قیمت دلار در روزهای پساجنگ و چند ساعت بعد از آتش بس، ریزش چشمگیری داشت. اما تنها یک روز بعد از این اتفاق به سرعت در مدار صعودی حرکت کرد و این رشد قیمت همچنان ادامه دارد.
به گزارش کاماپرس، سلیم میلادی، کارشناس اقتصادی، شرایط جنگی و افزایش نااطمینانی مردم به بازار بورس را علت رشد فعلی قیمت دلار میداند. میلادی درخصوص شرایط فعلی پیش آمده میگوید: در ۱۲ روز جنگ تحمیلی بازار سرمایه بسته بود و صندوقهای طلا و همچنین صندوقهای غیر درآمد ثابت نیز تعطیل شده بودند و فقط صندوقهای با درآمدهای ثابت در برخی روزها باز بودند.
اخبار مرتبط را بخوانید:
به گفته این کارشناس، معاملات فیزیکی بورس کالا و بورس انرژی نیز ادامه پیدا کرد اما معاملات مبتنی بر اوراق مالی در این دو بازار نیز متوقف شده بود. این امر به افزایش نااطمینانی فعالان بازار سرمایه و افزایش ریسکها کمک میکند. با باز شدن بازار سرمایه بعد از ۱۲ روز جنگ تحمیلی، عده زیادی از فعالان بازار فروشنده بودند و با خارج کردن پولهای خود از بازار به سمت بازار طلای فیزیکی و اسکناس دلار حرکت کردند. این اتفاق باعث بهم ریختن بازار دلار و رشد قیمت این ارز شد.
در چه حالتی وضعیت بازار به روال عادی برمیگردد؟
وی در ادامه بیان کرد: با وجود ریسکهای جنگ فعلاً بازار نمیتواند روند عادی به خود بگیرد و باید اعتماد به بازار سرمایه و همچنین اعتماد به صندوقهای طلا و بانکها برگردد. از طریق صندوق تثبیت بازار و همچنین حمایتهای دولت از بازار میتوان اعتماد سرمایهگذاران به بازار سرمایه را برگرداند.
انتهای پیام