سیر تا پیاز آزمون نظام مهندسی و قبولی در آن

رایان بوک-کاماپرس
x تبلیغات
نرم افزار حسابداری پارمیس

آزمون نظام مهندسی، یک یا دو بار در سال برگزار می شود. فارغ التحصیلان رشته مهندسی برای فعالیت در حوزه تخصصی خود نیاز به قبولی در این آزمون دارند. از 60 سوال تستی که ارائه می شود، باید 50% را به درستی پاسخ دهید تا پروانه اشتغال به تحصیل به شما تعلق گیرد. نظام مهندسی به صورت open book یا کتاب باز برگزار شده و مهندسان می توانند همراه خود در این آزمون ماشین حساب ببرند. سیر تا پیاز آزمون نظام مهندسی و قبولی در آن، به بررسی جزئیات و شرایط اخذ پروانه مربوطه می پردازد.

به گزارش کاماپرس به نقل از رایان بوک، این آزمون را می توان به پروانه وکالت یا پزشکی تشبیه کرد. مهندسین برای استخدام در شرکت یا ادارات دولتی نیاز به قبولی در آزمون نظام مهندسی دارند. به عنوان مثال برای اینکه مهندس عمران موفق و شناخته شده ای بشوید، حتما باید در این آزمون شرکت کرده و پروانه نظام مهندسی را دریافت کنید. هم چنین اخذ این مدرک، درآمد شما را نسبت به قبل افزایش خواهد داد.

نحوه ثبت نام در آزمون نظام مهندسی

ثبت نام در آزمون نظام مهندسی کار سختی نیست. شما می توانید به سامانه معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی مراجعه، و مدارک یا اطلاعات خواسته شده را وارد کنید. پس از پرداخت هزینه و انتخاب نوع آزمون، در روز تعیین شده با همراه داشتن کارت ورود به جلسه نظام مهندسی در آن شرکت می کنید. گاهی مدت ثبت نام تمدید می شود ولی برای اطمینان، بهتر است در روزهای تعیین شده مدارک را آماده و اقدام کنید.

شرایط شرکت در آزمون نظام مهندسی

برای شرکت در آزمون نظام مهندسی، سابقه کارمهم است. برای مقطع کارشناسی 3 سال، ارشد 2 سال و دکتری 1 سال می باشد. رشته های اصلی یا مرتبطی که شامل آزمون نظام مهندسی می شوند عبارت است از:

  1. رشته عمران

ساختمان سازی، عمران آب، عمران روستایی، تکنولوژی عمران و …

x تبلیغات
گردشگران شیراز
  1. رشته معماری

معماری سنتی، مرمت بناهای تاریخی، دبیری فنی معماری

  1. رشته نقشه برداری
  2. رشته شهرسازی

طراحی شهری، محوطه سازی و فضای سبزو …

  1. ترافیک
  2. تاسیسات مکانیکی
  3. تاسیسات برق

مهندسی برق و مخابرات، کنترل، قدرت و …

نکاتی که باید درباره آزمون نظام مهندسی بدانید

رایان بوک-کاماپرس

افرادی که مدرک تحصیلی ارشد دارند، باید عنوان مدرک کارشناسی شان با ارشد یکی باشد و همچنین مدرک کاردانی باید با کارشناسی هم نام باشد. پس از قبولی در آزمون نظام مهندسی، نیاز به مصاحبه حضوری نیست.

  • اعتبار آزمون نظام مهندسی، 4 سال از تاریخ قبولی در آن می باشد. این فرصت خوبی است که قبول شدگان برای تکمیل مدارک خود مثل پایان خدمت اقدام کنند.
  • آزمون نظام مهندسی در 2 زمان، اول و نیمه سال، برگزار می شود و تاریخ آن بستگی به رشته مورد نظر دارد.
  • آزمون نظام مهندسی هیچ محدودیتی در قبولی شما ندارد، یعنی اگر درصد قبولی را دریافت کنید، قبول خواهید شد.

آیا برای سابقه کار باید بیمه داشته باشیم؟

خیر، با رعایت سال های سابقه کار مرتبط با مدرک تحصیلی می توانید در آزمون شرکت کنید. ولی اگر قصد گرفتن پروانه دارید، باید تایید دو مهندس در نظام مهندسی استان خود، با سابقه کاری 10 سال را داشته باشید.

چگونه برای آزمون نظام مهندسی آماده شویم؟

شما با توجه به نوع آزمون و رشته تحصیلی، می توانید ازکتاب های معتبر استفاده کنید. جمع آوری آزمون های سالیان گذشته و مطالعه آن می تواند منبع بسیار خوبی باشد. از مهمترین نکاتی که به عنوان شرکت کننده باید در نظر داشته باشید، بودجه بندی سوالات است. بعضی از فصل ها همیشه در آزمون می آیند و می توانید به درستی برنامه ریزی کنید.

بعد از قبولی در آزمون، باید کار خود را از پایه 3 اغاز کنید، و پس از گذشت 4 سال می توانید برای پایه 2 اقدام نمایید. برای ارتقا پایه 2 به پایه 1 باید 5 سال دیگر زمان بگذرد. به یاد داشته باشید تنها با استفاده از مدارک تحصیلی خود نمی توانید از پایه 3 به 1 بروید و تنها راه گذراندن این دوره ها کسب تجربه است. برای ارتقا پایه نظام مهندسی، باید در کلاس و دوره های مخصوص شرکت کرده و در آزمون داخلی قبول شوید.

  • درخواست کنندگان پایه 3 باید حداقل، 8 سال سابقه کار تجربی و 26 سال سن داشته باشند.
  • درخواست کنندگان پایه 2 باید حداقل 13 سال سابقه کار تجربی و 31 سال سن داشته باشند.
  • درخواست کنندگان پایه 1 باید حداقل 19 سال سابقه کار تجربی و 37 سال سن داشته باشند.

چرا در آزمون نظام مهندسی شرکت کنم؟

هدف آزمون، آگاهی از دانش فنی و کاربردی مهندسان برای گرفتن پروانه نظام مهندسی است. این آزمون را دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان وزارت راه و شهرسازی برگزار می کند. بهتر است بدانید برای عضویت در سازمان نظام مهندسی نیازی به قبولی در آزمون ندارید اما برای دریافت پروانه، قبولی در آن الزامی است. داشتن پروانه نظام مهندسی برای مهندسان بسیار درآمدزا بوده و سبب استخدام در سازمان های دولتی می شود.

کلام آخر

شاید فکر کنید قبولی در آزمون نظام مهندسی کار سخت و زمان بری باشد. با قبولی در این آزمون، پروانه نظام مهندسی را دریافت خواهید کرد. با توجه به سیر تا پیاز آزمون نظام مهندسی و قبولی در آن، از مهم ترین مزایای اخذ پروانه، افزایش اعتبار شما در حیطه تحصیلی و تخصصی خود است. به عنوان مثال، یک مهندس عمران موفق، با تاسیس شرکت شخصی و مطرح کردن برند خود به درآمد بسیار بالایی دست می یابد. حتی برای استخدام در شرکت ها و سازمان های دولتی، داشتن پروانه نظام مهندسی کار را برای شما آسان می کند.

انتهای پیام

مرتبط با : رایان بوک
x تبلیغات
ژیوار
ناخداسفر
گراد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

x تبلیغات
دیار رنت