یک خودرو معمولی حدود 1100 کیلوگرم آهن دارد که بخشی از آن، ورق است. از آنجایی که خودرو یک وسیله نقلیه کاربردی است، برای ساخت آن نیز باید محصولات باکیفیت به کار برده شود و به همین دلیل نوع ورق به کار رفته در ساخت خودرو اهمیت زیادی دارد.
کاماپرس در این گزارش کاربرد و قیمت ورق فولادی به کار رفته در ساخت بدنه خودروها را بررسی کرده است.
ورق گالوانیزه چیست؟
ورق فولادی انواع مختلفی دارد اما زمانی که این ورقها در فرآیند گالوانیزاسیون روی اندود شوند، ورقی به نام گالوانیزه شکل میگیرد که به دلیل شکل پذیری خوب و مقاومت زیاد کاربردهای فراوانی دارد. ورق گالوانیزه به دو روش نورد گرم و سرد تولید میشود که رایجترین شیوه برای تولید آن نورد گرم است.
همانطور که بیان شد، این ورق کاربرد زیادی دارد و صنایع مختلف از آن استفاده میکنند. نوع خاصی از این ورق در صنعت خودروسازی به کار میرود. در واقع این نوع ورق به دلیل مقاومت در برابر خوردگی و زنگزدگی، رنگپذیری و انعطاف پذیری بالا، صافی و یکدستی ظاهری و همچنین مقاومت بالا در مقابل رطوبت برای ساخت خودرو کاربرد زیادی دارد.
تقسیم بندی ورق گالوانیزه از لحاظ جنس
ورق گالوانیزه به لحاظ جنس به آهنی یا فولادی تقسیم میشود.
ورق گالوانیزه آهنی: این ورق تنها از فلز آهن تشکیل شده و به منظور جلوگیری از خوردگی و افزایش مقاومت آن، با لایهای از فلز روی پوشانده میشود. این ورق به رغم مقاومت زیادی که دارد، دارای انعطاف کمی بوده و چندان قابل جوشکاری نیست.
ورق گالوانیزه فولادی: این ورق از کربن و آهن تشکیل شده است و به منظور جلوگیری از خوردگی و افزایش مقاومت آن، این ورق نیز با روی پوشانده میشود. ورق گالوانیزه فولادی به دلیل امکان جوشکاری و برشکاری و همچنین انعطاف پذیری بالا بیشتر در صنایع مختلف مانند خودروسازی و تولید لوازم خانگی مورد استفاده قرار میگیرد.
ویژگی ورق مورد استفاده در خودروسازی
ورق گالوانیزه مورد استفاده در بدنه خودرو بین 0.4 تا دو میلیمتر ضخامت دارد و عرض آن از 800 تا 1000 میلیمتر تغییر میکند. در گذشته ورق گالوانیزه مورد استفاده در خودروهای تولیدی کشور از خارج تامین میشد، اما اکنون این اوراق در ایران تامین میشوند. با تامین این اوراق در داخل کشور، قیمت هر خودرو داخلی بین 20 تا 30 درصد نسبت به زمانی که مواد اولیه آن از خارج تهیه میشد، کمتر شده است؛ با این وجود در صورت نوسانات قیمت ورق گالوانیزه، احتمال رشد قیمتی هر مدل خودرویی وجود دارد.
سه مدل ورق پرکاربرد در ساخت خودروها
ورق گالوانیزه مورد استفاده در انواع خودروها متفاوت است؛ با این وجود سه مدل ورق پرکاربرد در ساخت خودروها در ادامه معرفی شده است.
ورق گالوانیزه نرم: برخی از این ورقها از جنس فولاد نرم هستند که بین 0.16 تا 0.29 درصد کربن دارند و مقادیر کمی منگنز، سیلیکون، اندکی سرب، فسفر و گوگرد نیز در ترکیبات آن دیده میشود. این نوع ورقها کشش پذیری بالایی داشته و از استحکام خوبی برخوردارند.
ورق گالوانیزه پخت سنتی: نوع دیگر ورقهای گالوانیزه مورد استفاده در ساخت خودرو از نوع فولاد کم آلیاژ مستحکم است که با نام فولادهای پخت سنتی هم شناخته میشوند. ورقهای با این جنس فولاد، مقاومت بالایی دارند و به دلیل خواص مکانیکی و مقاومت زیاد در برابر خوردگی، در خودروسازی نیز بسیار پرکاربرد است.
ورق گالوانیزه استحکام بالا: مدل دیگر ورق گالوانیزه از فولاد استحکام بالای پیشرفته ساخته می شود. ورق ساخته شده از فولاد استحکام بالای پیشرفته به عنوان متریال و مواد اولیه در صنعت خودروسازی استفاده میشود.
قیمت ورق گالوانیزه
قیمت ورق گالوانیزه با عرض 1000 و ضخامت 0.8 میلیمتر به صورت رول برند کاشان به 42 هزار و 450 تومان میرسد. نرخ ورق گالوانیزه با عرض 1000 و ضخامت 0.8 میلیمتر از برند تاراز نیز 42 هزار و 680 تومان است. قیمت ورق گالوانیزه با عرض 1250 و ضخامت 0.8 میلیمتر از برند هفت الماس به 43 هزار و 120 تومان میرسد.
اطلاع از قیمت ورق فولادی و خرید با «آیرومارت»
آیرومارت، برند تجاری شرکت پیشرو صنعت نفت آسیا است که به منظور تامین نیاز مشتریان و خرید آگاهانه آنها از بازار فولاد ایران فعالیت میکند. رصد قیمت از آیرومارت بسیار راحت است؛ به طوری که با چند کلیک میتوان در وبسایت آن نرخ ورق مورد نظر را مشاهده کرد. این درگاه علاوه بر ارائه قیمت ورق، امکان خرید راحت آن را نیز به صورت آنلاین فراهم کرده است. در آیرومارت امکان مشاهده قیمت و خرید انواع آهن آلات و فولادهای دیگر نیز فراهم است.
علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به وبسایت https://iromart.com مراجعه کنند یا با شماره تلفن 02145306 تماس بگیرند.
انتهای پیام
مرتبط با : آیرومارت