آمار مشخصی از تعداد مستأجرانی که توانستهاند مراحل تضمین وام ودیعه مسکن را طی کرده و این تسهیلات را دریافت کنند، منتشر نشده اما آمارهای مقدماتی وزارت راه در روزهای نخست معرفی متقاضیان به بانکها چندان امیدوارکننده نبود.
به گزارش کاماپرس، در ابتدای تیرماه ستاد مقابله با کرونا مصوبه پرداخت 20هزار میلیارد تومان تسهیلات کمکودیعه مسکن به مستأجران واجد شرایط در مناطق شهری را که شرایط تضمین آن بهشدت تسهیل شده بود ابلاغ کرد؛ وزارت راه و شهرسازی نیز پس از بررسی اطلاعات ارسالی از سوی متقاضیان دریافت این تسهیلات ، در حال معرفی گروهی مستأجران به شبکه بانکی است تا اهداف غایی این مصوبه حمایتی انجام شود. اما به نظر میرسد این تسهیلات که قرار بود جهت حمایت از مستأجران آسیبپذیر در دوره کرونا و نابسامانی بازار مسکن اجرا شود، در بوروکراسی بانکی به بنبست رسیده و عملا نه بانک و نه مستأجر قادر به رفع مشکلات ایجاد شده نیست.
مستاجران باید چه ضمانتهایی بدهند
ضمانت بانکی لازم برای دریافت وام ودیعه مسکن شامل گواهی کسر حقوقی، گواهی استفاده از مستمری نهادهای حمایتی، سهام عدالت و در غیر این صورت چک و سفته اعلام شده و متقاضیان دریافت این تسهیلات باید حداقل یک فقره از این موارد ذکرشده را دارا باشند. به گزارش همشهری، اگر هیچیک از موارد فوق شامل گواهیهای کسر از حقوق، مستمریبگیری یا سهام عدالت نداشته باشند، درخصوص تسهیلات ۳۰ و ۵۰ میلیون تومانی باید یک ضامن اعلام کنند و برای تسهیلات ۱۵میلیون تومانی نیازی به ضامن نیست و با چک و سفته میتوانند این تسهیلات را دریافت کنند.بانکها نیز موظف به مطالبه ضمانت این تسهیلات صرفا براساس اعلام ستاد ملی کرونا هستند و نباید بیش از آنچه این ستاد اعلام کرده، مطالبه ضمانت کنند.
درصورت لزوم قوه قضاییه وارد عمل میشود
فعلا آمار مشخصی از تعداد مستأجرانی که توانستهاند مراحل تضمین وام ودیعه مسکن را طی کرده و این تسهیلات را دریافت کنند، منتشر نشده اما آمارهای مقدماتی وزارت راه در روزهای نخست معرفی متقاضیان به بانکها چندان امیدوارکننده نبود. اقبال شاکری، عضو کمیسیون عمران مجلس چندی پیش ناکامی مستأجران برای دریافت این وام را متوجه عملکرد بانکها دانسته و گفته بود: مستأجران زمان زیادی برای حل مشکلات مالی خود ندارند اما اظهارات مسئولان وزارت راه نشان میدهد در قبال معرفی 700هزار نفر متقاضی به بانکها، فقط 134فقره وام پرداخت شده است که با اهداف مصوبه ستاد مقابله با کرونا مناسبتی ندارد. به عقیده شاکری، کندی در پرداخت وام ودیعهمسکن به مستأجران نشان میدهد مشکلی در این مسیر روی داده که بانک مرکزی برای حل آن تلاش کند و درصورت لزوم قوه قضاییه وارد عمل شود. طبق اظهارات این عضو کمیسیون عمران مجلس، بررسیها نشان میدهد وزارت راه و شهرسازی لیست مستأجران واجد شرایط را ارائه داد و مشکل اساسی در پروسه پرداخت، بانکها هستند که مقاومت میکنند و مردم را به دردسر انداختهاند.
برای دسترسی سریعتر به اخبار مهم روز، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.
انتهای پیام
واقعا همینطوره منم به همین شکل اسم نویسی کردم و جزو واجدین شرایط بودم ولی با رفتن بانک گفتن فقط گواهی کسر از حقوق خوب یعنی واقعا کارمندی هست که تا الان خودش یا نزدیکانش وام نگرفته باشن تازه اگه هم باشند که برای طبقه ضعیف نمیان ضمانت کنند چون ترس دارند از باز پرداختش. مگه دولت اعلام نکرد شرایط ضمانت وام را آسان میگیرن واقعا این آسان گرفتنه من که با این شرایط علارقم احتیاج زیاد اما نمیتونم بگیرم واقعا شاید نود درصد نتونند واقعا ممنون از دولت
از بنده دو ضامن خواستند با یک ضامن وام بهم ندادن و من هم دو ضامن ندارم