جمع‌آوری سرمایه های خرد با صندوق پروژه 

بورس
x تبلیغات
هلو

هر روز خبرهای خوبی از بورس مخابره می‌شود، رکوردها به سرعت در حال جابجایی است و اعداد نشان از بازدهی بالای آن دارند. در این روزهای بورس رنگ سبز رنگ قالب است و رنگ قرمز جایی در آن ندارد. ارقام و اعداد سودها و بازدهی بازار به نحوی است که هر فردی انگیزه می‌یابد تا وارد این بازار شود و از همه مهم‌تر این روزها با هر سطح سواد و دانشی از بورس شما می‌توانید سود به دست آورید. بازار نه بر اساس تحلیل‌های تکنیکال و بنیادی بلکه سوار بر امواج موفقیت به پیش می‌رود.

به گزارش کاما پرس، رونق بازار سرمایه و نگاه ویژه دولت برای ورود سرمایه‌ها به این بازار از اواخر سال گذشته موجی از استقبال و حضور سهامداران تازه‌وارد را در پی داشت تا جایی که تعداد کدهای معاملاتی رشد قابل توجهی را شاهد بوده است.

در این بین به اذعان کارشناسان در کنار صعود شاخص مسیر رسیدن به جهش تولید در سال جاری نیز می‌تواند با تزریق نقدینگی در این بازار برای شرکت‌ها هموارتر شود. این در حالی است که این بازار فرصت‌های متعدد دیگری نیز می‌تواند برای تامین مالی شرکت‌ها ایجاد کند و حتی به دولت برای به سرانجام رساندن طرح‌های متعدد نیمه‌تمام دولتی نیز کمک شایانی داشته باشد؛ این طرح‌ها که با پیشرفت‌های فیزیکی متفاوت در انتظار سرمایه‌گذاران هستند قطعا می‌توانند در روند توسعه اقتصادی کشور موثر باشند.

براساس تازه‌ترین آمار منتشر شده ۶۲ هزار و ۸۱۵ طرح نیمه‌تمام دولتی با پیشرفت صفر تا ۹۹ درصد وجود دارد که در شهرک‌های صنعتی متفاوت واقع شده‌اند و تکمیل این پروژه‌ها نیازمند تامین مالی است.

در همین راستا وزیر اقتصاد و دارایی، دستور تاسیس یک کارگروه با مسوولیت دکتر روح‌الله حسینی‌مقدم، عضو شورای عالی بورس و مدیرعامل تامین سرمایه بانک ملت را صادر کرده تا ظرف دو ماه آینده یعنی تا پایان شهریورماه ۱۰ پروژه مناسب نیمه‌تمام دولتی شناسایی شوند و مراحل پذیرش آنها در قالب صندوق پروژه در بازار سرمایه طی شود. همچنین مقرر شده طرح‌هایی که بین ۳۰ تا ۷۰ درصد پیشرفت داشته‌اند، در اولویت قرار گیرند.

x تبلیغات
دریان سفر امید

به گزارش دنیای اقتصاد، سیدروح‌الله حسینی مقدم، عضو شورای عالی بورس به تشریح نحوه تامین مالی پروژه‌های نیمه‌تمام از منابع بازار سرمایه پرداخت؛ ضمن اینکه با بررسی موانع پیش روی راه‌اندازی نهادهای مرتبط با این موضوع از جمله صندوق‌های تامین مالی به ویژه صندوق پروژه، راهکارهای مناسب در زمینه توسعه هر چه بیشتر این امر را ارائه داد. وی دو نوع راهکار اصلی از جمله تاسیس صندوق پروژه و شرکت‌های سهامی عام پروژه را مناسبت‌ترین گزینه برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام دولت می‌داند.

همچنین معتقد است ظرفیت‌های مناسب موجود در بازار سرمایه نیز نه‌تنها به راه‌اندازی این طرح‌ها کمک شایانی می‌کند، بلکه این دو مکانیزم پل ارتباطی میان بازار سرمایه به بخش واقعی اقتصاد ایجاد خواهد کرد.

حسینی‌مقدم، عضو شورای عالی بورس می‌گوید: برای تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام دو راه‌حل و پیشنهاد وجود دارد؛ یک راهکار صندوق‌های تامین مالی به ویژه صندوق پروژه و راهکار دوم نیز شرکت‌های سهامی عام پروژه هستند که این روزها نیز صحبت‌های بسیاری در رابطه با آن به گوش می‌رسد و سازمان بورس نیز پیگیر راه‌اندازی آنهاست.

وی با بیان اینکه می‌توان از ظرفیت‌های بازار سرمایه برای تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام دولت نیز استفاده کرد، می‌افزاید: این دو پیشنهاد می‌تواند یک راهکار بسیار مناسب و پل ارتباطی میان بخش واقعی اقتصاد و بازار سرمایه باشد.

صندوق پروژه چیست؟
به گفته وی یکی از این روش‌ها، صندوق‌های تامین مالی هستند که تامین مالی پروژه‌های خاص را فراهم می‌کنند. در واقع صندوق پروژه بستری قانونی برای جمع‌آوری سرمایه خرد از عموم مردم و تخصیص آن به پروژه تعریف شده در اساسنامه است.

عضو شورای عالی بورس معتقد است: این صندوق‌ها پس از بررسی علمی پروژه‌ها و طرح‌های اقتصادی مختلف، پروژه‌ای خاص را انتخاب می‌کنند و به این ترتیب فرآیند تامین مالی آغاز می‌شود. در چنین حالتی مدیریت و مسوولیت تمامی امور پروژه در طول دوران ساختار و بهره برداری به عهده شرکتی است که برای اجرای پروژه مورد‌نظر تشکیل می‌شود و تحت نظارت نهادها و ارکان قانونی فعالیت می‌کند.

برای دسترسی سریعتر به اخبار مهم  روز، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.

انتهای پیام

x تبلیغات
فارکسیو
آ اس پ
آمیتیس تراول
ایرانیکا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

x تبلیغات
سلام پرواز ایرانیان