بنا بر اظهارات رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش، پیشنهادات جدیدی در آیین نامه رتبه بندی معلمان مطرح شده است که به طور کلی قصد دارد تغییرات اساسی را در فرآیند ارزیابی و ارتقای رتبه معلمان ایجاد کند.
به گزارش کاماپرس، بر اساس این پیشنهادات، علاوه بر ارزیابی هر چهار سال یک بار، عملکرد معلمان به صورت سالانه نیز ارزیابی شده و طی آن پایه علمی برایشان تعیین میگردد. این تغییرات با هدف افزایش انگیزه معلمان برای ارتقای رتبه مطرح شده است.
با توجه به اظهارات علی محبی، ارزیابی سالانه عملکرد معلمان میتواند به عنوان امتیازی برای ارتقای رتبه محسوب شود. البته این پیشنهادات هنوز در حال بررسی و در مراحل تصویب است. بنابراین جزئیات نهایی آنها هنوز مشخص نیست. اما به طور کلی، این آیین نامه با عنوان “چرخشهای اصلاحی” تغییرات اساسی را در فرآیند رتبه بندی معلمان به وجود میآورد.
وی در ادامه گفت: در حال حاضر، عملکرد اساتید دانشگاهی نیز هر ساله ارزیابی شده و پایه علمی به آنها تعلق میگیرد. بر همین اساس، پیشنهاد ارزیابی سالانه عملکرد معلمان نیز مطرح شده است.
اعطای پایه تشویقی به معلمان
وی با بیان اینکه در صورت تصویب آیین نامه جدید رتبه بندی، امکان اعطای پایه تشویقی به معلمان نیز وجود دارد، عنوان کرد: همانند دانشگاهها، در آیین نامه جدید رتبه بندی معلمان نیز مشابه این موضوع پیشنهاد شده است. البته، این پیشنهادات هنوز در حال بررسی است و برای نهایی شدن و اجرا، نیازمند تصویب هیات ممیزه وزارت آموزش و پرورش و سپس هیات دولت است.
محور اساسی رتبه بندی
محبی با تاکید بر اینکه طی این طرح، کیفیت صلاحیتهای حرفهای معلمان محور اساسی رتبه بندی قرار میگیرد، توضیح داد: قبلاً تمرکز بیشتر بر اساس مستندات و کارهای انجام شده توسط معلمان بود، اما در آیین نامه جدید، آزمون، مشاهده و سایر عوامل در نظر گرفته شده تا صلاحیتهای حرفهای معلمان به عنوان محور ارزیابی قرار بگیرند. همچنین، تغییرات دیگری نیز در این آیین نامه جدید در نظر گرفته شده که پس از بررسی و تصویب نهایی به زودی ابلاغ خواهد شد.
ارتقای رضایت معلمان از عوامل اصلی سند تحول بنیادین
رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش درباره در نظر گرفتن «رضایت معلمان» در آیین نامه جدید رتبه بندی، اظهار داشت: دو عامل اصلی در سند تحول بنیادین وزارت آموزش و پرورش و قانون رتبه بندی مدنظر قرار گرفته است. ارتقای رضایت معلمان یکی از این عوامل است و با افزایش رضایت، تعهد معلمان نیز ارتقا مییابد. عامل دیگر ارتقای کیفیت نظام تعلیم و تربیت به واسطه ارزیابی دقیق و ارتقای صلاحیتهای حرفهای معلمان است. در آیین نامه جدید، تلاش شده تا هر دو این عوامل با دقت و شفافیت بالا مورد توجه قرار گیرند.
به نقل از ایسنا، محبی بیان کرد: برای نهایی شدن آیین نامه جدید رتبه بندی معلمان، پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش تحقیقاتی انجام داده است. در حال حاضر، پیش نویس آیین نامه جدید در مراحل بررسی و تصویب هیئت ممیزه وزارت آموزش و پرورش قرار دارد.
انتهای پیام