فروش گل محمدی و گلاب به صورت سنتی و با حضور گردشگران در مراکز این کار به دلیل شیوع کرونا با مشکل مواجه شده است و این درحالیست که در فصل گلاب گیری چشم فعالان این بخش به فروش محصولاتشان بوده است.
به گزارش کاماپرس؛ این روزهای سال، موعد گل است و گلاب گیری. این را مسافران تورهای گردشگری کاشان و آران و بیدگل که هر ساله به قصد سیاحت و لذت بردن از زیباییهای این خوشهچینی به بهشت گل محمدی سفر میکنند، به خوبی میدانند. اما امسال شیوع کرونا این فرصت را هم از گردشگران دریغ کرد و هم کشاورزان را با کاهش شدید فروش گلاب مواجه کرد. محدودیت گردشگری از یک سو و از دست دادن بخش بزرگی از نیروی کار در برداشت گل محمدی، باعث شد تا این صنعت هم آسیب ببیند.
حسین زینلی مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی در رابطه با خسارتهایی که کرونا به صنعت گلاب گیری و به کشاورزان وارد کرده به ایسنا گفته است: کرونا در چندین بخش به گل محمدی خسارت زده است. از سویی این حوزه به نیروی کار زیاد در فصل برداشت نیاز دارد که به دلیل شیوع کرونا، نیروی کار کاهش پیدا کرد و برای جلوگیری از تراکم جمعیت محدودیت های اسکان کارگری ایجاد شد و از سوی دیگر به دلیل محدودیت سفرها با کاهش خرید سنتی گلاب توسط توریستها مواجه شدیم. درحالیکه بخش بزرگی از خریدوفروش این صنعت به توریسم وابسته است.
دپوی گلاب در کارخانهها
به گفته این مقام مسئول در جهادکشاورزی شیوع کرونا باعث شد که حمل و نقل گلاب در داخل و خارج کشور با مشکلاتی مواجه و گلاب در کارخانهها دپو شود. این امر باعث کاهش نقدینگی در صنایع تبدیلی این محصول شد.
زینلی در ادامه به قیمت گل محمدی و گلاب اشاره کرد و گفته است: قیمت مصوب و تایید شده گل محمدی به ازای هر کیلو گل ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان است. اما به دلیل اینکه صنایع تبدیلی در برخی استان ها وجود ندارد و حمل و نقل با مشکلاتی مواجه شده قیمت گل کاهش یافته است.
هر غنچه گل محمدی 8تا10دلار
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی به کشاورزان توصیه کرد که اگر در فروش گل محمدی با مشکل مواجه شدند، غنچه و گلبرگ های این گیاه را با مشارکت مردم خشک کنند تا در فرصت مناسب صادرات آن از سر گیرد. به گفته او هر کیلو غنچه محمدی ۸ تا ۱۰ دلار ارزآوری دارد.
انتهای پیام