نخستین دوره گرامیداشت روز ملی صنعت تهویه مطبوع برگزار شد

x تبلیغات
دیوید جونز

نخستین دوره گرامیداشت روز ملی صنعت تهویه مطبوع شب گذشته، ۱۵ اردیبهشت ماه، در محل باشگاه ریاست جمهوری برگزار شد.

به گزارش کاماپرس در این رویداد که به همت انجمن تولیدکنندگان سیستم‌های تهویه مطبوع ایران و حمایت شرکت‌های الکتروژن، آستریا، ساران و دمنده برگزار شد؛ فعالان این صنعت و برخی مقام‌های دولتی و چهره‌های دانشگاهی حضور داشتند.

در ابتدای مراسم شراره کامرانی، دبیر انجمن ضمن تبریک روز ملی صنعت تهویه مطبوع به همه دست‌اندکاران و کارآفرینان و متخصصان حوزه عنوان کرد: روز ملی صنعت تهویه مطبوع با هدف پاسداشت خدمات و زحمات مردان و زنانی ثبت شد که طی دهه های متوالی چرخ این صنعت را چرخانده‌اند.

او تهویه مطبوع را صنعتی راهبردی و زیرساختی دانست که اهمیتی روزافزون در رفاه، آسایش و بهداشت جوامع دارد و نقش آن در رفع ناترازی برق کشور انکارناشدنی است.

x تبلیغات
فولاد پیوان

پس از آن عرب احمدی، مدیرفروش شرکت آستریا از حامیان کلیدی رویداد، درخصوص این مجموعه، محصولات و اقدامات آن گفت: آستریا که بخشی از گروه پاکشوما است سال گذشته در زمینی به مساحت ۱۰ هزار هکتار افتتاح شد تا عنوان جدیدترین و بزرگترین تولیدکننده لوله مسی را کسب کند.

به گفته او آستریا با ۲ هدف تولید محصول داخلی باکیفیت و گسترش صادرات به خارج از کشور فعالیت می‌کند.

در ادامه مراسم جعفرعلیزاده، بنیان‌گذار شرکت الکتروژن از تاریخچه این شرکت در تولید دستگاه‌های تهویه مطبوع گفت. او در خصوص خط مشی این شرکت اعلام کرد: استفاده از مواد و وسایل اولیه باکیفیت را اصل قرار داده‌ایم و در حال حاضر برخی از موتورها را تا ۵ سال گارانتی می‌کنیم. در الکتروژن هر سال ۷ تا ۸ محصول جدید طراحی، تولید و در بازار عرضه می‌شود.

پس از آن ایرج رهبر، رییس انجمن انبوه‌سازان مسکن و رییس کمیسیون عمران، احداث و امور زیربنایی اتاق بازرگانی تهران، خواستار تقویت تعامل و هم‌افزایی میان تشکل‌های تخصصی این حوزه، از جمله انجمن تولیدکنندگان سیستم‌های تهویه مطبوع و انجمن انبوه‌سازان شد. وی تصریح کرد که بهره‌برداری هدفمند از فناوری‌های نوین در صنایع ساختمان و تهویه، نه تنها می‌تواند سطح رفاه و آسایش عمومی را به‌طور محسوسی افزایش دهد، بلکه نقشی اساسی در پیشرفت صنعت دارد.

او از کاهش محسوس ارزش صدور خدمات فنی و مهندسی به خارج کشور نیز صحبت کرد و دلیل اصلی آن را تحریم‌های اقتصادی دانست.

همچنین پیروز حناچی؛ شهردار سابق تهران و ریاست دانشکده هنرهای زیبا در این مراسم سخنرانی کرد. او گفت: یکی از مهم‌ترین مسائل دولت انباشت ناترازی انرژی است. سهم صنعت ساختمان در اتلاف نسبتا زیاد است و حدود ۳۴ درصد اتلاف به بخش خانگی و تجاری مربوط می‌شود.

او در ادامه یکی از دلایل میزان اتلاف انرژی را قیمت‌ حامل‌ها دانست. حناچی ادامه داد: درحال حاضر وسایل برقی برچسب انرژی دارند. قرار بود ساختمان‌ها هم این برچسب‌ها را داشته باشند که درصورت عملی شدن می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد.

