ویروس کرونا در حالی به بیش از 140 کشور جهان سرایت کرده است که هر یک از این کشورها استراتژی مشخصی برای مقابله با این ویروس و همچنین پیشبینی متفاوتی از پایان آن دارند.
به گزارش کاماپرس ، از زمان انتشار ویروس کرونا تا کنون بیش از 400 هزار نفر از مردم دنیا به این ویروس مبتلا شده، بالای 20 هزار نفر فوت و بیش از 100 هزار نفر نیز بهبود یافتهاند. رویکرد و نگاه هر یک از کشورهای درگیر این بیماری با توجه به زمان ورود و میزان خطر ویروس متفاوت است. اما در حالت کلی آنچه به عنوان یک استراتژی غالب در کل این کشورها اتخاذ شده است، پیشگیری از این ویروس با تکیه بر روش قرنطینه شهرها و تعطیلی ادارهها،کارخانهها و به طور کلیتر مراکز فعال در شهرهاست. در حاشیه این اقدامات تلاشهایی برای درمان این ویروس با ساخت داروی ضد کرونا در کشورهایی مثل آمریکا، ایران، چین، استرالیا، سنگاپور، روسیه و… شروع شده است که هنوز به نتیجه نهایی نرسیده است.
تجربه چین برای مهار کرونا
چین به عنوان اولین کشوری که درگیر ویروس کرونا شده است، تعداد 81 هزار و 285 نفر مبتلا دارد که 3 هزار و 287 نفر از آنها فوت شدهاند. هر چند این کشور اکنون از بحران کرونا خارج شده اما از راهکارهای آن به عنوان الگویی عملی برای مهار این ویروس در سایر کشورها استفاده میشود. اولین اقدام کشور چین قرنطینه شهرها بود که ابتدا از شهر ووهان شروع شد و بعد به سایر شهرها هم سرایت کرد. چین همچنین برای مهار این ویروس یک پری نامرئی در اطراف استان هوبئی مبدا و هسته این ویروس مرگبار ایجاد کرد و در گام بعدی برای مقابله با این ویروس بیمارستانی 1000 تختخوابی در کمتر از ده روز ساخت. ضدعفونی معابر، خیابانها و مراکز شهرها، آموزشهای گسترده مجازی برای مقابله با کرونا، تلاش برای ساخت داروی ضد کرونا و انجام آزمایشهایی در این راستا از جمله اقدامات کشور چین برای مهار کرونا است که موفقیتآمیز از آب درآمده و بحران کرونا در این کشور را تقریبا مهار کرده است.به همت این اقدامات است که در حال حاضر آمار کرونا در چین صفر شده و سایر کشورها نیز امید دارند این اتفاق برای آنها هم بیفتد.
تجربه تایلند برای پیشگیری از ورود ویروس
کشور تایلند نیز به عنوان یکی از کشورهای درگیر این بیماری، راهکارهای جالبی برای مهار این ویروس شناسایی کرده که آن را در شمار موفقترین کشورها در مهار این ویروس قرار میدهد.
از همان ابتدای شیوع این ویروس در این کشور تایلند اقداماتی برای کشف درمان داروی کرونا انجام شد که نتیجه آزمایش آن روی برخی از افراد مثبت درآمد. پزشکان تایلندی ترکیبی از این دو دارو را بر روی یک بیمار آزمایش کردند که پس از ۴۸ ساعت، هیچ اثری از بیماری کرونا در وی مشاهده نشد و حتی توانست جان یک زن 71 ساله مبتلا به این ویروس را نجات دهد.
تلاش ایتالیا و ایران برای الگوبرداری از چین
ایتالیا دومین کشوری است که بیشترین تعداد مبتلایان به کرونا را دارد. انتشار کرونا در این درست بعد از انتشار این ویروس در چین شروع شد و عامل این امر نیز یک فرد چینی بود. در حال حاضر 74 هزار و386 نفر از مردم ایتالیا به ویروس کرونا مبتلا شده و نزدیک به 7 هزار و 503 نفر از آنها نیز جان باختهاند. هرچند ایتالیا هنوز درگیر این بیماری است اما تلاش برای مهار آن به شدت ادامه دارد. مهمترین این تلاشها اجتناب از رفتاهای پرخطر این ویروس از جمله روبوسی، تماس و صحبت نزدیک افراد با همدیگر و قرنطینه کامل ایتالیاست. در حال حاضر با توجه به عدم ساخت نهایی داروی ضد کرونا، ایتالیا از داروهای ضد ایدز، ابولا و داروهای مشابه برای درمان استفاده میکند اما افزایش تعداد مبتلایان به کرونا همچنان ادامه دارد.
کشور ایران نیز تقریبا سومین کشوری است که با27 هزار و 17 نفر مبتلا و بیش از دو هزار فوتی با مشکلات حاصل از انتشار ویروس کرونا دست و پنجه نرم میکند و سعی دارد با اتخاذ تدابیر سازمان بهداشت جهانی و همچنین اتفاقات مثبتی که در راه مقابله با این ویروس در چین افتاده، با این بیماری مقابله کند.
