هجوم ویلاسازان به زمین‌های وقفی حومه تهران

x تبلیغات
هلو

ویلاسازان و زمین خوارانی که با افزایش قیمت زمین و سخت شدن ساخت و سازهای غیرمجاز عرصه را در مناطق نام آشنایی مثل لواسان و کردان به خود تنگ دیده اند، زمین های وقفی بی نام و نشان حومه تهران را محل تاخت و تاز خود قرار داده اند.

به گزارش کاماپرس، زمین های حومه تهران حتی اگر در منطقه خوش آب و هوا و مشهوری مثل لواسان و کردان نباشند به دلیل ارزان بودن قیمت و سختگیرانه نبودن یا اجرا نشدن دقیق و قانومندانه قواعد ساخت و ساز، مقصد جذابی برای ویلاسازان به شمار می آیند.

زمین های حومه تهران در بسیاری موارد جزو اموال وقفی به شمار می روند و سازمان اوقاف باید نظارت و حساسیت بیشتری نسبت به تغییر کاربری آنها از خود نشان دهد اما در فقدان چنین نظارت و حساسیتی ، زمین های وقفی به عناوین مختلف خرید و فروش می شود تا ویلاهای غیرمجاز یکی پس از دیگری در آنها سبز شود!

نمونه این ویلاها را می توان در روستاها و زمین های حومه مرقد امام مشاهده کرد و از این دست زمین خواری ها در مناطق دیگر حومه ای تهران نیز کم شمار نیست.

دنیای اقتصاد در گزارش امروز خود اشاره ای به هجوم زمین خواران به دشت های حومه ای تهران داشته و نوشته است که جهش پی در پی قیمت مسکن طی دو سال گذشته، موج جدید خرید خانه دوم برای اقامت و تفریح را به حومه تهران روانه کرده است. ناگفته پیداست که این روند از سال ها قبل وجود داشته و طی دو سال اخیر تشدید شده است.

x تبلیغات
دریان سفر امید

دشت خواری به جنگل خواری و کوه خواری اضافه شد!

به نوشته این روزنامه موج جدید تقاضای خرید زمین برای اقامتگاه و ویلا به دلیل گرانی زمین در مناطقی مثل کردان و سهیلیه و لواسان و روستاهای اطراف شهریار که اسم و رسمی به هم زده اند به  برود، به زمین‌های مسطح و دشت حومه شهرها هجوم برده است.

به این معنا که پس از جنگل‌خواری و کوه‌خواری، پدیده جدید دشت‌خواری در این مناطق به وجود آمده است. نکته مهم آنکه این شکل از تقاضا در حومه این مناطق ییلاقی همچون حومه دماوند یا حومه کردان مستقر شده‌اند. محدوده‌هایی که دارای روستاهای بکر و دست‌نخورده هستند و به طور طبیعی ساخت و خرید ویلاها در آنها ارزان‌تر از محدوده اصلی مناطق ییلاقی تمام می‌شود. ویژگی بارز اراضی و دشت‌های این مناطق بکر که اکنون به مقصد اصلی سرمایه‌گذاران و متقاضیان مصرفی بازار ویلا تبدیل شده، نبود خدمات زیربنایی همچون آب، برق و گاز است.

راهکارهای دلالان برای فروش زمین بی امکانات

بررسی‌های میدانی روزنامه دنیای اقتصاد حاکی از آن است که نحوه تامین آب برای قطعات زمین و ویلاهای این مناطق از چاه کشاورزی روستاهای اطراف، نحوه تامین برق از طریق صفحات خورشیدی و گاز از طریق خریداران کپسول‌های گاز است که به عنوان خدمات ویژه دشت‌خواری از سوی ملاکان حومه مناطق ییلاقی به خریداران این ویلاها ارائه می‌شود.

شایان ذکر است این اراضی به دلیل آنکه خدمات زیربنایی رسمی از سوی دولت ندارند به دو گروه مصرف‌کننده و ملاکانی تقسیم می‌شوند که این قطعات زمین را از صاحبان اولیه خریده و به مصرف‌کننده‌ها می‌فروشند. موج جدید ورود این گروه از متقاضیان به حومه مناطق ییلاقی تهران و سایر شهرها می‌تواند نشانه اولیه تبدیل این محدوده به مناطق ییلاقی برند باشد که اگرچه در حال حاضر برخورد مشخصی برای جلوگیری از این‌گونه ساخت وسازهای غیرمجاز نمی‌شود اما در آینده به سرنوشت مناطقی همچون کردان، دماوند و… دچار می‌شوند.

برای دسترسی سریع‌تر به اخبار مهم روز، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.

انتهای پیام

x تبلیغات
فارکسیو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

x تبلیغات
سلام پرواز ایرانیان