خشکی گلو و راه‌کارهای درمان آن

خشکی گلو-کاماپرس
x تبلیغات
روژاشاپ

خشکی گلو یک اتفاق شایع به‌خصوص در فصول سرد سال است. این عارضه می‌تواند به‌ دلایل مختلفی ایجاد شود. برخی از این دلیل‌ها ساده و جزئی بوده و برخی نیز نشان‌دهنده‌ی بیماری زمینه‌ای هستند.

برای دسترسی سریع‌تر به اخبار داغ بهداشت و سلامت، اینستاگرام کاماپرس را دنبال کنید. از اینجا وارد شوید.

به گزارش کاماپرس به نقل از دکتردکتر، اگر شما نیز به این بیماری نه‌چندان خطرناک مبتلا شدید نیاز به نگرانی نیست. ما در این مطلب به بررسی کامل دلایل خشک شدن گلو و را‌ه‌کارهای درمان آن پرداخته‌ایم پس با ما همراه باشید.

مهم‌ترین دلایل خشکی گلو چیست؟

خشک شدن گلو دلایل زیادی دارد که ما به بررسی مهم‌ترین آن‌ها می‌پردازیم:

دهیدراته شدن بدن و تاثیر آن در خشکی گلو

کم‌آب شدن بدن باعث ایجاد مشکلات زیادی می‌شود که یکی از آن‌ها خشکی در گلو است. اگر گلو به دلیل دهیدراته شدن بدن خشک شود معمولا با علائم زیر همراه است:

x تبلیغات
دریان سفر امید
  • احساس سرگیجه مداوم
  • احساس خستگی
  • کاهش میزان دفع ادرار و سیاه شدن رنگ آن
  • حس تشنگی مداوم

برای جلوگیری از این مشکل روزانه مقدار مناسبی آب و سایر مایعات مصرف کنید.

 با دهان باز خوابیدن و تاثیر آن در خشک شدن گلو

اکثر افرادی که با دهان باز می‌خوابند به محض بیدار شدن احساس خشکی شدید در گلو دارند. این موضوع باعث خروپف و بوی بد دهان نیز می‌شود.

وقتی دهان در طول شب باز است هوا به‌راحتی بزاق را خشک کرده و دلیل اصلی خشکی در گلو نیز همین موضوع است.

رینیت آلرژیک یا تب یونجه

تب یونجه برخلاف نامی که دارد از حساسیت به گیاه یونجه به وجود نیامده و همچنین تب، جزء علائم آن نیست. این بیماری بسیار شایع است و بسیاری از افراد در جهان به آن مبتلا هستند.

از مهم‌ترین دلایل ایجاد رینیت‌ آلرژیک و پس از آن خشکی گلو می‌توان به گرده‌ی گیاه، کپک، برخی مواد غذایی، چمن و… اشاره کرد.

تب یونجه علائم دیگری مانند خارش دهان، آبریزش بینی، عطسه و… نیز دارد.

آنفولانزا و تاثیر آن در خشک شدن گلو

آنفولانزا که علائمی شدیدتر از سرماخوردگی داشته و می‌تواند دستگاه تنفسی را دچار عفونت و ویروس کند، علاوه بر درد و خارش باعث ایجاد خشکی در گلو نیز می‌شود.

سرماخوردگی و تاثیر آن در خشک شدن گلو

سرماخوردگی از بیماری‌های شایع و تقریبا غیرخطرناکی است که علائمی مانند تب، درد عضلانی، آب‌ریزش و گرفتگی بینی، سرفه و… دارد. علاوه بر همه‌ی این علامت‌ها این بیماری در برخی موارد باعث خشک‌ شدن گلوی فرد بیمار می‌شود.

رفلاکس معده و خشک شدن گلو

در افرادی که سابقه‌ی رفلاکس یا بازگشت اسید از معده به مری را دارند، خشکی گلو نیز مشاهده می‌شود. این بیماری همچنین می‌تواند باعث بروز مشکلاتی چون گرفتگی در صدا، آروغ، سرفه، مشکل در بلع و… شود.

خشکی گلو-کاماپرس

مونونوکلئوز (بیماری بوسه) و تاثیر آن در خشک شدن گلو

بیماری مونونوکلئوز باعث ایجاد مشکلات زیادی مانند سردرد، خستگی، تورم لوزه، تورم غدد لنفی گردن و زیر بغل، ضعف عضله و… می‌شود. در کنار همه‌ی  این علائم درد، خارش و خشکی در گلو را نیز به همراه دارد.

دلیل نام‌گذاری آن به بیماری بوسه، انتقال سریع ویروس از طریق بزاق دهان است. این بیماری در همه‌ی سنین رخ می‌دهد و در صورت ابتلا برای جلوگیری از عوارض آن باید خیلی زود نسبت به درمان عارضه اقدام کنید.

گلودرد استرپتوکوکی و خشکی گلو

این بیماری که از طریق باکتری ایجاد می‌شود علاوه بر درد گلو و خشکی آن، باعث ایجاد تورم لوزه و ایجاد لکه‌های سفید روی آن، دانه‌های قرمز روی پوست، تهوع و…. می‌شود.

ورم لوزه و خشک شدن گلو

ایجاد ورم در لوزه معمولا به دلیل عفونت‌های ویروسی و در برخی موارد نیز منشأ باکتریایی دارد. از علائم شایع در این بیماری می‌توان به تب، گرفتگی در صدا، ایجاد بوی بد در دهان، متورم شدن لوزه، متورم شدن گره‌های لنفی گردن و ایجاد خارش، خشکی و درد در گلو اشاره کرد.

