بیمه آتش سوزی منزل مسکونی برخلاف نامش فقط یک بیمه آتش سوزی نیست و پوششهای بسیار متنوعی در ذیل این بیمه نامه قرار داده شده است. علاوه بر اینکه وجود یا عدم وجود این پوششها میتواند هزینه خرید بیمه نامه را افزایش یا کاهش دهد، برخی از عوامل دیگر نیز بر قیمت خرید بیمه آتش سوزی تاثیرگذار هستند.
کاماپرس در این گزارش به بررسی عوامل تاثیرگذار روی قیمت خرید بیمه آتش سوزی منزل مسکونی پرداخته است.
1 – نوع سازه و سن بنا
نوع سازه و سن بنایی که تحت پوشش بیمه آتش سوزی قرار میگیرد، یکی از مواردی است که در خرید بیمه نامه باید به دقت تعیین شود. در واقع با این پارامترها ارزش بنا مشخص شده و بر اساس ارزش بنا نیز معمولا میزان خسارت پرداختی و در نهایت هزینه بیمه نامه مشخص میشود.
نوع سازهای که قصد دارید تحت پوشش بیمه آتش سوزی قرار گیرد، میتواند آجری، بتنی، فلزی و یا آیین نامه 2800 ضد زلزله باشد. هر کدام از این نوع سازهها هزینه ساخت متفاوت و ریسک مختلفی در مقابل آتش سوزی، سیل و زلزله دارند. همچنین در صورتی که سن بنا بیشتر باشد، احتمال آسیب به آن نیز افزایش پیدا میکند.
2 – متراژ بنا و نوع قرار گرفتن ملک
ملک مورد بیمه از نظر متراژ نیز باید دقیقا تعیین و مشخص شود. هر چه متراژ یک ملک بیشتر باشد به همان میزان، هزینه بیمه نامه نیز افزایش پیدا خواهد کرد. همچنین محل قرارگیری ملک نیز بر هزینه بیمه نامه تاثیر دارد. یک ملک میتواند ویلایی یا آپارتمانی باشد.
3 – ارزش ساخت ملک و ارزش لوازم
ارزش روز ساخت دوباره هر متر مربع ملک و ارزش لوازم موجود در آن نیز تعیین کننده میزان هزینه خرید بیمه نامه است. این دو هزینه معمولا به صورت خود اظهاری از بیمه گزار دریافت میشود و بیمه گزار بهتر است که هزینه ساخت ملک و هزینه خرید دوباره لوازم منزل موجود را به صورت دقیق و بر اساس نرخ روز تعیین و به بیمهگر اعلام کند. هر گونه اظهار بیش از اندازه یا کمتر از اندازه این هزینهها میتواند در زمان بروز خسارت به ضرر بیمهگزار شود.
بیشتر بخوانید:
4 – محل جغرافیایی ملک
ملک مسکونی در هر استان میتواند توسط ریسکهای متفاوتی تهدید شود. برای نمونه برخی از استانها زلزله خیز بوده و برخی دیگر معمولا مورد تهدید سیل قرار دارد. به این ترتیب استان و شهر محل قرار گرفتن ملک در قیمت بیمه نامه آتش سوزی آن تاثیر مستقیم دارد.
5 – پوششهای اضافی
هر بیمه نامه آتش سوزی منزل مسکونی دارای چند پوشش پایه و تعدادی پوششهای اضافی است که تنها در صورت درخواست بیمهگزار به بیمه نامه اصلی اضافه شده و هزینه آن را بالاتر میبرد.
برای نمونه میتوان به پوشش زلزله اشاره کرد که یک پوشش بسیار لازم به خصوص در استانها و مناطق لزله خیز است. همچنین پوششهایی چون سیل و طوفان نیز در کنار پوشش زلزله قرار دارد که بر اساس نیاز بیمهگزار به بیمه نامه اصلی اضافه میشود.
علاوه بر حوادث طبیعی، دو پوشش مسئولیت و پاکسازی نیز در این بیمه نامه پیش بینی شده است. اضافه شدن پوشش پاکسازی باعث میشود که شرکت بیمه هزینه پاکسازی ملک بعد از خراب شدن را نیز برعهده بگیرد و پوشش مسئولیت باعث میشود که اگر آتش سوزی یا هر عامل دیگری به املاک مجاور هم آسیب زد، خسارت ناشی از مسئولیت صاحب ملک در قابل املاک همسایه نیز توسط شرکت بیمه پرداخت شود.
انتهای پیام