ذات بازار سرمایه، فرازوفرود و ورود به فاز اصلاحی است. در شرایط ویژه، سرمایهگذاران باید از ورود هیجانی به بازارهای غیرمولد همچون طلا و خودرو و دلار خودداری کنند تا قدرت پول خود را حفظ کنند و در دام دلالان نیفتند.
به گزارش کاماپرس، مهدی تقوی، استاد بازنشسته دانشگاه علامه نرخ دلار در هدایت نقدینگی به سمت بازار سرمایه را تأثیرگذار دانست و گفت : سیر نزولی قیمت ارز کاهش نرخ واردات و تورم را به همراه دارد که به تبع آن نقدینگی در دست مردم نیز بیشتر میشود، بنابراین برای پسانداز آن، میتوانند بازارهای مختلفی ازجمله بازار سرمایه، پول، طلا و… را انتخاب کنند.
مهدی تقوی در یاداشت خود در روزنامه شرق، تغییر در نرخ ارز را سبب تغییرات در این بازار دانسته و افزود: رشد قیمت دلار، باعث حرکت سرمایههای سرگردان به این بخش میشود و بعد از کاهشهای احتمالی، خروج نقدینگی از این بازار به مقصد بازارهای دیگر را که در چندماه گذشته، بازار سرمایه بوده به دنبال داشته است.
وی ادامه داد: از نیمه سال گذشته تا پایان نیمه امسال، حجم نقدینگیای که وارد بازار سرمایه شده، بسیار زیاد است. در شرایط فعلی اقتصاد ایران، بازار سرمایه آمادگی جذب این میزان نقدینگی را دارد اما در نهایت افراد باید برای سرمایهگذاری در بازار پول و سرمایه تصمیم بگیرند.
سرمایه گزاری در بورس بهتر است یا بانک؟
تقوی گفت: وقتی رشد اقتصاد منفی باشد و رکود اقتصادی به وجود بیاید و نرخ تورم به 40 درصد برسد، طبیعی است توانایی مالی مردم برای سپردهگذاری در بانکها کاهش مییابد، در نتیجه بانکها نیز پرداخت تسهیلات را محدود میکنند. در این شرایط بازار سرمایه جذابتر است.
وی با اشاره به حجم قابلتوجه نقدینگی در کشور و وضعیت مناسب بازار سرمایه در چند سال اخیر، افزود: افزایش سرمایه نقدی شرکتهای بورسی با هدف افزایش ظرفیت تولید و پذیرش شرکتهای جدید در بورس با هدف تأمین منابع برای طرحهای سرمایهگذاری جدید سهامدار عمده میتواند بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد. اما اتفاقات سه هفته اخیر نشان داد بازار سهام قطعا نوساناتی را تجربه میکند و افراد با توجه به میزان ریسکپذیری خود میتوانند خرید سهام و سپردهگذاری در بورس را انتخاب کنند.
تب دلار قدرت خرید مردم را تقلیل داده!
استاد بازنشسته دانشگاه علامه گفت: تب دلار، توان اقتصادی و قدرت خرید بیشتر مردم مخصوصا قشر حقوقبگیر را تقلیل داده است. اگرچه تحریمها و محدودیتها در فروش نفت و تأخیر در بازگشت پول آن به کشور منابع ارزی را بهشدت کاهش داده است اما این کاهش منابع ارزی نمیتواند دلیلی برای افزایش بیضابطه قیمت ارز باشد.
وی افزود: ذات بازار سرمایه، فرازوفرود و ورود به فاز اصلاحی است. در شرایط ویژه، سرمایهگذاران باید از ورود هیجانی به بازارهای غیرمولد همچون طلا و خودرو و ارز خودداری کنند تا قدرت پول خود را حفظ کنند و در دام دلالان نیفتند. بازار سرمایه در وضعیت فعلی اقتصاد، بازاری به نسبت مناسبتر برای سرمایهگذاری است.
برای دسترسی سریعتر به اخبار مهم روز، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.
انتهای پیام
تازه داره بازار دلار ارز داغ میشه شما همون سهام نگه دار با ی افزایش سرمایه به فنا بری
به نظرم حرام این نیست که دزدی کنیم حرام اینه که روی بازار غیر مولد مثل طلا دلار و…سرمایه گذاری کنیم ودست پدر کارگر یا مسضعف رو برای خریدن دوسال یکبار یک کیلو میوه بسته تر کنیم هر گونه سرمایه گذاری روی بازار مولد نفع عمومی داره وقطعا با برکته خداوکیلی عین گوشت سگ حرامه چه مسئول مملکت باشیم جه یک شهروند دربرابر گرسنگی فرزندان ایرانی به خدا مسئولیم
رئیس بانک مرکزی گفت روی دلار سرمایه گذاری نکنید مردم نکردند خودش کرد حالا دلارا روی دستش مونده می خواهد گرون بفروشه !!!
آفرین بر این همه آگاهی و هوش ملی آفرین و آفرین و آفرین