یک کارشناس بازار مسکن گفته است افزایش قیمت مسکن ادامهدار نخواهد بود و در تابستان بازار به ثبات میرسد.
به گزارش کاماپرس، اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ میانگین قیمت یک متر مربع واحد مسکونی در شهر تهران به ۱۷ میلیون و ۶ هزار تومان رسید که نسبت به ماه قبل ۹.۴ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۳۳.۸ درصد افزایش را نشان میدهد.
این در حالی است که تعداد معاملات نیز به دنبال یک دوره رکود ناشی از ویروس کرونا، پس از بازگشایی بازار مسکن در اردیبهشتماه رشد عجیبی داشته است. بنابر گزارش وزارت راه و شهرسازی، در اردیبهشت ۱۳۹۹ بالغ بر ۱۱ هزار و ۵۶۹ قرارداد خرید و فروش مسکن در شهر تهران به امضا رسیده که نسبت به اردیبهشت سال گذشته ۶.۱ درصد کاهش یافته اما نسبت به فروردینماه امسال ۷۸۹ درصد رشد یافته است. کارشناسان، افزایش نجومی قیمت مسکن در یک ماهه گذشته را متاثر از عوامل مختلفی میدانند. از سلطه سوداگران و سفتهبازان بر بازار مسکن تا افزایش نرخ تورم و هجوم سرمایههای سرگردان به بازارمسکن.
علت گرانی مسکن
در همین رابطه یک کارشناس بازار مسکن به ایسنا میگوید که مجموعه عواملی همچون انباشت تقاضا بعد از رکود ناشی از کرونا، انتظارات تورمی، رشد بازارهای موازی، تحریمها و افزایش نقدینگی، منجر به ورود بازار مسکن به کانال ۱۷ میلیون تومان شد. اما این روند ادامهدار نخواهد بود و در تابستان بازار به ثبات میرسد.
به گفته سلطانمحمدی، در ماههای اسفند و فروردین به دلیل شیوع ویروس کرونا بازار مسکن دچار رکود شده بود و به یکباره با بازگشایی دفاتر املاک و افزایش خرید و فروشها قیمتها بالا رفت.
او تاثیر تحریمها بر افزایش قیمت مسکن را یکی دیگر از عواملی میداند که تلفیق آن با بازه زمانی قبل از عید و کرونا، فضای تورمی را در همه بازارها از جمله ارز، طلا، خودرو، بورس، مسکن و دیگر کالاها به وجود آورده است.
رشد قیمت مسکن معادل تورم است
به گفته سلطان محمدی، نقدینگی سرگردان برای محافظت از کاهش ارزش، معمولاً به بازارهای ارز، طلا و مسکن ورود میکند.
با این حال او پیشبینی کرده که رشد قیمت مسکن در سال 99 به اندازه سالهای 98 و 97 نخواهد بود و معادل نرخ تورم عمومی است. دلیل آن هم به گفته او به ضعیف شدن تقاضای مصرفی برمیگردد که ظرفیت بازارمسکن را کوچک کرده است.