بخش مسکن یکی از بزرگ ترین بخش های اقتصاد کشور است که علاوه بر اشتغال در بحث تولید ناخالص داخلی، رشد اقتصادی و بسیاری موارد دیگر بسیار واجد اهمیت است.
به گزارش کاماپرس، مقام معظم رهبری در یازدهم اردیبهشت ماه سال 1395دستور موکدی به سران قوا در خصوص رفع آسیب های اجتماعی از قبیل طلاق، اعتیاد، حاشیه نشینی، بیکاری و مفاسد اخلاقی صادر فرمودند که بحث حاشیه نشینی در قانون برنامه ششم توسعه در مواد 59، 61و 63 منعکس و تکلیف نوسازی و بهسازی سالانه 270محله در ذیل این برنامه بر عهده وزارت کشور، راه و شهرسازی، شهری ها و دیگر دستگاه های عضو ستاد بازآفرینی شهری پایدار نهاده شد.
با این وجود در سالهای اخیر شاهد رکود صنعت ساختمان بودهایم و از طرفی قیمت مسکن روز به روز از قدرت خرید مردم فاصله گرفته و این مساله خودش را به شکل کاهش محسوس معاملات نشان داده است. در چنین شرایطی، سازندهها با واحدهای آماده به فروش نرسیده، توان مالی استارت پروژههای جدید را ندارند. از سوی دیگر نوسانات نرخ ارز و همچنین روند چشمگیر افزایش قیمت مصالح ساختمانی در کنار تلاطم قیمتی زمین و مسکن باعث شده سازندهها برای قراردادهای مشارکت با مالکان خانههای کلنگی دچار سردرگمی شوند؛ وضعیتی که منجر به کاهش تولید مسکن شده و قطعا در آینده بیش از پیش موجب تورم بخش مسکن میشود.
رکودی عمیقتر از گذشته در صنعت ساختمان
هومن مشعشعی، مدیرعامل شرکت عمران و توسعه شاهد به« دنیای اقتصاد» میگوید: بخش مسکن در رکود عمیق قرارگرفته که به نظر میرسد برخلاف سیکلهای گذشته رونق و رکود، بسیار زمانبر باشد چراکه پارامترهای موثر بر صنعت ساختمان نسبت به گذشته افزایش یافته است.
«مالیات بر خانههای خالی» باعث گرانی میشود
مدیرعامل شرکت عمران و توسعه شاهد در مورد طرح مالیات بر خانههای خالی میگوید: در شرایط حاضر طرح دریافت مالیات از خانههای خالی قابلیت اجرا ندارد. بههرحال قبل از هر کاری باید اثبات کنند که سازنده باوجود شرایط موردنظر در بازار اقدام به فروش ملک خود نکرده که کاری بسیار سخت است. از طرفی حتی در صورت اجرا نهتنها مشکلی را مرتفع نمیکند، بلکه باعث افزایش قیمت مسکن میشود، چراکه سازنده این مالیات را به قیمت نهایی ساختمان اضافه میکند. وی بابیان اینکه بهجای مالیات میتوان اهرمهای تشویقی را در نظر گرفت، میافزاید: صنعت ساختمان در کشور ما بخش بسیار مهمی از تولید ناخالص داخلی را به همراه دارد و لازم است برای رونق این بخش به دنبال کاهش بوروکراسی اداری، معافیتهای مالیاتی، تسریع در صدور پروانه ساختمان و … باشند.
برخورد با معلول بهجای علت گرانی
مدیرعامل شرکت عمران و توسعه شاهد با اشاره به اینکه دولت بهجای برخورد با معلولها، باید سراغ علل اصلی بازار برود، خاطرنشان کرد: اگر دولت دنبال رونق صنعت ساختمان است، باید ریشههای رکود و تورم را بخشکاند نه اینکه با استفاده از تهدید و جریمه دنبال کاهش قیمتها باشد. قطعا بدنی که دچار عفونت شده را با یخ سرد نمیکنند بلکه دنبال خشکاندن عفونت با استفاده از داروها میروند.
عمدهترین مشکلات شهرها بافتهای فرسوده هستند
یکی از عمدهترین مشکلات شهرها بافتهای فرسوده هستند که با وقوع زلزله 6 ریشتری میتوانند فاجعهساز شوند. مشعشعی در این خصوص میگوید: بافت فرسوده با وضعیت و روال کنونی بازآفرینی نمیشود. اینکه چند پلاک در یک محله تجمیع شوند و جای خود را به یک ساختمان چندطبقه بدهند، صرفا نوسازی ساختمان است. ضمن اینکه باعث افزایش تعداد ساکنان میشود درحالیکه نه معبر لازم برای عبور و مرور این افراد وجود دارد و نه زیرساختهای سکونت فراهم است؛ بنابراین بهجای نوسازی باید سراغ بازآفرینی برویم و تمام جنبههای زندگی ساکنان را ببینیم.
کیفیت کاهش نیافته است
مدیرعامل شرکت عمران و توسعه شاهد در مورد طرح اقدام ملی مسکن میگوید: در طرح اقدام ملی مسکن قیمتها از طرف دولت بهصورت تکلیفی تعیینشده است. بهاین معنا که واحدها باید به قیمت موردنظر دولت فروخته شوند درحالیکه قطعا در وضعیت حاضر که مصالح روزبهروز تغییر قیمت دارند، نمیتوان به عدد مشخصی اشاره کرد. پیشبینیهایی هم شده، اما به نتایج ملموسی نرسیده است.
برای دسترسی سریعتر به اخبار مهم روز، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.
انتهای پیام
مرتبط با : عمران و توسعه شاهد