با افزایش جمعیت و گسترش بافت آپارتمانی شهرهای بزرگ، کمبود فضای سبز یکی از دغدغههای این روزهای سیستم توسعه شهری است. یکی از راهکارهای نوین در این زمینه، ساخت روف گاردن یا همان بام سبز محسوب میشود. با بکارگیری چنین تکنیکی، میتوان از فضای پشتبام، به بهترین شکل ممکن برای ایجاد فضای سبز و زیبا استفاده کرد. این اتفاق، علاوه بر ایجاد جذابیت بصری، میتواند به کاهش مصرف انرژی نیز کمک کند.
کاماپرس در این گزارش به معرفی مزایای ساخت روف گاردن و تأثیر آن بر کاهش دمای ساختمانها خواهد پرداخت.
روف گاردن و کاهش دمای ساختمان
روف گاردن با ایجاد لایه طبیعی و پوشش گیاهی بر روی بام ساختمانها، دمای ساختمان، بهخصوص طبقه آخر آن را با کاهش چشمگیری روبهرو خواهد کرد. در واقع پوشش گیاهی و خاک در پشت بام، بهعنوان عایق حرارتی، از افزایش بیش از حد دما در فصلهای گرم سال و انتقال آن به طبقات زیرین جلوگیری میکند. علاوه بر تأثیر دمایی، این اتفاق میتواند به بهبود کیفیت هوا در منطقه نیز کمک کند. در واقع با توجه به آلودگی هوا در کلانشهرها، استفاده از روف گاردن، با توجه به حجم بالای ساختمانهای مرتفع، میتواند سطح سلامت عمومی را نیز در شرایط ایدهآلی قرار دهد.
مراحل اجرای روف گاردن
پیش از اجرای روف گاردن، بهتر است عایقبندی بام به صورت کامل و تخصصی بررسی شود. در واقع با توجه به لزوم آبیاری مستمر گیاهان روف گاردن، وجود لایههای مقاوم و عایق ضدآب، برای جلوگیری از آسیب به سقف خانهها از ضروریات محسوب میشود. سهلانگاری و عدم توجه به این مرحله، میتواند موجب ایجاد نمزدگی و تخریب سقف شود.
پس از حصول اطمینان نسبت به آمادهسازی فضا، بهتر است گیاهان مقاوم نسبت به خشکی، با میزان آبدهی کمتر به عنوان پوشش گیاهی در نظر گرفته شوند. در انتخاب گیاهان روف گاردن، توجه به فضای موجود و میزان تابش نور آفتاب نیز حیاتی است. در واقع در صورتی که فضای موجود، در معرض تابش نور شدید است، انواع کاکتوسها، بهترین گزینه برای اجرا خواهند بود. البته در صورتی که کاربران امکان نظارت و رسیدگی کامل به این فضا را ندارند، استفاده از پوششهای گیاهی با بافت مصنوعی نیز توصیه میشود.
اجرای روف گاردن و کاهش اثر جزیره حرارتی شهری
در طی تابستان گذشته، با ایجاد جزیره حرارتی، شهروندان زیادی با معضل افزایش دما و گرمای طاقتفرسا روبهرو شدند. جزیرههای حرارتی در بافت شهرهای بزرگ نظیر تهران، اصفهان، مشهد و دیگر کلانشهرها، با توجه به افزایش سطح بتنی و آسفالتی، رفته رفته تبدیل به معضل اصلی در فصول گرم سال میشود. روف گاردن با ایجاد فضای سبز بر روی پشت بامها، نقش مؤثری در کاهش دمای هوا و کاهش این پدیده خواهد داشت. در واقع، با اجرای این طرح در مناطق گرمسیری، میتوان در دراز مدت از افزایش دمای هوا جلوگیری کرد.
اجرای روف گاردن و توجیه اقتصادی آن
هزینه اجرای روف گاردن به عوامل مختلفی همچون طرح، متراژ، کیفیت مصالح و نوع گیاهان بستگی دارد. تجهیزات جانبی مانند آلاچیق، کفپوش، باربیکیو و مبلمان نیز هزینه جداگانه دارند. شاید در نگاه اول، اجرای روف گاردن کمی هزینهبر باشد، اما در نگاه دراز مدت، با توجه به کاهش هزینههای انرژی و افزایش ارزش ملک، میتواند توجیه اقتصادی داشتهباشد. در واقع با طراحی و اجرای روف گاردن، کیفیت زندگی ساکنان آپارتمان بهبود پیدا میکند؛ در کنار آن، ارزش ملک را به طرز قابل توجهی بالا میبرد.
شرایط اجرای روف گاردن از طریق مجموعه « چوپکس »
شرکت چوپکس از سال ۱۳۸۲ به عنوان اولین تولیدکننده پروفیل چوب پلاست (wood plastic composite) در ایران فعالیت خود را آغاز کرده و با بیش از 18 سال تجربه، سهم چشمگیری از بازار داخلی را به خود اختصاص داده است. این شرکت با استفاده از خطوط تولید بهروز و کادر مجرب، پروژههای متعددی در ایران و کشورهای همسایه مانند عراق، امارات، عمان و قطر اجرا کرده است. خدمات چوپکس شامل طراحی و اجرای روف گاردن، تولید و اجرای کفپوش چوب پلاستیک، نرده چوب پلاستیک، سقف کاذب لوور و نمای چوب پلاست است. همچنین این مجموعه توانایی طراحی و تولید مبلمان فضای باز و ساخت المانهای گابیونی را دارد. علاقهمندان به اجرای روف گاردن میتوانند با مراجعه به سایت این مجموعه به نشانی https://www.choopex.com و یا تماس با مشاوران آن به شماره 02122901841 در این زمینه کسب اطلاع کنند.
انتهای پیام
مرتبط با : چوپکس