توسعه شبکه آزادراهی، اصلی مهم در توسعه ارتباط جاده‌ای کشور

آزادراه
ژیوار

شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور در سال 1383 به منظور ایجاد انسجام تشکیلاتی، کاهش تصدی‌ها و تقویت امور راهبردی مدیریت حمل و نقل در کشور و با هدف مدیریت متمرکز در زمینه زیر ساخت‌های حمل ونقل، به استناد ماده 4 قانون برنامه سوم توسعه، با پیشنهاد وزارت راه و ترابری و مصوبه جلسه هیأت وزیران تأسیس شد.

به گزارش کاماپرس، شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور با تجمیع سه معاونت وزارتی ساخت و توسعه راه ها، ساخت و توسعه راه‌ آهن، ساخت و توسعه بنادر و فرودگاه‌ها و همچنین اداره کل ساختمان‌ آزادراه ها و شرکت تأمین ماشین آلات شکل گرفت تا برنامه ریزی، طراحی و ساخت زیربناهای حمل ونقل کشور در یک مجموعه واحد انجام شود. هم اكنون این شركت به عنوان یكی از زیرمجموعه های وزارت راه و شهرسازی با 3 معاونت اجرایی ساخت و توسعه راه آهن، ساخت و توسعه آزادراه و ساخت و توسعه راه آهن، بنادر و فرودگاهها و 2 معاونت ستادی توسعه مدیریت و منابع و برنامه ریزی مشغول به فعالیت است

یکی از نیازهای اصلی در توسعه ارتباط جاده‌ای کشور، توسعه شبکه آزادراهی به عنوان شاهراه‌ ارتباطی است. شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور به عنوان بازوی حاکمیتی در توسعه آزادراه‌ها برای افزایش مشارکت بخش‌خصوصی نقش ایفا می‌کند. بنا بر اعلام مدیرعامل این شرکت، در حال حاضر تنها ۲۴۰۰ کیلومتر آزادراه در کل کشور داریم در حالی که نیاز کشور در این بخش ۱۰ هزار کیلومتر بوده و با وجود اینکه اقدامات خوبی در توسعه جاده‌های اصلی، بزرگراه‌ها و توسعه راه‌های روستایی انجام شده، ولی در خصوص شبکه آزادراهی عقب هستیم.برای آشنایی با اقدامات صورت گرفته در توسعه آزادراه‌ها و شبکه ریلی کشور و همچنین اطلاع از علل محقق نشدن نیاز کشور در این حوزه، دنیای اقتصاد با خیرالله خادمی، مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور گفت‌وگو کرده‌ که در ادامه می‌خوانید.
برنامه شرکت در ساخت و توسعه زیربناها برای سال‌جاری در بخش آزادراهی چیست؟
در حال حاضر ۲۴۰۰ کیلومتر آزادراه در کشور داریم که بخش عمده آن بعد از انقلاب احداث شده است و برای جبران نیاز حدود ۱۲۰۰ کیلومتر پروژه‌ آزادراهی در دست اجرا داریم. این پروژه‌ها در سال‌های گذشته آغاز شده‌اند و با درصد پیشرفت‌های مختلف در حال اجرا هستند و تلاش داریم در سال جاری و سال آینده بخش عمده آنها را به بهره‌برداری برسانیم. از این تعداد حدود ۹ پروژه آزادراهی به طول ۶۶۳ کیلومتر را که پیشرفت فیزیکی بالایی داشته‌اند و همچنین تاثیر بیشتری در شبکه داشته‌اند به عنوان پروژه‌های آزادراهی اولویت‌دار تعریف کردیم تا بتوانیم ظرف امسال و سال آینده با توجه بیشتر و اقدام موثرتر این پروژه‌ها را به بهره‌برداری برسانیم. با افتتاح این طرح‌ها طول شبکه آزادراهی کشور بالای ۲۵ درصد افزایش پیدا می‌کند که اقدامی موثر و تحولی در توسعه شبکه آزادراهی کشور است.

