری توکوگاوا تا دوره امپراتور میجی پرداخته است. این کتاب به صورت مجموعه مقالههایی مرتبط برای شناختن زمینهها و مایههای فرهنگ و تمدن امروز سرزمین آفتاب، گردآوری شده است. این کتاب توسط موسسه جهان کتاب منتشر شده است. این انتشارات همچنین کتاب دیگری به نام «میجی، امپراتور ژاپن» نیز به قلم دونالد کین و ترجمه هاشم رجبزاده به چاپ رسانده است.
تجدد ژاپن امروز
ناتسومه سوسهکی در این کتاب به یک سئوال مهم پاسخ داده است: ژاپن چگونه ژاپن شد؟ سوسهکی یکی از نویسندگان و اندیشمندان بزرگ ژاپن است که درباره تجدد و نوگرایی این کشور تحقیقات گستردهای انجام داده است. کتاب واکنش سوسهکی به نوگرایی سریع ژاپن در دوره میجی است. سیدآیت حسینی، از اعضای هیئـت علمـی گروه زبان و ادبیات ژاپن دانشگاه تهران این کتاب را ترجمه کرده است. این کتاب 198 صفحهای دو سال پیش توسط انتشارات پرنده زیر چاپ رفت.
ژاپن و ظهور یک ابرقدرت بزرگ اقتصادی
دنیس ب. اسمیت، در این کتاب تحولات اقتصادی ژاپن را از منظر اقتصاد سیاسی مورد بررسی قرار داده است. ژاپن که بعد از جنگ جهانی دوم، از یک کشور نظامی به سمت یک کشور صنعتی حرکت کرد، توانست به یکی از قدرتمندترین کشورهای جهان تبدیل شود. این کتاب با ترجمه مهرداد معینی، توسط انتشارات معین به چاپ رسیده است.
مدیریت به سبک ژاپنی
محمد صادقیسیار در این کتاب رمز موفقیت و پیشرفت ژاپنیها را روایت کرده است. در این کتاب گوشهای از روشهای مدیریتِ ژاپنی و تاثیر آن در توسعه صنعتی و اقتصادی این کشور نمایش داده شده است. بخشی از کتاب نیز به تحلیل دموکراسی در ژاپن اختصاص دارد. انتشارات سفیر قلم این کتاب را به رشته تحریر درآورده است.
ژاپن چگونه ژاپن شد؟
امیرباقر مدنی در این کتاب به ریشهیابی فرهنگی توسعه در ژاپن پرداخته است. نویسنده پیشرفت ژاپن را با تمرکز بر ویژگیهای فکری و فرهنگی و دلایل زیربنایی و غیراقتصادی توسعه، تحلیل کرده است. انتشارات تمدن علمی این کتاب 192 صفحهای را 3 بار زیر چاپ برسده است.
تاریخ توسعه اقتصادی ژاپن
کنیچی اونو علل و چگونگی صنعتیشدن ژاپن و همچنین توسعه تاریخی این کشور از دوره فئودالی ادو تا به امروز یعنی عصر تکنولوژی را شرح داده است. نویسنده مسیر صنعتی شدن ژاپن را با سایر کشورهای بزرگ صنعتی جهان مقایسه کرده و آن را متناقض میداند. این کتاب که در دانشگاه تهران به چاپ رسیده، توسط زهرا کلهر و ناهید پوررستمی ترجمه شده است.
تاریخ سیاسی ژاپن نوین
شین ایچی کیتائوکا، در این کتاب ویژگی سیاسی ساختار قدرت در ژاپن را مورد بررسی قرار داده است. او نیز همانند بسیاری دیگر از پژوهشگران، تمرکز زیادی بر دوران میجی داشته و تقابل او با غرب را بررسی کرده است. در این کتاب همچنین به قانون اساسی و فعالیت احزاب ژاپن نیز پرداخته شده است. سعیدرضا اتحادی این کتاب را ترجمه و انتشارات دانشگاه تهران آن را چاپ کرده است.
واکاوی اقتصاد ژاپن
ماکاتو ایتو اقتصاد ژاپن بین سالهای ۱۹۷۰ تا ۲۰۰۰ را زیر ذرهبین قرار داده است. او شیوه مواجهه ژاپنیها با فرصتها و تهدیدهای خارجی را مورد تحلیل قرار داده است. ایتو استاد اقتصاد دانشگاه توکیو است. کتاب توسط محمدرضا امانی ترجمه شده و موسسه تحقیقاتی تدبیر اقتصاد آن را چاپ کرده است.
چین و ژاپن
این کتاب پرمخاطبترين سفرنامه كازانتزاكيس است. او در سال ١٩٣٥ به عنوان خبرنگار روزنامه آكروپوليس که در آتن منتشر میشد، راهی شرق آسیا شد. کتاب چین و ژاپن خواندنی توسط محمد دهقانی، استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران ترجمه و در نشر نی به چاپ رسیده است.
برخی از این کتابها در سایتهای فیدیبو، طاقچه و کتابراه که کتابهای الکترونیکی را عرضه میکنند در دسترس کاربران قرار دارد. علاقمندانی که مایل به تهیه نسخه فیزیکی این کتابها هستند میتوانند از خدمات سایت آژانس کتاب استفاده کنند.
انتهای پیام
مرتبط با : آژانس کتابانتشارات دانشگاه تهرانانتشارات ققنوسانتشارات معینپارس کتابتدبیر اقتصادتمدن علمیجهان کتابدفتر پژوهشهای فرهنگیديدآورساز و کارسفیر قلمطاقچهفیدیبوکتابراهنشر گویانشر نی