از دستگاه نوار قلب برای ضبط فعالیت الکتریکی قلب استفاده و از این طریق عملکرد قلب و وضعیت سلامت و بیماری افراد سنجیده میشود. این روش بدون درد بوده و بدون ایجاد هیچگونه خطری، اطلاعات مهمی درباره نحوه عملکرد بدن در اختیار پزشک قرار میدهد.
کاماپرس در این گزارش به بررسی عملکرد دستگاه نوار قلب و انواع آن پرداخته است.
روش کار دستگاه نوار قلب
دستگاه الکتروکاردیوگرام یا نوار قلب (ECG ) متشکل از 10 سیم است که چهار سیم آن به دست و پاها متصل و شش سیم دیگر نیز به قسمت جلویی بدن وصل میشود. در قسمت انتهایی این سیمها یک بادکش وجود دارد که باعث اتصال آنها به بدن میشود.
الکترودهای متصل شده به انتهای سیم، سیگنالهای قلب را دریافت کرده و پس از دریافت اطلاعات، آن را از طریق کابلها به دستگاه نوار قلب منتقل میکند. این اطلاعات به صورت امواج، روی دستگاه نشان داده میشود.
پزشکان از این امواج برای تشخیص دردهای قلبی و سکته استفاده میکنند. تغییرات رخ داده در قطعه ST و چهار فاصلهای که در دستگاه نوار قلب قرار دارد، میتواند نشانگر بیماریهای قلبی باشد. سکته قلبی یا امآی، یکی از مهمترین بیماریهایی است که از طریق نوار قلب قابل تشخیص است.
نکات ایمنی برای استفاده از دستگاه نوار قلب
اولین نکتهای که هنگام مراجعه به پزشک برای گرفتن نوار قلب باید رعایت شود، نخوردن وعده غذایی سنگین است. نکته دیگر، گرم بودن اتاق هنگام استفاده از دستگاه است؛ چراکه سرما و ایجاد لرزش باعث تغییرات در نحوه عملکرد قلب میشود.
وجود موهای بلند روی سینه هم مانع از انتقال دقیق اطلاعات به نوار قلب میشود. بیمار پیش از ورود به اتاق نوار قلب باید تمامی لوازم فلزی خود از قبیل ساعت را از بدن خارج کند.
کاربردهای دستگاه نوار قلب
از مهمترین بیماریهای قابل تشخیص با دستگاه ECG میتوان به آمبولی حاد ریوی اشاره کرد. اختلالات الکترولیتی اثرگذار بر عملکرد قلب نیز از طریق این دستگاه قابل تشخیص است. دیگر کاربرد مهم این دستگاه، سنجش اثر داروهای قلبی است که بیمار مصرف میکند. افزایش فشار خون، بزرگ شدن قلب و التهاب پرده دور قلب نیز این طریق تشخیص داده میشود.
از دیگر مشکلاتی که با استفاده از دستگاه الکتروکاردیوگرام قابل تشخیص است، میتوان به ارزیابی حملات سنکوب، تشخیص گرفتگی رگهای کرونر، اختلالات ریتمی قلب، هیپرتروفی دهلیزی و بطنی و ارزیابی دردهای بالاتر از ناف اشاره کرد.
انواع دستگاه نوار قلب
دستگاههای نوار قلب با توجه به تعداد کانالها، با یکدیگر متفاوت است. به این ترتیب، دستگاه ECG به انواع تک، دو، سه، شش و 12 کاناله تقسیم میشود. دستگاههای چندکاناله نسبت به نوع تک یا دو کاناله دقت بیشتر داشته و زمان کمتری برای ثبت اطلاعات دقیقتر نیاز دارند.
انواع جدید دستگاه نوار قلب فاقد نمایشگر یا پرینتر بوده و با اتصال به یک کامپیوتر، اطلاعات را روی نمایشگر نشان میدهد.
خرید دستگاه نوار قلب از “افراطب”
شرکت افراطب، خدمات تخصصی بازرگانی کالا، تجهیزات پزشکی و طبی، بیمارستانی و کلینیکی ارائه میدهد. کارشناسان این مجموعه به صورت 24 ساعته آماده ارائه مشاوره در زمینه خرید انواع لوازم و تجهیزات پزشکی از جمله دستگاه الکتروکاردیوگرام هستند. علاقهمندان میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر به وبسایت افراطب به آدرس afrateb.com مراجعه کنند.
انتهای پیام
مرتبط با :