10 راهکار موثر برای کاهش مصرف برق ادارات در تابستان

ژیوار

با شروع فصول گرم سال، استفاده از وسایل سرمایشی همچون انواع کولرهای گازی و آبی افزایش پیدا می‌کند و همین مساله نیز منجر به مصرف بیش از اندازه برق و فشار آمدن به شبکه برق کشور می‌شود. در این میان با مدیریت و مصرف بهینه برق در بخش خانگی و ادارات، می‌توان هم جلوی قطعی دوره‌ای برق را، به‌ویژه در مناطق گرمسیر گرفت و هم از صدور قبض‌های نجومی برق در امان بود.

کاماپرس در این گزارش، 10 راهکار موثر برای کاهش مصرف برق در ادارات را معرفی می‌کند.

1- در تابستان درجه کولر را بین 24 تا 26 درجه سلسیوس تنظیم کنید

نه‌تنها دمای پایین‌تر از بازه 24 تا 26 درجه برای بدن سالم نیست بلکه با اعمال فشار اضافی بر سیستم سرمایشی باعث بالا رفتن مصرف برق می‌شود.

2- هنگام روشن بودن کولر، درب آشپزخانه و اتاق‌های خالی را ببندید

یک راه برای بهتر و سریع‌تر خنک کردن محیط این است که فضای داخلی را کوچک کنید. کوچک کردن فضا با حذف کردن بخش‌هایی که نیاز به خنک کردن آن‌ها نیست میسر می‌شود. با بستن درب اتاق‌های خالی و آشپزخانه از هدر رفتن هوای خنک به داخل آن‌ها جلوگیری می‌شود.

3- کولر دفتر را مرتباً سرویس کنید

کارایی کولرها پس از مدتی به‌خاطر استهلاک یا تجمع گردوغبار روی فیلترها افت می‌کند. این موضوع باعث می‌شود که پس از مدتی کولر برای ایجاد سرمای قبلی انرژی بیشتری مصرف کند. در سرویس کولر، غبار فیلترها زدوده می‌شود و سطح گاز دستگاه و احتمال نشتی و خرابی آن مورد بررسی قرار می‌گیرد.

دریان سفر امید

4- با تجهیز اتاق‌ها به سنسور حضور، جلوی روشن ماندن سیستم سرمایش و روشنایی را بگیرید

معمولاً در ادارات افراد چندان نسبت به خاموش کردن لامپ و یا کولر در اتاق‌هایی که مورد استفاده قرار نمی‌گیرند حساس نیستند. مشکل روشن بودن سیستم روشنایی و سرمایش در اتاق‌های خالی را می‌توان به‌سادگی با یک سنسور حضور رفع کرد.

5- با هوشمندسازی دفتر کار، روشنایی و دما را بدون هدررفت انرژی ثابت نگه دارید

هوشمندسازی یکی از روش‌های جدید مدیریت انرژی است که اخیراً در کشورهای مختلف اجرایی شده و نتایج بسیار خوبی داشته است. برای هوشمند کردن دفتر کار، نیاز به ایجاد سیم‌کشی جدید نیست؛ تنها با سیستم کنترل‌گر نور، دما و.. و یک پنل لمسی می‌توان سیستم‌های سرمایش و گرمایش، روشنایی لامپ‌ها، وضعیت پرده‌ها و غیره را تنظیم کرد. بدین‌ترتیب پس از رسیدن به سطح مطلوب روشنایی و دما، انرژی اضافه مصرف نمی‌شود.

6- با خرید یک پارابولیک رفلکتور منبع نور را مدیریت کنید

از رفلکتورها در استودیوهای عکاسی برای تنظیم نور استفاده می‌شود. با استفاده از یک پارابولیک رفلکتور یا بازتابنده سهمی، می‌توان با استفاده از تعداد کمتری لامپ، نور و روشنایی را در مقیاس وسیع‌تری ایجاد کرد.

بیشتر بخوانید:

7- وسایل برقی اداره را برای ساعات طولانی در حالت استندبای نگه ندارید

حدوداً 40 درصد از انرژی برق دستگاه در حالت استندبای مصرف می‌شود. البته در بخش‌هایی از یک اداره، مانند حسابداری، از وسایلی مانند دستگاه فتوکپی و فکس و یا کامپیوتر به‌طور مداوم  استفاده می‌شود و مرتب روشن و خاموش کردن آن‌ها برق بیشتری مصرف می‌کند؛ اما در بسیاری از موارد دستگاهی برای مدت طولانی بدون استفاده می‌ماند و روی حالت استندبای قرار می‌گیرد. به‌عنوان مثال اگر از شرکتی دیگر فکسی به مقصد یک اداره ارسال شود، معمولاً پیش از آن در تماسی ارسال فکس اطلاع داده می‌شود و نیاز به دائماً روشن نگه داشتن دستگاه نیست.

8- ماکروفر دفتر را در غیر از ساعات ناهار از پریز برق بکشید

هرچند ماکروفر در زمان روشن نبودن نسبت به زمانی که مورد استفاده قرار می‌گیرد برق بسیار کمتری مصرف می‌کند اما به‌هرحال مصرف برق آن صفر نیست. این موضوع درمورد بسیاری از وسایل و دستگاه‌ها مانند کامپیوترهای اضافه، شارژرها و… نیز صادق است.

9- از لامپ‌های ال ای دی دیمردار برای روشنایی دفتر استفاده کنید

لامپ‌های LED نسبت به لامپ‌های کم‌مصرف 75 درصد کمتر برق مصرف می‌کنند. لامپ‌های LED دیمردار این مزیت را نیز دارند که می‌تواند شدت تابش را در آن‌ها تنظیم کرد.

10- کامپیوترهای دفتر را با لپ‌تاپ جایگزین کنید

لپ‌تاپ‌ها نسبت به کامپیوترهای دسک‌تاپ 80 درصد کمتر برق مصرف می‌کنند. شاید جایگزینی کامپیوترهای اداره با لپ‌تاپ به‌نظرتان هزینه‌بر بیاید اما برای کارهای روتین دفتری نیاز به خرید لپ تاپ‌های پیشرفته و گران‌قیمت نیست.

انتهای پیام

مرتبط با : توانیر
نهال گشت
سبیت
تهران آهن
روکش مارال
این مقاله رو با بقیه به اشتراک بذار:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کرمان موتور شیراز