یکی از سوالاتی در که میان کاهش نرخ سود بانکی با چه هدفی انجام شده و چه تاثیری بر زندگی مردم میگذارد.
به گزارش کاماپرس؛ روز آخر فروردین ماه سال جاری مدیران بانکی در اقدامی هماهنگ تصمیم به کاهش 15درصدی نرخ سود سپرده بانکی گرفتند. کاهش یکبارهی سود بانکی، سوالات و ابهامات متعددی را به وجود آورد. از جمله اینکه آیا با در نظر گرفتن فضای معیوب اقتصاد، تضمینی وجود دارد که اگر سپردهگذاران رغبتی به نگه داشتن سپردههای خود در بانکها نداشته باشند، سرمایه خود را به سمت سرمایهگذاری مولد سوق بدهند؟ آیا سرمایههای آزاد شده از بانکها، به سمت بازار ارز و طلا سرازیر نخواهد شد و درنتیجه با افزایش تقاضا ، باز هم باید منتظر موج گرانی ارز و گرانی سایر کالاها به دنبال آن باشیم؟
کاهش سود و تبعات ارزی
کامران ندری اقتصاددان درباره علت اینکه نرخ سود در بازار بین بانکی کاهش پیدا کرده به تجارت نیوز گفته است: تزریق بسیار زیاد پایه پولی در بازار بین بانکی از سوی بانک مرکزی است و این حاکی از رشد بالای نقدینگی در اقتصاد کشور است.
به گفته او دلیل این میزان افزایش پایه پولی مشخص نیست چراکه از آذر ماه سال گذشته هیچ آماری از متغیرهای پولی از سوی بانک مرکزی منتشر نشده است. ندری تاکید میکند که پایین آمدن نرخ بهره در بازار بین بانکی نشان میدهد که بانکها برای تامین ذخایر مشکلی ندارند و این نشان میدهد که ذخایر بانک مرکزی که همان پایه پولی است افزایش پیدا کرده است.
اما این اقتصاددان یک هشدار هم میدهد. اینکه وقتی نرخ بهره در بازار بین بانکی تا این حد کاهش پیدا میکند حاکی از این است که در آینده شاهد فشار زیادی به بازار ارز خواهیم بود که قیمت ارز را در مسیر صعودی قرار میدهد.
پیامد کاهش سود بانکی بر زندگی مردم
اما علی دینی ترکمانی اقتصاددان، پیامدهای سیاست کاهش سود بانکی را بر زندگی مردم بررسی کرده است.
او در گفتگو با ایلنا گفته است؛ تغییر ترکیب سپردههای بانکی (کاهش سپردههای بلندمدت و افزایش سپردههای کوتاهمدت) به معنای کاهش توانایی تسهیلات دهی شبکهی بانکی است. از طرفی تقاضا برای داراییهای دیگر ازجمله سهام و اوراق قرضه و ارز و طلا و ماشین و در نتیجه احتمال افزایش شاخص قیمت در این بازارها از این محل افزایش پیدا میکند.
همچنین به گفته او درآمد سپردهگذارانی که به دلایلی چون ناآشنایی با بازارهای دیگر یا ریسک پذیری کم، تنها امکان سپرده را پیش رو دارند، کاهش پیدا خواهد کرد.
پایان پیام