شهریه مهدکودکها و مدارس غیردولتی تهران 125 میلیون تا 250 میلیون تومان شده، یعنی نزدیک به 50 تا 80 درصد افزایش داشته است. این میزان افزایش، بدون ابلاغ کتبی آموزش و پرورش چالش جدیدی برای خانوادهها به وجود آورده و انبوه آنها را به سمت مدارس دولتی و هیئت امنایی سوق داده است.
به گزارش کاماپرس، هنوز طرح رتبه بندی مدارس ابلاغ نشده و میزان افزایش شهریه به تناسب هر مدرسه و مهد کودک مشخص نیست. اما چراغ سبز آموزش و پرورش برای افزایش شهریهها، بهانه لازم را دست مدارس و مهدکودکها داده است. بهانهای که چند صد میلیون خرج روی دست والدین دانش آموزان گذاشته است، در حالی که حقوق دریافتی آنها کفاف این میزان افزایش را نمیدهد.
اخبار مرتبط را بخوانید:
اضافه شهریه بابت خدماتی که ارائه نمیشود
در همین خصوص روزنامه شرق مصاحبهای با تعدادی از والدین دانش آموزان داشت. یکی از والدین که دو فرزند دانش آموز در مقطع ابتدایی و دبیرستان دارد، بیان کرد: افزایش شهریهها در سال جاری نه تنها متناسب با شرایط اقتصادی خانوادهها نیست، بلکه در مقایسه با کیفیت خدمات آموزشی ارائهشده نیز توجیهی ندارد.
در سال گذشته، با وجود پرداخت شهریههای سنگین، مدارس در روزهای زیادی به دلیل آلودگی هوا، ناترازی انرژی یا دلایل دیگر تعطیل بودند. بسیاری از والدین به این نتیجه رسیدهاند که صرف چنین هزینههایی برای مدارسی که عملا نیمی از سال تحصیلی را به تعطیلی میگذرانند، منطقی نیست.
این شخص در ادامه بیان کرد که علاوه بر پرداخت شهریه اضافه، باید هزینه کلاسهای فوق برنامه هم پرداخت شود. کلاسهایی که هزینه سنگین دارند و عملا پربازده نیستند.
دلیل استقبال کم از مدارس دولتی چیست؟
وی در ادامه افزود: تعداد زیادی از خانوادهها ترجیح میدهند فرزندان خود را در مدارس دولتی ثبتنام کنند و در کنار آن از کلاسهای تقویتی و معلم خصوصی استفاده کنند؛ چون در مجموع برایشان بهصرفهتر است. اما مدارس دولتی و هیئتامنایی نیز با مشکلاتی مانند تراکم دانشآموزان مواجه هستند.
در سال گذشته، کلاسهایی با ۴۰ دانشآموز تشکیل شد که عملا کیفیت آموزشی را کاهش میدهد. به نظر میرسد ظرفیت این مدارس برای پاسخگویی به موج بازگشت خانوادهها از غیرانتفاعیها کافی نیست.
اضافه شهریه برای پیش دبستانی و مهدکودک
مادر دیگری از افزایش قابل توجه شهریه یک مدرسه معروف در غرب تهران خبر داد و بیان کرد که این مدرسه بر یاددهی زبان دوم، انگلیسی یا فرانسوی، از پیش دبستانی تمرکز زیادی دارد، اما امسال جهش شهریه قابل توجه دارد. طبق گفته این مادر، هزینه ثبت نام برای پیش دبستانی در این مدرسه، 125 میلیون تومان شده است. این هزینه بدون هزینههای جزوه، ناهار و لباس فرم دریافت میشود.
مهدکودکها هم از این قاعده مستثنی نبودند و خیلی از آنها شهریههای خود را به شکل قابل توجهی افزایش دادند. یکی از مادران ساکن غرب تهران اعلام کرده است که شهریه مهدکودک معروف محلهشان ماهی 20 تا 25 میلیون تومان شده است. در حالی که سال قبل، شهریه این مهد، ماهی 7 میلیون تومان بود.
به گفته این مادر، مهدکودک مدنظر، جای امن و خوبی برای کودکان است، اما این مازاد شهریه قابل توجیه نیست. چون مهدکودک مدنظر امکاناتی اضافه نکرده است و فقط به استناد پنج ستاره بودن شهریه را بالا برده است.
والدین و کودکان هر دو تحت فشارند
این مادر بیان کرد که من نوعی آنقدر افزایش حقوق نداشتم و حداکثر رشد حقوقم 3 میلیون تومان است که به هیچ وجه با افزایش 4 برابری شهریه مهدکودک همخوانی ندارد. البته اعتراضاتی نسبت به این میزان افزایش اتفاق افتاد، اما مدیریت مهد در جواب به غذاهای باکیفیت، برنامههای فوق تخصصی و مدرک مربیان مهد اشاره کرد.
این افزایش شهریه، نه تنها به جیب والدین فشار میآورد، بلکه روح و روان کودکان را هم بهم میریزد. یکی از والدین به این مورد اشاره کرد و گفت که مشاوران به ما درباره تبعات روحی و روانی ناشی از جداسازی کودک از محیط امن و آشنا را دادهاند. اما با توجه به این شهریهها، دیگر خیلی از خانوادهها قادر به فرستادن کودکان خود به مهدهای مناسب و خوب نیستند.
افزایش شهریه هنوز ابلاغ نشده است
مجید پارسا، مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران، اواخر فروردین ماه بود که نسبت به قطعی نشدن افزایش شهریهها تاکید کرد. به گفته این مقام مسئول، هیچ مدرسه و مهدی حق دریافت وجه اضافی بابت شهریه را ندارد و در صورت انجام این کار، تخلف اتفاق افتاده است.
در صورتی که بعد از ابلاغ شهریههای جدید، والدین قصد انصراف از ثبت نام فرزند خود را داشته باشند، مدرسه موظف به پرداخت کل مبلغ دریافتی از والدین بوده و حق دریافت خسارت را نخواهد داشت.
این مقام مسئول بیان کرد که شهریه مدارس غیردولتی با هم برابر نخواهد بود و با توجه به شاخصهای متنوع، شهریه هر مدرسه تفاوت خواهد داشت.
انتهای پیام