راهکارهایی برای قطع زنجیره انتقال کرونا
بعد از انتشار ویروس کرونا قرنطینه، به عنوان کلید گرهگشا مطرح شده است. بر اساس عملکرد کشورهای مختلف و طبق آنچه سازمان بهداشت جهانی پیشنهاد کرده، مهمترین راهکار برای قطع زنجیره انتقال کرونا قرنطینه خانگی و پرهیز از بیرون رفتن از منزل و سفر است که تقریبا در کل کشورهای درگیر پیاده شده است. تا کنون پویشهای مردمی مختلف، اطلاعرسانیهای مردمی از طریق فضای مجازی و همچنین محدودیتها و ممنوعیتهایی که از سوی دولت ها برای این ویروس اتخاذ شده، به عنوان راهکارهای اساسی پیشگیری است.
طول دوره کرونا
اما سوال مهمی که اکنون به عنوان ابهامی بزرگ مطرح است و دنیا را به بررسیهای متعدد واداشته آن است که پایان آژیر خطر این ویروس کی به صدا در میآید و نهایت چند نفر از مردم دنیا را مبتلا خواهد کرد؟ دانشمندان در کشورهای مختلف پیشبینی متفاوتی از دوره ویروس کرونا و تعداد مبتلایان دارند. پیک این بیماری از دید دانشمندان لندنی زمانی است که یک میلیون نفر به آن مبتلا شوند. برخی از دانشمندان نیز میگویند پیک کرونا هر زمانی میتواند باشد.
نشریه نیچر روز ۱۸ فوریه در گزارشی پیش بینی کرده که صدها میلیون نفر در جهان به ویروس کرونا مبتلا خواهند شد اما طبق ادعای سایت خبری کامپیوتری الترورس، دانشمندان آمریکایی قربانیان این ویروس را 65 میلیون نفر پیش بینی کردهاند.
بر اساس گفته برخی از محققان نیز پایان این ویروس ممکن است اواخر خرداد ماه یا اردیبهشت ماه باشد. با این حال به نظر میرسد در صورتی که وعده ساخت داروی ضد کرونا تا ماههای آتی به عمل برسد، تا پایان خرداد شاهد پایان خطرآفرینی این ویروس باشیم.
ممنون از اطلاعات مفیدی که ارائه کردین.. استفاده کردیم کاش این ویروس خرداد تموم شه
ممنون از تجربه زیبایتان ایشالله هرچه زود از شر این ویروس ملعون خلاص شیم
تنها راه چاره اعلام دو هفته تعطیل عمومی و ممنوع شدن تردد در سطح شهر است. بصورتی که فقط برای خرید مواد خوراکی از منزل خارج شوند. متاسفانه بسیاری از مردم رعایت نمیکنند و خود و اطرافیان خود را بیمار میکنند
باید کلیه ادارات و موسسات دولتی وو بخش خصوصی به مدت دو هفته تعطیل شوند و فقط و فقط مردم برای خرید مواد غذائی از خانه خارج شوند. کار دشواری است ولی چاره دیگری نیست.
فقط باید دولت نزاره مردم از در خونه بیان بیرون و مواد غذای شون رو تامین کنه درب خونه ها ببره تا دو هفته و تمام شهر ضد عفونی بشه البته با الکل درصد بالا نه واکتکس و غیره….
سلام به نظرم دولت نذاره مردم از خانه هاشان بیرون بیایند اگه شده به زور مردم وادار کنند که درخانه ها به مانند ودولت درقبال اینکه که مردم قرنطینه هستند بسته های حمایتی بدهند که مردم ترس نداشته باشند الان مردم به خاطر که ترس از اقتصاد خود دارند نمی توانند در خونه بمانند .وان شاالله خداوند این بیماری مثل سایر بیماریها برطرف می کند آمین
سلام.خداکنه زودتر تموم بشه😔😔
ما منتظریم تموم بشه عروسی بگیریم… خدایا
ی ذره ویروس انسانو اینجوری عاجز کرده…
«اللهم عجل لولیک الفرج»
کرونا ویروس کی تمام میشه در جهان
والله ما امیدواریم زود تموم بشه تا عروسی مونو بگیریم 😪😪😪😪😪
ممنون ازاطلاعات مفیدتون
امیدوارم زود تمام بشه
خردادهم تموم شد ولی این ویروس تمومی نداره مردم اگه رعایت کنند وضعیت بهترمیشه
گفته بودن،خوشبینانه ترین حالت،شب عید بدبینانه ترین،خرداد،اماحالاچی😔😔
کی کرونامی ره شاید خدا بداند ما می می ریمیا نه دعا کنیم که مردم نه می رن و کرونا بره
سلام کرونا چرا انقدر طول کشیده ؟ یکم عجیبه ! همه میگن بعد از کرونا همه کار میکنیم ایشالا همه اونایی که گرفتن زودتر خوب شن خسته شدیم کاش زودترازبین بره