پنل تخصصی «تامین مالی جمعی» در حاشیه نشست روسای پارکهای علم و فناوری سراسر کشور برگزار شد. این نشست با محوریت «روشهای تامین مالی و ظرفیت سرمایهگذاری در پارکهای علم و فناوری» راه اندازی شد و در پنل تامین مالی جمعی، امیررضا صادقی، معاون عملیاتی سکوی تامین مالی جمعی کارنکراد، به ارائه تجربیات و راهکارهای این مجموعه در زمینه تامین مالی کسبوکارها پرداخت.
به گزارش کاماپرس، در ابتدای سخنرانی، امیررضا صادقی به معرفی سکوی کارنکراد پرداخت و گفت که کارنکراد فعالیت خود را با اهدافی روشن و نگاهی ویژه به رفع چالشهای نقدینگی برای کسبوکارهای مختلف از سال 1397 آغاز کرده است. این مجموعه در اردیبهشتماه سال 1399 توانست مجوز تامین مالی جمعی را از شرکت فرابورس ایران اخذ کند و بهعنوان اولین کارگزار رسمی تامین مالی و سرمایهگذاری تحت نظارت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری شناخته شود. همچنین، این مجموعه برای نخستین بار در کشور موفق به دریافت مجوز تامین مالی جمعی مبتنی بر مشارکت از شرکت فرابورس ایران شد.
بیشتر بخوانید:
- استقبال گسترده منتقدان دنیای فناوری از نسخه بتای One UI 7
- شماره جدید فصلنامه فناوری های مالی با موضوع «حاکمیت داده» منتشر شد
وی افزود که سکوی کارنکراد تاکنون توانسته است در حوزههایی نظیر مواد پیشرفته و فناوری شیمیایی، محیطزیست و کشاورزی، برق و الکترونیک، ماشینآلات و تکنولوژیهای پیشرفته، تجهیزات پزشکی، آیتی و نرمافزار، داروهای پیشرفته، فرهنگ و هنر، نفت، تکنولوژی مالی و خدمات تجاریسازی تامین مالی کند. این سکو با ایجاد امکان ارتباط برای کسبوکارها با شبکه گستردهای از سرمایهگذاران، خدماتی نظیر مشاوره، ارتباط با منتورهای حرفهای و حضور در رویدادهای مختلف را نیز فراهم کرده است.
معاون عملیاتی کارنکراد درباره شرایط مناسب کسبوکارها برای استفاده از ابزار تامین مالی جمعی توضیح داد که این ابزار برای شرکتهایی مناسب است که سابقه فعالیت و فروش داشته باشند، عملکرد مناسبی در بازار ارائه داده باشند، کسبوکارهای سودآوری با حاشیه سود مناسب داشته باشند، توانایی ارائه تضامین معتبر را داشته باشند و آمادگی برای شراکت با مردم را داشته باشند.
او توضیح داد که یکی از موفقیتهای برجسته سکوی کارنکراد در زمینه حمایت از شرکتهای دانشبنیان، تامین مالی 469 میلیارد تومانی برای 59 شرکت دانشبنیان تا به امروز است. این موضوع نشاندهنده نقش حیاتی کارنکراد در تامین سرمایه برای شرکتهایی است که با اتکا به دانش و فناوری، در تلاش برای گسترش مرزهای علمی و تجاری کشور هستند. از آنجا که این شرکتها معمولاً با چالشهایی نظیر کمبود نقدینگی و نیاز به سرمایه برای توسعه محصولات خود مواجه هستند، سکوی کارنکراد میتواند به عنوان پلی میان این شرکتها و سرمایهگذاران، بستری امن و مطمئن برای رشد اقتصادی و تجاری فراهم کند. همچنین، فراهم کردن فرصت مشارکت مردم در این فرآیند، باعث تقویت فرهنگ سرمایهگذاری در فناوریهای نوین و دانشبنیان میشود.
او با تاکید بر ضرورت همکاری میان پارکهای علم و فناوری و سکوی کارنکراد گفت که لازم است استاندارد مشخصی برای معرفی کسبوکارها به سکوهای تامین مالی تعریف شود. در صورتی که کسبوکاری در پارکهای علم و فناوری وجود داشته باشد که شرایط استاندارد نظیر فروش مناسب، صورتهای مالی قابل قبول و تضامین معتبر را داشته باشد، میتواند به سکوی کارنکراد معرفی شود. در این صورت، ما تیمی از ارزیابان و متخصصان را در کنار این کسبوکارها قرار میدهیم تا فرآیند تامین مالی آنها را تسهیل کنیم.
وی همچنین به ظرفیتهای پارکهای علم و فناوری برای تسهیل فرآیند تامین مالی اشاره کرد و افزود که پارکهای علم و فناوری میتوانند با استفاده از ارتباطات استانی و شناخت عمیقی که از کسبوکارها دارند، بستری برای دریافت تضامین راحتتر از بانکها و صندوقهای پژوهش و فناوری ایجاد کنند. همچنین، به اشتراک گذاشتن شبکه سرمایهگذاری پارکها با سکوهای تامین مالی میتواند کمک موثری برای معرفی طرحهای مناسب و جذب سرمایه برای آنها باشد.
پنل تخصصی تامین مالی جمعی فرصتی بود تا ظرفیتها ابزار تامین مالی جمعی برای تسهیل فرآیند تامین مالی کسبوکارها معرفی شود و راهکارهایی عملی برای همکاری با پارکهای علم و فناوری ارائه گردد. این تعامل میتواند بستری مناسب برای رشد و توسعه کسبوکارهای دانشبنیان در سراسر کشور فراهم کند.
انتهای پیام
مرتبط با : کارن کراد