امروزه هوشمند سازی ساختمانها اهمیت ویژهای پیدا کرده است و روز به روز به تنوع آن اضافه میشود. تجهیزاتی مانند انواع سنسورها و قطعاتی که به کنترل بهتر بخشهای مختلف ساختمان کمک میکنند، همگی در راستای افزایش امنیت و راحتی بشر طراحی شدهاند.
کاماپرس در این گزارش به ارائه یک سری نکات تخصصی درباره هوشمند سازی ساختمان پرداخته است.
نگاهی دقیقتر به هوشمند سازی ساختمان
هوشمند سازی به معنای مدیریت و کنترل کلیه سیستمهای الکتریکی در یک ساختمان است. تجهیزات مربوط به ابزارهای روشنایی، سیستمهای گرمایشی و سرمایشی، سیستمهای امنیتی، آیفون تصویری، پرده برقی و مواردی از این قبیل همگی در دسته هوشمند سازی قرار میگیرند و به افزایش کیفیت زندگی کمک میکنند. هوشمند سازی ساختمان به دو شکل بی ام اس یا هوموتو انجام میشود که در ادامه بررسی شده است.
هوشمند سازی بی ام اس: این نوع از هوشمند سازی ساختمان برای ساختمانهای تجاری اداری، مراکز خرید و هتلها به کار میرود. در این روش، تمامی سیستمهای الکتریکی به طور یکپارچه کنترل و مدیریت میشوند و تمرکز اصلی نیز بیشتر بر مدیریت انواع انرژی است.
در بی ام اس، کارفرما میتواند نیاز دقیق خود را مشخص کند و انواع سناریو را برای کنترل مدیریت انرژی به کار گیرد. مواردی مانند تجهیزات روشنایی، دستگاههای مکانیکی مانند چیلرها، فن کوئلها، آسانسورها و پله برقیها یا اگزاست فنها همگی در این روش کنترل میشوند.
هوشمند سازی هوموتو: در این نوع از هوشمند سازی، هدف اصلی منازل مسکونی هستند و در آن از برخی محصولات برای قسمتهای الکتریکال آپارتمان استفاده میشود تا کنترل و مدیریت مجموعه به آسانی صورت گیرد.
اقدامات لازم برای هوشمند سازی هوموتو
برای این منظور، قبل از هر چیز باید زیرساخت مناسب فراهم شود. به این زیرساخت پروتکل میگویند و ممکن است به صورت باسیم یا بیسیم اجرا شود. پروتکل مود باس از جمله پروتکلهای معروف باسیم (knx) است که میتواند در سیستم برق ساختمان به کار گرفته شود. برای ارتباط تجهیزات هوشمند در زیرساخت سیمی نیز میتوان از کابل دو زوج تلفن، کابل knx و انواع کابل شبکه استفاده کرد. با این کار، تمام تجهیزات هوشمند به یکدیگر وصل خواهند شد. سیستمهای بیسیم نیز دارای پروتکلهای مختلفی مانند WIFI و RF و Z-WAVE هستند. در روش بیسیم نیازی به تغییر سیمکشی یا انجام کارهای فیزیکی دشوار نیست و هوشمند سازی به راحتی انجام میشود.
هوشمند سازی برق ساختمان
برای هوشمند سازی برق سازه از دو روش سانترال یا لوکال استفاده میشود. در روش لوکال، رلههای تجهیزات پشت خود کلیدها قرار میگیرند و با کابل دو زوج با یکدیگر ارتباط دارند. در حالت سانترال، رلهها داخل تابلوها تعبیه میشود و سیمکشی مربوط به روشنایی فضاهای مختلف ساختمان وارد تابلو برق خواهد شد.
بخشهای مختلف ساختمان در هوشمند سازی
هوشمند سازی روشنایی ساختمان: برای کنترل و اجرای سیستم روشنایی، هدف اصلی، استفاده از روشهای کنترل از راه دور است که با اپلیکیشن میتوان از هر نقطه جهان به آن دسترسی داشت و به صورت آنلاین وضعیت چراغها را بررسی کرد. همچنین امکان سناریو نویسی و ایجاد تنظیمات دلخواه وجود دارد.
هوشمند سازی سیستم گرمایشی و سرمایشی: از این طریق علاوه بر تهویه مطبوع، امکان تغییر دما و رطوبت و کنترل درجه حرارت کل ساختمان وجود دارد و از اتلاف انرژی نیز جلوگیری میشود.
هوشمند سازی سیستمهای امنیتی: این بخش بسیار مهم بوده و در آن امکان کنترل سیستمهای آبرسانی، گازرسانی، سنسورهای نشت گاز و حرارت و دود وجود دارد. همچنین سنسورهای ضربهای برای جلوگیری از سرقت در آن تعبیه شده است.
هوشمند سازی پردهها: یکی دیگر از کارهای جذابی که در هوشمند سازی ساختمان انجام میشود، هوشمند کردن پردهها است. برای مثال میتوان آن را طوری تنظیم کرد که با طلوع آفتاب پرده خودبهخود کنار برود.
سایر موارد نیز عبارتند از:
هوشمند سازی پریزهای برق
هوشمند سازی آیفون تصویری
هوشمند سازی موتورخانه
هوشمند سازی سیستم صوتی
هوشمند سازی سیستم آبیاری
هوشمندسازی استخر و جکوزی
هوشمند سازی شوفاژ و پکیج
هوشمند سازی آینه
هوشمند سازی سرویس بهداشتی
هوشمند سازی ساختمان با «نیتا صنعت هوشمند»
مجموعه نیتا صنعت هوشمند از سال 1395 فعالیت خود را در زمینه هوشمند سازی ساختمانها شروع کرده است و امروزه یکی از پیشتازان این عرصه در ایران به شمار میرود. علاوه بر کیفیت بالای خدمات و تجهیزات، متخصصان حرفهای این مجموعه میتوانند بهترین مشاورهها را در اختیار افراد قرار دهند و تجربهای بینظیر رقم بزنند. علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به وبسایت www.nitasanat.com مراجعه کنند یا با شماره تلفن 02191306069 تماس بگیرند.
انتهای پیام
مرتبط با :