یکی از مهمترین آبراهههای ساخت دست بشر کانال پاناما است که طولی بیشتر از 82 کیلومتر دارد. این کانال حیاتی به دلیل اتصال اقیانوس اطلس و آرام یک مسیر تجاری آبی مهم در جهان محسوب میشود.
به گزارش کاماپرس، کانال پاناما یک آبراهه حیاتی برای تمام جهان، به خصوص آمریکا است که از سال 1914 به صورت رسمی برای روابط تجاری فعالیت خود را آغاز کرد. بخشی از این آبراهه به کشور پاناما تعلق دارد. کشوری در آمریکای مرکزی که جمعیت آن به 5 میلیون نفر نمیرسد اما همین کشور کوچک از لحاظ موقعیت استراتژیک بسیار حائز اهمیت است.
بیشتر بخوانید:
- سیگنال مثبت ظریف برای مذاکره با آمریکا
- وضعیت بازار دلار، سکه و بورس بعد از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
این کشور سرسبز و دیدنی در آمریکای مرکزی از بخش شمالی به دریای کارائیب، از سمت شرق به کلمبیا و غرب با کارستاریکا مرز مشترک دارد.
دلیل اهمیت کانال پاناما چیست؟
این کانال از لحاظ حمل و نقل دریایی به مهمترین کشور جهان اهمیت زیادی دارد. ضمنا این آبراهه یک شاهکار مهندسی در حمل و نقل دریایی است. چون کشتیهای مختلف امکان عبور از آن را طی چند مرحله و چیزی در حدود 11 ساعت دارند. سدهای سلولی در دو طرف این کانال مهم قرار گرفتهاند که کشتیها را به سمت دریاچه گاتن بالا میبرند. دریاچه گاتن یک دریاچه مصنوعی است که 26 متر بالاتر از سطح دریا قرار دارد.
کشتیها با بالا رفتن از آبراهه و گذر از دریاچه مصنوعی، از سمت دیگر آن دوباره پایین میآیند و در اقیاونس شناور میشوند. اخیرا سدهای سلولی جدیدی در کانال راه اندازی شده است که با آن امکان نقل و انتقال کشتیهای بزرگ باری و غیرباری وجود دارد.
انتهای پیام