انتخاب وزیر فناوری اطلاعات برای اکوسیستم ارتباطات بسیار مهم است زیرا این وزارتخانه مسئولیتهای متعددی در توسعه و تنظیم بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) دارد. این وزارتخانه نقش کلیدی در توسعه سیاستهای دیجیتال، بهبود زیرساختهای ارتباطاتی، توسعه خدمات دیجیتال، ارتقاء مهارتهای دیجیتال و پشتیبانی از اقتصاد دانشبنیان دارد.
در همین زمینه حسام اسدی بنیانگذار و مدیرعامل شرکت سامانههای مدیریت، عضو هیئتمدیره سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران و رئیس کمیسیون مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) استان تهران در گفتوگو با کاماپرس با اشاره به مشکلات اکوسیستم ارتباطات با بیان یک انتظار بنیادی از ریاستجمهوری و وزیر آینده ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: “تمرکز بر توانمندسازی بهجای کنترل” عنوانی برای انتظار من خواهد بود. چراکه گمان میکنم در طی سالیان گذشته، در بازار، شاهد رویکردی کنترلی و تنظیمگرانه هستیم. شنیدن کلماتی نظیر کنترلگری و سامانبخشی سبب نگرانی شرکتها در خصوص تغییر جدی در معادلات، آسیب آنها، حذف برخی از بازیگران، در کنار اضافه شدن دغدغهای دیگر به دغدغههای قبلی ما و عدم توجه به آنها میشود.
بیشتر بخوانید:
- 7 انتظار از وزیر ارتباطات دولت آینده؛ از ایده آل تا واقعیت
- قائم مقام مدیرعامل مدیاپرداز سیستم : سازوکار وزارت صمت باید تغییر کند
اسدی با بیان اینکه تبعا نفس هر کنترل و تنظیمی که دولت بخواهد انجام دهد، از وظایف اوست و تحت هیچ عنوان مشکلی با آن وجود ندارد، افزود: منظور از تمرکز صرف بر رویکرد کنترلی، افزودن الزامی به الزامات، بدون در نظر گرفتن ملاحظات افراد فعال در حوزه فناوری اطلاعات است که دستوپای آنها را برای کسبوکار میبندد. در شرایطی که تمرکز بر توانمندسازی و در کنار آن، کنترل، جایگزین تمرکز صرف بر رویکرد کنترلی گردد و برای گذاردن هر الزام جدیدی، شرایط هر یک از مجموعهها دیده شود و قبل از اعمال کنترل، از شرکتها و مجموعهها مراقبت به عمل آید. همچنین در خصوص عدم بروز آسیب در کسبوکارها، اُفت و عدم رشد بازار، دغدغهمندی وجود داشته باشد، تبعا شاهد نتایج بهتری خواهیم بود.
بنیانگذار و مدیرعامل شرکت سامانههای مدیریت در ادامه افزود: بهعنوانمثال در حوزه نرمافزار هرروز شاهد الزامات متعددی، ازجمله الزامات امنیتی هستیم؛ نظیر گواهینامههای افتا و مواردی از این قبیل. با صرف امنیت مشکلی نیست و قطعاً در سطح کشور باید به این سمت حرکت شود که سامانههای ما امن و امنتر باشند. اما در این زمینه تمرکز صرف بر رویکرد کنترلی میتواند بدینگونه باشد که هرروز بدون در نظر گرفتن آنکه شرکتهای ما در چه وضعیتی هستند، الزام جدید گذاشته میشود.
او ادامه داد: در این سالها الزامات متعدد بهقدری بوده که تعداد اندکی از مجموعهها قادر به گذر از این فیلترهای محدودکننده بودهاند؛ آنهم بهاجبار و حتی به تضرر. این رویکرد بههیچعنوان افزایش امنیتی در کشور به دنبال نداشته است. اگر توجه لازم به دغدغههای مجموعهها وجود داشت و توانمندسازی برای آنها انجام میگرفت و به رویکرد کنترلی نیز در کنار این توانمندسازی تخصصی پرداخته میشد، قطعاً نتایج بهتری را شاهد بودیم.
اسدی در پایان خاطرنشان کرد: برخی اوقات در کنار نگرانی از وجود کنترل سنگین و عدم توجه به توانمندسازی، شاهد تصمیماتی هستیم که در بازار رانتی را به وجود میآورند. همچنین مداخله حاکمیت در بازار که خود آفت بزرگ بعدی است. به همین سبب اگر من بخواهم درخواست یک رویکرد را داشته باشم، توجه به بحث توانمندسازی و حتی تمرکز بر آن، در کنار هر کنترلی است.
انتهای پیام
مرتبط با : سامانه های مدیریتحسام اسدی