۱۳ پیشنهاد به مسعود پزشکیان برای مناظره دوم:
- از صحبتهای کلی و بدیهی گذر کنید؛ از فرصتی که روی آنتن زنده در اختیار شماست برای گفتن مصداقها استفاده کنید.
- تعارفات را کنار بگذارید و چشم در چشم رقیب، به جای «افعال سوم شخص و مجهول» از «افعال دوم شخص و معلوم» استفاده کنید.
- از صحبتهای تکراری که در مناظرهها و مصاحبههای قبلی داشتید، پرهیز کنید و حرفهای نو و مصداقی بزنید.
- به رقیبی که زیاد حرف میزند، اجازه ندهید در زمان شما حرف بزند. قاطعانه از او بخواهید سکوت کند.
- در مقابل رقیبی که منتظر است از رفتار متواضعانه شما سواستفاده کند، تواضع به خرج ندهید. (اشاره به تعداد عملهای جراحی)
- به جای مرور مبانی مدیریت و اصول برنامهریزی، بر مصادیقی که به زندگی روزمره مردم آسیب زده تمرکز کنید. به عنوان مثال به فشاری که بر بیماران سرطانی و خاص بابت دارو وارد میشود، اشاره کنید. به کاهش میزان مصرف گوشت و لبنیات در سفره مردم و عوارضی که بر سلامت کودکان و نوجوانان دارد، اشاره کنید.
- بر تناقضهای عیانِ رقیب تاکید کنید و با تکرار چندبارهٔ سئوال، رقیب را ناچار به پاسخگویی کنید. به عنوان مثال بپرسید چگونه خود از اینترنت بدون محدودیت استفاده میکنند اما دسترسی میلیونها ایرانی به اینترنت را محدود کردهاند.
- به بیاخلاقیهای رقیب اشاره کنید و به صراحت و مکرر بپرسید با رئیس ستاد انتخاباتیتان که معاون اجرایی دولت فعلی هم هست، بابت اینکه شما را «پسماند و دورریز» خطاب کرده، چه برخوردی شده است.
- به مصادیق ساده و ملموس بپردازید؛ به عنوان مثال بگویید که یک کارگر ایرانی حداقل باید ۴۰ سال کار کند و هیچ هزینهای نکند، تا اگر قیمت مسکن در این ۴۰ سال ثابت بماند، بتواند یک آلونک نقلی بخرد.
- عصبانی و کلافه نشوید و جملههای خودتان را کامل بیان کنید. رقیب با عصبانی کردنِ شما، تمرکز ذهن و کلامتان را کاهش میدهد
- ادعاهای توهمی رقیب را با تاکید زیر ذرهبین قرار دهید و اجازه ندهید، با گندهگوییهای بیحساب و کتاب مخاطب را گمراه کند. به عنوان مثال بخواهید تا نحوه بازگشت ارز حاصل از فروش کالا و خدمات به پاکستان و سریلانکا و صد کشور دیگری که ادعا میکند را بیان کند؛ در حالیکه ایران در لیست سیاه افایتیاف است.
- بدون تعارف به تضییع منابع عمومی بابت نامزدهای پوششی که صداقت نداشتند و نماندند و اکنون هم در ستاد رقیب فعال هستند، اشاره کنید. همانهایی که حق و رأی مردم را نادیده میگرفتند و مدعی بودند اجازه نمیدهند پزشکیان رئیسجمهور شود.
- به محتوایی که در توییتر و فضای مجازی منتشر میشود، چندان توجه نکنید. چند میلیون نفری که هنوز تصمیم خود دربارهٔ مرحله دوم انتخابات را قطعی نکردهاند، الگوهای ذهنی و رفتاری متفاوتی نسبت به کاربران شبکههای اجتماعی دارند. برای اقناع آنها و جلب نظرشان بهتر است به صورت مصداقی به چالشهای زندگی روزمرهشان اشاره کنید.
بیشتر بخوانید:
انتهای پیام
جالب بود. به نکتههای خوبی اشاره کردید.
امیدوارم آقای دکتر پزشکیان توصیه هایی را که نوشته شده اجرا کنند .