ایمپلنت دندان نوعی پروتز از جنس تیتانیوم بوده که جایگزین مناسبی برای دندانهای از دست رفته است. ساختاری کاملا نزدیک به دندانهای طبیعی نیز دارد. مزیت اصلی ایمپلنت، پشتیبانی محکم از دندانهای جدید است، اما ایمپلنت نیز مانند هر جراحی دیگری میتواند خطراتی به همراه داشته باشد و به همین دلیل انتخاب متخصص ایمپلنت از اهمیت زیادی برخوردار است.
به گزارش کاماپرس در این مطلب به بررسی مزایا و خطرات ایمپلنت دندان پرداخته است.
آشنایی با مزایای ایمپلنت دندان
ایمپلنت همان دندان مصنوعی است که جایگزین دندانهای از دست رفته، آسیبدیده یا عفونی شده از ریشه به بالا میشود. ایمپلنتها به بیماران این امکان را میدهند که با اطمینان خاطر غذا بخورند، صحبت کنند و لبخند بزنند؛ چرا که ایمپلنت با آسایش و اعتماد به نفس افراد رابطه مستقیمی دارد. ایمپلنتها قوی ساخته میشوند و معمولا اگر مشکلی پیش نیاید تا آخر عمر فرد کارکرد دارند. اغلب ایمپلنتها با حداقل تنظیمات توسط دندانپزشک ایمن میمانند و در عین حال از تحلیل استخوان و جابهجایی دندانها جلوگیری میکنند.
شبیهسازی به دندان طبیعی: اولین و مهمترین مزیت ایمپلنت، شباهت ظاهری و کاربردی آن به دندانهای طبیعی است؛ به طوریکه بیمار نمیتواند تفاوت چندانی بین دندانهای طبیعی خود با ایمپلنت قائل شود.
دندان علاوه بر نقش تاثیرگذار در زیبایی انسان، به عنوان ستون صورت نیز شناخته میشود؛ بدین جهت طبیعی بودن روکش ایمپلنت مانند دندان طبیعی هستند حائز اهمیت است. ایمپلنت با قرار گرفتن در استخوان باعث حفظ فرم صورت نیز میشود.
استحکام و مقاومت بالا: پایههای ایمپلنت از جنس تیتانیوم بوده که در برابر فشار، بسیار مقاوم هستند. این پایه مانند ریشه دندان به استخوان فک جوش خورده و استحکام بالایی به همراه خواهد داشت که از مزایای ایمپلنت به شمار میرود.
دوام طولانی مدت: از مزایای مهم ایمپلنت میتوان به طول عمر بالای آن اشاره کرد. موفقیت ایمپلنت بالای 97 درصد بوده؛ به طوریکه حتی پس از 10 سال نیز قابل استفاده است. بهدهمین خاطر ایمپلنت دندان به عنوان روش درمانی مادامالعمر شناخته میشود.
جلوگیری از تحلیل لثه و استخوان فک: از دیگر مزایای ایمپلنت میتوان به جلوگیری از تحلیل لثه و استخوان فک اشاره کرد. ایمپلنت به استخوان فک جوش خورده و با استفاده از هیلینگ باعث فرم لثه میشود. اینگونه از تحلیل لثه و استخوان فک بیمار جلوگیری میکند. از بین رفتن استخوان فک زمانی اتفاق میافتد که هیچ ریشهای در دندان باعث تحریک استخوان فک نشود. در جایی که دندان وجود ندارد، استخوان فک به علت داشتن فضای خالی و عدم تحریک، از سمت سینوسها شروع به خراب شدن میکند. اگر در سال ابتدایی از دست دادن دندان هیچ کاشتی انجام نشود، آن قسمت از استخوان 25 درصد از حجم خود را از دست میدهد. به همین منوال نیز فرآیند تحلیل استخوان فک بیشتر شده و ادامه مییابد. ایمپلنت جایگزین ریشه و دندان میشود؛ به همین خاطر جویدن در حد طبیعی انجام شده و تحریک مورد نیاز برای رشد طبیعی استخوان نیز فراهم میشود.
تسهیل روند غذا خوردن: ایمپلنت میتواند نقش دندان طبیعی را برای جویدن و بلع غذا ایفا کند. در مقابل پروتزهای دندان، حین غذا خوردن یا صحبت کردن مدام جابهجا شده یا میلغزند و باعث اذیت شما میشوند.
مراقبت آسان: مراقبت آسان از دیگر مزایای ایمپلنت است. پس از ایمپلنت، به راحتی امکان دسترسی به فضای بین دندانها حین مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن برای رعایت بهداشت دهان و دندان شما وجود دارد.
آسیب نرسیدن به دندانهای مجاور: تکیهگاه ایمپلنت، استخوان فک است. به همین خاطر، ایمپلنت، دندانهای مجاور را ثابت نگه میدارد.