علائم خشک شدن گلو

علائم بیماری بسته به دلیل ایجادکننده آن متفاوت است. در بالا شرح کاملی از عوامل و بیماری‌های خشک‌کننده گلو ارائه شد که با توجه به آن‌ها، فردی که دچار خشکی در گلو می‌شود پس دیگر نشانه‌های بیماری ذکر شده را نیز ممکن است داشته باشد.

انواع روش‌های درمانی برای خشکی در گلو

از آنجایی‌که این بیماری از علت‌های مختلفی ایجاد می‌شود راه‌کارهای متفاوتی برای درمان دارد. پس در اولین قدم باید بیماری که باعث ایجاد آن می‌شود، شناسایی شده و سپس درمان خشکی گلو در خانه یا به‌وسیله‌ی دارو انجام شود.

درمان خشکی در گلو در اثر با دهان باز خوابیدن

برای درمان خشکی ایجاد شده می‌توان از چسب‌های مخصوص بینی استفاده کرد. این محصول در خواب، راه تنفس را کنترل می‌کند. همچنین داروهایی مانند آنتی‌هیستامین‌ها، داروی ضد احتقان و اسپری ضدحساسیت بینی برای درمان قابل استفاده است.

درمان خشکی ناشی از کم‌آبی بدن

از مصرف نوشیدنی‌های حاوی کافئین و الکل دوری کرده و به‌جای آن مصرف مایعات و دمنوش‌های گیاهی را افزایش دهید.

درمان خشکی ایجاد شده توسط آنفولانزا و سرماخوردگی

  • با مصرف زیاد مایعات، بدن را هیدارته کنید. همچنین با استفاده از دمنوش برای خشکی گلو و سرماخوردگی خود تسکینی ایجاد کنید.
  • غرغره آب نمک برای کاهش درد و از بین بردن ویروس‌ها، در نتیجه کم شدن احساس خشکی در گلو
  • خوب بخوابید تا بدن بتواند از خود محافظت کند.
  • از داروهای ضد احتقان و گرفتگی بینی که نیازی به نسخه پزشک ندارند استفاده کنید.
  • برای رطوبت‌رسانی گلو از بخور دادن به صورت و همچنین مرطوب کردن محیط اطراف غافل نشوید.

درمان خشکی ناشی از تب یونجه:

برای درمان این بیماری از داروهایی مانند آنتی‌هیستامین‌ها، قطره چشمی و اسپری‌های ضدحساسیت یا کورتیکواستروئید، تزریق واکسن آلرژی و… استفاده می‌شود.

درمان خشکی ایجاد شده توسط مونونوکلئوز

روش‌هایی مانند استراحت‌، غرغره کردن و همچنین مصرف داروهای ضددرد و التهاب مانند ایبوپروفن و استامینوفن در کاهش نشانه‌های این بیماری تاثیر زیادی دارد.

درمان خشکی ناشی از تورم لوزه

استراحت کافی، مصرف آنتی‌بیوتیک در اثر وجود باکتری، استنشاق هوای مرطوب، غرغره کردن، مصرف آب کافی و استفاده از قرص‌های ژله‌ای مخصوص در کاهش درد گلو تاثیر دارد.

درمان خشکی ناشی از رفلکس معده

افرادی که به این بیماری دچارند، باید رژیم غذایی سالمی برای خود تهیه کنند. پرخوری، غذای تند و چرب و پر ادویه، استعمال سیگار برای آن‌ها ممنوع است. همچنین داروهای ضد اسید و پوشیدن لباس‌های گشاد در خنثی کردن اسید معده موثر است.

درمان خشکی ایجاد شده توسط گلودرد استرپتوکوکی

داروی خشکی گلو با توجه به وجود عفونت باکتری در این بیماری معمولا آنتی‌بیوتیک است. البته استفاده از استامینوفن یا ایبوپروفن، مصرف قرص‌های مخصوص ژله‌ای و غرغره کردن نیز در کاهش درد تاثیر دارند.

در چه مرحله‌ای از خشکی در گلو باید به پزشک مراجعه کرد؟

با توجه به علائمی که برای بیماری‌های فوق ذکر شد اگر شخص علاوه بر احساس خشکی در گلو دارای علائمی مانند تب بالای 38.3، دانه‌های قرمز در سطح پوست، مشکلاتی در فرو دادن غذا و… بود لازم است به پزشک متخصص مراجعه کند.

خشکی گلو می‌تواند بسیار آزاردهنده اما غیر خطرناک باشد. این عارضه معمولا در فصل زمستان بیشتر از باقی فصل‌های سال خود را نشان می‌دهد. از دلایل به وجود آمدن آن می‌توان به بیماری‌هایی مانند تب یونجه، استرپتوکوکی، رفلاکس معده، سرماخوردگی، آنفولانزا، آلرژی و… اشاره کرد.

در برخی موارد نیز به دلیل بازماندن دهان در خواب و تنفس از این طریق خشکی دهان و گلو ایجاد می‌شود. کم‌آبی بدن نیز در ایجاد این بیماری تاثیر زیادی دارد.

برای درمان این عارضه باید دلیل به وجود آمدن آن را مشخص کنید سپس با توجه به آن، نسبت به درمان خشکی در گلو اقدام کنید.

انتهای پیام

مرتبط با : دکتردکتر
x تبلیغات
پیام رسان
بازارگاه
تورهای مسافرتی لحظه آخر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

x تبلیغات
سلام پرواز ایرانیان