انواع پمپ کارواش یا پمپ های پیستونی، از جمله ابزار کاربردی برای شستشو هستند. از مدل های خانگی این پمپ ها معمولا برای شستشوی اتومبیل، راهرو، کف سالن و … استفاده می شود. نمونه های صنعتی و نیمه صنعتی این پمپ ها نیز معمولا در شستشوی دستگاه های صنعتی، رسوب زدایی، رنگ بری و … کاربرد دارند. مجموعه های معتبر مختلفی مثل ایران پمپ در زمینه عرضه این محصولات فعالیت دارند و مدل های باکیفیت آن را در بازار به فروش می رسانند.
برای دسترسی سریعتر به اخبار داغ، اینستاگرام کاماپرس را دنبال کنید. از اینجا وارد شوید.
معرفی انواع پمپ کارواش موجود در بازار
پمپ های کارواش در سه مدل خانگی، نیمه صنعتی و صنعتی تولید می شوند. قدرت موتور و میزان فشار بار الکتریکی این دستگاه ها با هم متفاوت است؛ مثلا دستگاه های خانگی به صورت تک یا 2 فاز و دستگاه های صنعتی و نیمه صنعتی هم به صورت 3 فاز تولید می شوند. دستگاه های صنعتی و نیمه صنعتی نسبت به خانگی از قدرت بیشتری نیز برخوردارند.
در دستگاه های پمپ کارواش، از پمپی به نام پیستون استفاده می شود، به همین منظور به این دستگاه ها پمپ پیستونی هم می گویند.
حالا دستگاه های پمپ کارواش به قدری کاربردی هستند که از آن نه تنها در مصارف خانگی بلکه در صنایع خیلی بزرگ مثل صنایع پتروشیمی، نفت و گاز و … هم استفاده می شود. این دستگاه ها قدرت بسیار بیشتری نسبت به سیستم های آبیاری معمولی دارند و برای همین از محبوبیت بیشتری هم برخوردارند.
مدل های مختلف پمپ کارواش بر حسب عملکرد
پمپ های کارواش در دو نوع مختلف تولید می شوند که هر کدام ویژگی های خاص خودشان را دارند. شما با شناخت مدل های مختلف انواع این محصول، بهتر می توانید برای خرید آن تصمیم بگیرید. در ادامه مدل های مختلف این دستگاه ها را بررسی می کنیم:
پمپ کارواش برقی
پمپ های کارواش برقی با صدای کمی که تولید می کنند و قیمت مناسب شان، تبدیل به گزینه اول بسیاری از مشتریان برای خرید شده اند. این پمپ ها دود تولید نمی کنند و برای استفاده در داخل ساختمان نیز مناسب هستند. در ضمن هزینه های مربوط به نگهداری و تعمیر این نوع از دستگاه ها مناسب بوده و در صورت خرابی نیاز به صرفه هزینه های زیاد ندارید.
البته نمی توان از ویژگی های منفی کارواش های برقی چشم پوشی کرد! این دستگاه ها قدرت موتور کمی دارند و به دلیل نیازشان به برق، سیار نیستند. سیم پمپ های برقی در حین استفاده نیز شاید مزاحم کارتان شوند. در ساخت این پمپ ها از پلاستیک نیز استفاده می شود، برای همین دوام و ماندگارشان کم است.
پمپ کارواش گازسوز
پمپ های کارواش گازسوز به دلیل عدم نیازشان به برق، قابل حمل و سیار هستند. این پمپ ها قدرت بالایی دارند و ماندگاری و دوام قطعات شان هم بالا است.
از جمله ویژگی های منفی این پمپ ها می توان به قیمت بالای آن ها اشاره کرد. پمپ های گاز سوز در حین استفاده سر و صدای زیادی نیز تولید می کنند و هزینه نگهداری و تعمیر آن ها نیز زیاد است. این پمپ ها وزن و اندازه زیادی نیز دارند.
شناخت و مقایسه اجزای انواع پمپ کارواش
برای خرید انواع پمپ کارواش باید با اجزای آن ها آشنا باشید. حالا در ادامه اجزای این دستگاه ها را معرفی کرده و با یکدیگر مقایسه می کنیم:
- موتور: موتور اصلی ترین قسمت پمپ های کارواش است و نوع و مدل این دستگاه ها را مشخص می کند. هر چه قدرت موتور بیشتر باشد، عملکرد دستگاه هم بهتر شده و برای صنایع مختلف کاربردی تر می شود. قدرت موتور انواع پمپ کارواش را با وات و آمپر اندازه گیری می کنند
- پمپ: پمپ ها هم جزو مهمترین بخش های دستگاه های کارواش هستند و انواع مختلفی دارند. بر اساس کاربرد این دستگاه ها، از پمپ های مختلفی در آن ها استفاده می شود. مثلا در دستگاه های کارواش خانگی، پمپ های محوری و در دستگاه های کارواش صنعتی، پمپ های پیستونی سه فاز کاربرد دارند. پمپ های مخصوص کارواش ها توسط برندهای مختلفی در تمام جهان به فروش می رسند که از جمله آن ها می توان به برند اینتر پمپ، آنووی ریوربری، بوش و … اشاره کرد
- شیلنگ: شیلنگ ها یکی دیگر از قسمت های انواع پمپ کارواش هستند که باید از ویژگی هایی مثل انعطاف زیاد، وزن کم، مقاومت بالا و متریال با کیفیت و خوب برخوردار باشند. شیلنگ ها در طول ها و قطرهای مختلفی تولید شده و از جنس پلاستیک هستند. البته شیلنگ هایی که برای کارواش های صنعتی تولید می شوند، فولاد بافت هستند تا عوامل آسیب زا نتوانند روی کیفیت آن ها تاثیر منفی بگذارند
- نازل: میزان فشار آبی خروجی در دستگاه های پمپ کارواش توسط نازل تعیین می شود. نازل ها می توانند آّب را در جهت های مختلف نیز پخش کنند.
عملکرد دستگاه پمپ کارواش چگونه است؟
دستگاه های مخصوص کارواش، باعث ایجاد فشار در آب می شوند و به وسیله نازل آب را به بیرون هدایت می کنند. با آب پر فشاری که از این دستگاه ها خارج می شود، معمولا می توان سطوح مختلف را از هر گونه آلودگی و کثیفی تمیز کرد.
در واقع پمپ های کارواش یک مخزن دارند که آب داخل آن قرار می گیرد. وقتی که پمپ های پیستونی داخل کارواش جا به جا می شوند، آب داخل مخزن هم تحت فشار شدیدی قرار گرفته و کافیست در این زمان شیر خروجی باز شود تا آب به وسیله نازل و با قدرت زیاد به بیرون از دستگاه هدایت شود.
به منظور صرفه جویی در مصرف آب، روی دستگاه های کارواش سیستم قطع کن خودکار هم نصب می شود. با نصب این سیستم، با رها شدن نازل، آب وارد مخزن شده و دستگاه نمی گذارد که آب بیهوده مصرف شود.
اصطلاحات رایج در خرید انواع پمپ کارواش
برخی اصطلاحات رایج در خرید انواع پمپ های کارواش وجود دارند که باید از آن ها آگاه باشید. این اصطلاحات را در ادامه لیست کرده و در موردشان توضیح می دهیم:
- GPM فشار آب
هر چقدر فشار آب دستگاه های پمپ کارواش بیشتر باشد، قدرت تمیزکنندگی شان هم بیشتر خواهد بود. برای مصارف خانگی نیاز به دستگاه هایی با GPM زیاد نیست، اما برای مصارف صنعتی باید حتما دستگاه هایی با GPM مناسب بخرید تا زمان شستشوی کمتر شود. میزان GPM دستگاه های کارواش معمولا بین 1 تا 5 است.
- PSI فشار بار الکتریکی
فشار وارد شده از طرف موتور دستگاه به وسیله شاخص PSI مشخص می شود. فشار معمولی بار الکتریکی در دستگاه های پمپ کارواش معمولا بین 1000 تا 3500 است
- CP قدرت پاک کنندگی
قدرت پاک کنندگی دستگاه های کارواش به وسیله شاخص CP تعیین می شود. CP از حاصل ضرب GPM در PSI به دست می آید
حرف آخر
راهنمای خرید انواع پمپ کارواش نشان می دهد که باید متناسب با کارایی مورد نظر، اقدام به تهیه آن نمود. هم چنین برای انتخاب بهترین گزینه، به مراکز معتبر تولید و فروش انواع پمپ باد مراجعه نمایید، که خدمات پس از فروش نیز برای محصولات خود ارائه می دهند. پمپ های کارواش معمولا در مدل های خانگی، نیمه صنعتی و صنعتی عرضه می گردند و در مدل های برقی و گازسوز در بازار موجود می باشند.
انتهای پیام
مرتبط با : ایران پمپ