عدم عفونت و پوسیدگی: برای جلوگیری از تجمع باکتری در دهان و ایجاد عفونت، هر روز باید از دندانهای طبیعی مراقبت شود اما موادی که ایمپلنت از آنها ساخته میشود، پوسیده نمیشوند.
جلوگیری از افتادگی صورت و پیری زودرس: افتادگی صورت اتفاقی ناخواسته ناشی از دست دادن استخوان فک براثر از دست دادن دندانها است. به طوریکه یک سوم پایینی صورت شروع به فروپاشی کرده و به تدریج فاصله بین نوک بینی و چانه بسته میشود. این تغییرات میتواند چین و چروکهای اضافی اطراف دهان، نازک شدن لبها و نوک تیزتر شدن چانه را شامل شود و فرد بسیار مسنتر از سن واقعی خود به نظر رسد. با ایمپلنت دندان از بروز این مشکل جلوگیری خواهید کرد.
آشنایی با معایب ایمپلنت دندان
عفونت، آسیب به دیگر دندانها، آسیب به رگهای خونی یا اعصاب در ناحیه جراحی، ماندن رد ایمپلنت، مشکلات سینوسی در جراحی ایمپلنت و همچنین حساسیت احتمالی به مواد مورد استفاده مانند تیتانیوم یا زیرکونیا، از خطرات احتمالی ایمپلنت دندان است.
برخی بیماران ممکن است برای تقویت فک خود به جراحی پیوند استخوان هم نیاز داشته باشند. این روش جراحی شامل برداشتن استخوان از سایر نواحی بدن و کاشت آن روی فک است. این جراحیهای اضافی نیز خطرات و عوارض خاصی مانند عفونت و زمان بهبودی طولانیتر را به همراه خواهند داشت. البته این موارد الزاما شامل همه افراد نمیشود، بلکه بسته به نوع فک و جنس دندان آنان متفاوت خواهد بود که ساکنان پایتخت با انتخاب بهترین متخصص ایمپلنت در تهران میتوانند درصد ابتلا به خطرات احتمالی را کاهش دهند.
هزینهی بالا: ایمپلنت، روش درمانی ویژهای است که به زمان، تخصص و تجهیزات بسیاری نیاز دارد. به همین علت هزینهی بالاتری به نسبت بریج و دندان مصنوعی خواهد داشت. ایمپلنت مزایای بسیاری مانند طول عمری زیاد دارد که هزینهی بالا را برای شما به صرفه و توجیه میکند.
عفونت: مواردی که باعث عفونت ایمپلنت شوند، بسیار نادر است. در واقع اگر کاشت ایمپلنت به درستی انجام نشود و دندان ایمپلنتی کاملا به استخوان جوش نخورد، ممکن است دندانپزشک دندان را جدا کند. بیماران فکر میکنند چون دندان ایمپلنتی عفونت کرده، آن را خارج کردهاند در حالیکه این باور اشتباه است.
شکستن بدنه ایمپلنت: احتمال شکستن بدنهی ایمپلنت نیز بسیار ضعیف است اما غیرممکن نخواهد بود. اگر فشار شدیدی به ایمپلنت وارد شود ممکن است شکسته شود؛ در این شرایط به هیچ عنوان امکان اصلاح وجود نخواهد داشت.
نیاز به طول درمان بالا: پس از قرار دادن پایه ایمپلنت در استخوان فک، مدت زمان زیادی نیاز است تا پایه به خوبی به استخوان فک جوش بخورد و بهترین متخصص ایمپلنت در تهران بتواند روکش ایمپلنت را روی آن قرار دهد. به طور کلی در ایمپلنتهای معمولی به 2 تا 6 ماه زمان نیاز دارید. البته میتوانید در صورت نیاز از ایمپلنت فوری با طول درمان حدودا یک ماه بسته به صلاحدید پزشک خود استفاده کنید.
ترس از جراحی: در ایمپلنت برای قرار دادن پایه در درون استخوان فک، به انجام جراحی نیاز دارید. جراحی ایمپلنت سنگین و پر عوارض نیست اما ممکن است برای برخی کمی دشوار و ناخوشایند باشد. هنگام جراحی ایمپلنت از بیحسی استفاده میشود و دردی احساس نمیکنید اما در صورت لزوم میتوانید درخواست بیهوشی کامل داشته باشید.
ایمپلنت مناسب هر فردی نیست: ایمپلنت برای قرارگیری به تراکم و قطر استخوان کافی نیاز دارد. به علاوه برخی افراد دارای بیماریهای زمینهای بوده و ممکن است درمان ایمپلنت برای آنها مناسب نباشد.
انتهای پیام
مرتبط با : کلینیک دندانپزشکی ایرانمهرکلینیک دندانپزشکی مبینلبخند درمان