شرایط ارزی کشور باعث شده تا بانک مرکزی و دولت به ارز حاصل از صادرات غیرنفتی توجه ویژه داشته باشد. به گفته سیدکمال سیدعلی، معاون ارزی سابق بانک مرکزی، دولت رونق صادرات و بازگشت ارز صادراتی را در نظر دارد. اما دولت باید با توجه به تحولات سیاسی دو تا سه ماه آینده و پیش بینی همه جانبه وضعیت کشور به مسئله صادرات توجه کند.
به گزارش کاماپرس، در حال حاضر و با پیش بینیهایی که از شرایط کشور و جهان در چند ماه آینده وجود دارد، سیدعلی چند پیشنهاد ارزی به دولت ارائه داده است؛
1.اولین گام دولت، تلاش برای یکسان کردن نرخ ارز باشد. این اقدام چه در قالب بخشنامه یا مصوبه باید به گونهای باشد که نرخ ارز نیما را به بازار آزاد نزدیک کند و باعث حذف غیرضرورها از بازار ارز نیمایی شود.
2.ارز حاصل از صادرات که با نرخهای سوبسیدی سوخت میگیرند از ارز ناشی از صادرات غیرنفتی محصولات دیگر تفکیک شود.
3.واردات کالاهای قاچاق کنترل و مدیریت شود. زیرا قیمت ارز با میزان خروج سرمایه و واردات کالای قاچاق مشخص میشود. البته این مورد نیازمند ورود نیروی انتظامی و قوه قضائیه است.
4.مشکل اف ای تی اف مورد توجه قرار بگیرد و مکاتبات لازم توسط وزارت اقتصاد و دارایی برای حل آن انجام شود.
5.تیم اقتصادی دولت هماهنگ و همگن شود و مصاحبهها یک صدا و یکدست باشند.
6.مشکلات اقتصادی کشور در رسانهها بازگو و درباره یارانههای سوخت، نفت، برق و گاز صحبت شود تا برای تصمیم گیری در این موارد زمینه سازی اتفاق بیفتاد.
7. نرخ کنونی آن پذیرفته شود و مصاحبه درباره غیرواقعی بودن یا تخصیص آن به مصارف واقعی صورت نگیرد.
بیشتر بخوانید:
8.به بازگشت ارزهای خدماتی، توریسم، سفر، هتل، ارزهای دستگاههای دولتی و سفارتخانهها، به سیستم ارزی کشور توجه ویژه شود.
9.سهم ارزی و ریالی قراردادهای بین المللی تفکیک و هزینه کارشناسان خارجی در مورد حمل و نقل داخلی، حقوق و عوارض گمرکی و … در ایران به ریال پرداخت شود و ارزی برای این مورد به کارفرمایان و پیمانکاران تعلق نگیرد.
10.سامانهای برای مدیریت آمار مصارف و منابع کشور تهیه و تبیین شود.
انتهای پیام