در ادامه مراسم محمد ابویی، نماینده هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی ایران، سخنرانی کرد. وی صنعت تهویه مطبوع را یکی از ارکان توسعه پایدار کشور دانست و بر نقش این صنعت در بهینه سازی  مصرف انرژی تاکید کرد. او گفت: مجلس شورای اسلامی به خوبی از این اهمیت آگاه است و در سال‌های اخیر با تصویب قوانین و مشوق‌هایی در جهت حمایت از این صنعت تلاش کرده تا روند بهبود و ارتقا آن را تسهیل کند.

ابویی ادامه داد: مجلس در خصوص تصویب قوانین استاندارد سازی برای تجهیزات تهویه مطبوع، حمایت از تحقیق و توسعه با توجه به پیشرفت‌های فناوری و تغییرات اقلیمی و آموزش و آگاهی رسانی عمومی و همچنین حمایت از تولیدکنندگان داخلی در حوزه صنعت تهویه مطبوع و تصویب مشوق‌ها و حمایت‌های لازم برای هدایت این صنعت به سمت فناوری‌های نوین و سبز آمادگی دارد.

پس از ابویی علی سرزعیم، اقتصاددان و استادیار دانشگاه علامه طباطبایی، شروع به سخنرانی کرد. او تغییرات اقلیمی را به نفع صنعت تهویه مطبوع دانست و گفت: زمین درحال گرم شدن است که این تغییر به نفع کسب‌وکار شماست. اما تهدیدات ناترازی انرژی بسیار جدی‌تر است. به گفته او همه از ناترازی برق و گاز باخبر هستند؛ اما ناترازی بنزین نیز بسیار جدی است و صنایع را تهدید می‌کند.

در ادامه ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صمت، طی سخنانی با اشاره به پیشینه صنعت تهویه مطبوع، بر ضرورت داشتن نقشه راه برای توسعه این صنعت تاکید کرد. او ادامه داد: در این صنعت وابستگی‌هایی داریم که به خصوص در حوزه فناوری‌های نو با رویکرد مدیریت انرژی پررنگ است. شیخ همکاری و هم‌افزایی با دانشگاه را راه حلی برای این معضل به شمار آورد.

در انتها مهدی بستانچی، رییس انجمن تولیدکنندگان سیستم‌های تهویه مطبوع، با اشاره به پیشینه‌ کهن معماری اقلیم‌محور در ایران، این صنعت را امتداد خرد معماران هخامنشی و مهندسان صفوی دانست.

وی ضمن اشاره به رشد چشمگیر این صنعت با وجود تحریم‌ها و چالش‌ها، از نبود استانداردهای لازم، ضعف در کنترل کیفیت، واردات بی‌رویه و نبود حمایت‌های هدفمند دولتی انتقاد کرد و مصرف بالای انرژی توسط سیستم‌های غیراستاندارد را یک بحران ملی خواند.

رییس انجمن تولیدکنندگان سیستم‌های تهویه مطبوع ایران اعلام کرد که آماده همکاری ملی برای ارتقای بهره‌وری، توسعه صادرات و استانداردسازی این صنعت است. این روز فرصتی است برای مطالبه‌گری، دیده‌شدن و برداشتن گام‌هایی مؤثر در مسیر آینده‌ای با هوای پاک و زیست‌پذیر.

در این رویداد کلیپ‌هایی از الکتروژن، آستریا، ساران و دمنده پخش شد که این شرکت‌ها، اقدامات و محصولات آنها را معرفی کرد.

در بخش پایانی مراسم از کتاب «روایت سرد و گرم؛ برشی از مستند تاریخ شفاهی تاریخچه تهویه ایران» و تمبر روز ملی صنعت تهویه مطبوع رونمایی شد. همچنین انجمن تولیدکنندگان سیستم‌های تهویه مطبوع ایران ویدیویی شامل مصاحبه‌ با سرآمدان این صنعت را اکران کرد. تمبر روز ملی صنعت تهویه مطبوع نیز رونمایی شد.

در نهایت از فعالان، سرآمدان و پیشکسوتان این صنعت نیز تجلیل به عمل آمد.

انتهای پیام

مرتبط با : آستریاالکتروژنانجمن تولیدکنندگان صنعت تهویه مطبوع ایراندمنده
x تبلیغات
گراد
دریان سفر امید
کافه رنت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *