10 شرکت بزرگ بورس ایران کدامند؟

x تبلیغات
هلو

10 شرکت بزرگ بورسی که تا پایان آبان ماه بیشترین ارزش را در بازار داشتند، بعد از بررسی‌های لازم، معرفی شدند.

برای دسترسی سریع‌تر به اخبار داغ بازار بورس، اینستاگرام کاماپرس را دنبال کنید. از اینجا وارد شوید.

به گزارش کاماپرس، این روزها با توجه به شرایط نامساعد بازار بورس، لازم است که سرمایه‌گذاران با دقت و بررسی‌های بیشتری به خرید سهام اقدام کنند. یکی از معیارهای تاثیرگذار در سرمایه‌گذاری‌های بورسی توجه به بزرگی و کوچکی شرکت‌هاست؛ زیرا معمولا خرید سهام از شرکت‌های بزرگ ریسک کمتری را برای خریدار به دنبال دارد و سهامدار می‌تواند با خیال راحت به یک سود معقول و کم خطر دست پیدا کند.

در ادامه به 10 شرکت بزرگ بورسی پرداخته شده است که با توجه به ارزش بازاری در این فهرست رده‌بندی شده‌اند؛

۱. فولاد مبارکه اصفهان با نماد فولا

ارزش بازاری 329 هزار میلیارد تومان

x تبلیغات
دریان سفر امید

شرکت سهامی عام فولاد مبارکه اصفهان که در حال حاضر بزرگ‍ترین واحد صنعتی خصوصی ایران است، در شهر مبارکه اصفهان قرار دارد. محصولات این شرکت انواع شمش و ورق فولادی را شامل می‌شود. گفتنی است فولاد مبارکه اصفهان به عنوان یکی از 25 شرکت برتر دانشی آسیا در کنار سامسونگ و تویوتا و … شناخته می‌شود.

۲. صنایع پتروشیمی خلیج فارس با نماد فارس

ارزش بازاری 322 هزار میلیارد تومان

این شرکت یک هلدینگ از نوع سهامی عام است که در زمینه تولید محصولات پتروشیمی، مواد شیمیایی و مایعات گازی فعالیت می‌کند. صنایع پتروشیمی خلیج فارس در زمینه سرمایه‌گذاری، مدیریت پالایشگاه‌ها و کارخانجات شیمایی نیز فعالیت دارد. ضمنا در حال حاضر یکی از اقدامات مهم و چشمگیر این مجموعه، تولید پروتئین تک‌یاخته از متانول است.

۳. توسعه معادن خاورمیانه با نماد میدکو

ارزش بازاری 280 هزار میلیارد تومان

هلدینگ میدکو یک شرکت مادر تخصصی سهام عامی است که با هدف توسعه معادن و صنایع معدنی، تقویت بخش خصوصی و توسعه کارآفرینی و … تاسیس شد. میدکو در حال حاضر با شعار «توسعه ما از معدن آغاز می‌شود»، به صورت تخصصی در زمینه سرمایه گذاری در معدن و صنایع معدنی و به ویژه فولاد و مس فعالیت دارد.

۴. شرکت ملی مس ایران با نماد فملی

ارزش بازاری 267 هزار میلیارد تومان

شرکت سهامی عام مس ایران در سال 1351 با هدف تولید و استخراج مس ایرانی تاسیس شد. این مجموعه در حال حاضر مالک سه معدن مس سرچشمه، میدوک و سونگون است که در این معادن به اکتشاف و استخراج مس می‌پردازد.

مس ایران در زمینه تولید محصولات وابسته به مس نظیر کاتد، اسلب، مفتول و بیلت نیز فعالیت دارد. این شرکت در سال 1399 با 27 هزار میلیارد تومان سود خالص به عنوان یکی از سودآورترین شرکت‌های ایران شناخته شد.

۵. شرکت معدنی و صنعتی گل گهر با نماد کگل

ارزش بازاری 240 هزار میلیارد تومان

شرکت‌ صنعتی و معدنی گل گهر یکی از مجموعه‌های فعال و بزرگ در منطقه گل ‌گهر است که دارای معادن بسیار غنی سنگ آهن است. کگل در حال حاضر ظرفیت تولید 15 میلیون تن کنسانتره و 10 میلیون تن گندله را دارد و مجموع سالانه تولیدات این شرکت به 30 میلیون تن هم می‌رسد.

۶. شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با نماد کچاد

ارزش بازاری 165 هزار میلیارد تومان

شرکت سهامی عام چادرملو در سال 1371 با سرمایه گذاری بانک سپه و شرکت ملی فولاد ایران به ثبت رسید. در حال حاضر مجموعه مذکور در زمینه‌هایی چون اکتشاف و استخراج از معادن سنگ آهن، تولید محصولات فولادی و سنگ آهن، انجام خدمات مهندسی و مشاوره و فراهم نمودن دانش فنی مورد نیاز برای تحقق موضوع شرکت و .. فعالیت دارد.

ضمنا این شرکت دارای دو بخش معدنی و صنعتی است؛ سود خالص کچاد در سال 1399 در حدود 30 میلیارد تومان بود.

۷. شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی با نماد شستا

ارزش بازاری 156 هزار میلیارد تومان

شستا یکی دیگر هلدینگ‌های سهامی عام است که به سازمان تامین اجتماعی تعلق دارد و دارای 166 شرکت وابسته است. البته این شرکت ابتدا در سال 1365 به صورت سهامی خاص تاسیس شد.

هلدینگ شستا با سود خالص 32 هزار میلیارد تومان در سال 1399 در زمینه‌های مدیریت سرمایه گذاری، تجارت و بازرگانی، مدیریت دارایی و همچنین مبادلات سهام شرکت‌ها فعالیت می‌کند. این شرکت در سال 1399 ده درصد از سهام خود را در بازار بورس اوراق بهادار تهران عرضه کرد.

در حال حاضر شستا در 9 صنعت نفت، گاز، پتروشیمی، دارو، معدن، سیمان، تولید نیروی برق، فناوری اطلاعات، ترابری دریایی، مالی و کشاورزی و دامپروری حضور دارد.

۸. پتروشیمی مارون با نماد مارون

ارزش بازاری 145 هزار میلیارد تومان

این مجتمع تولیدی فراورده‌های پتروشیمی، در منطقه کریت کمپ اهواز و منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی در سال 1377 تاسیس شده است. مارون در زمینه خدماتی چون تولید مواد الفینی، فراورده‌های پلیمری و شیمایی فعالیت دارد.

۹. بیمه پاسارگاد با نماد بپارس

ارزش بازاری 138 هزار میلیارد تومان

شرکت بیمه‌ پاسارگاد که در زمینه ارائه خدمات بیمه‌ای در سال 1385 تاسیس شده است، یکی از مجموعه‌های پرفروش در زمینه بیمه عمر است که حدود 56 درصد فروش این شرکت را شامل می‌شود.

۱۰. نفت و گاز پارسیان با نماد پارسان

ارزش بازاری 136 هزار میلیارد تومان

نفت و گاز پارسیان یک هلدینگ تخصصی سهامی عام در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی است که در سال 1387 تاسیس شد. در حال حاضر پارسان در به سرمایه گذاری در صنایع پایین دستی و حوزه‌های پالایش و  پتروشیمی فعالیت دارد. این شرکت با سود خالص 41 هزار میلیارد تومان، از بزرگ‌ترین هلدینگ‌ها در این زمینه محسوب می‌شود.

مرتبط با : پتروشیمی خلیج فارستوسعه معادن خاورمیانهسرمایه گذاری تامین اجتماعیشستافولاد مباركه اصفهان
x تبلیغات
سفریار آریا
آمیتیس تراول
فارکسیو
آ اس پ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

x تبلیغات
سلام پرواز ایرانیان