این ۹ پروژه آزادراهی اولویت‌دار چه مواردی را شامل می‌شوند؟
این پروژه‌های آزادراهی شامل قطعات یک و دو آزاد‌راه کنارگذر شرقی اصفهان به طول ۶۳ کیلومتر در دست افتتاح بوده که قطعه سوم آن با طول حدود ۳۰ کیلومتر سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد. پروژه‌های بعدی آزادراه کنارگذر جنوبی تهران به طول ۱۵۸کیلومتر، قطعات ۲، ۳ و ۴ آزادراه اراک- خرم‌آباد به طول ۶۷ کیلومتر، آزادراه منجیل-رودبار به طول ۸کیلومتر، آزادراه اصفهان-شیراز حدفاصل ایزدخواست به شیراز به طول ۲۲۲ کیلومتر، آزادراه تبریز-صوفیان به طول ۳۱ کیلومتر، قطعات ۲ و ۳ آزادراه مراغه به هشترود به طول ۴۲ کیلومتر، منطقه ۲ آزادراه تهران-شمال به طول ۲۲ کیلومتر و قطعه دوم آزادراه گرمسار به سمنان حد فاصل سرخه به آرادان به طول ۵۰ کیلومتر است. آزادراه اصفهان-شیراز حدفاصل ایزدخواست به شیراز به طول ۲۲۲ کیلومتر به عنوان بزرگ‌ترین آزادراه در حال اجرای احداث در شبکه آزادراهی کشور بسیار موثر خواهد بود. همچنین آزادراه منجیل-رودبار به طول ۸کیلومتر بخشی از آزادراه قزوین به رشت بوده که قسمت عمده آن پل و تونل بوده و احداث آن مشکل است.

یکی دیگر از مشکلات همزمان با الکترونیکی کردن عوارض آزادراهی، نقدشوندگی پایین آن است، چه تمهیدی برای رفع این مشکل اندیشیده‌اید؟
در روش دستی اخذ عوارض، اطمینان سرمایه‌گذار برای دریافت پول بیشتر است، اما در کنار آن یکسری موارد مانند فرار از پرداخت عوارض در محل عوارضی‌ها هم وجود دارد. برای اینکه مردم به ویژه در ایام پیک ترافیک در محل دریافت عوارض توقف نکنند و همچنین از تشکیل صف‌های سنگین جلوگیری شود، بحث الکترونیکی کردن دریافت عوارض آزادراهی را از ۲ سال گذشته به اجرا گذاشتیم. از سال گذشته و اوایل امسال این موضوع را در ۵ آزادراه دولتی اجرایی کردیم، اما اجرایی شدن دریافت الکترونیکی عوارض آزادراهی با همه مزایایی که دارد، نقد شوندگی پایینی دارد، یعنی خودروهای گذری توسط دوربین‌ها برای پرداخت عوارض شناسایی می‌شوند و برای مالک خودرو پیامک ارسال می‌شود، ولی تنها حدود ۵۰ درصد از خودروها عوارض خود را به صورت داوطلبانه پرداخت می‌کنند.

دریان سفر امید

در بخش ریلی چه پروژه‌هایی امسال در دست بهره‌برداری دارید؟
در بخش ریلی حدود ۳۳۴۰ کیلومتر پروژه ریلی در حال اجرا داریم؛ از این میزان ۸ پروژه با طول حدود ۱۶۶۰ کیلومتر را در اولویت احداث گذاشتیم. دلیل این اولویت نیز تاثیر آنها در شبکه ریلی و درصد پیشرفت فیزیکی بیشتر آنها بود. از بین اینها برنامه ما برای امسال، بهره‌برداری از ۴۷۱ کیلومتر خط ریلی در قالب ۴ پروژه‌ ریلی است. این ۴ پروژه شامل راه‌آهن خواف-هرات، راه‌آهن بستان‌آباد-تبریز، راه‌آهن یزد-اقلید و راه‌آهن رشت-کاسپین است. راه‌آهن خواف-هرات اولین پروژه‌ای است که از داخل کشور به افغانستان می‌رود و این کشور را به شبکه ریلی ایران متصل می‌کند. طول این پروژه ۱۴۰ کیلومتر بوده و همه آن در تعهد ساخت کشور ما است.

برای دسترسی سریعتر به اخبار مهم  روز، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.

انتهای پیام

مرتبط با : ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور
سلام پرواز ایرانیان
فروشگاه اینترنتی فرنا
تورهای مسافرتی لحظه آخر
آهن ملل اصفهان
این مقاله رو با بقیه به اشتراک بذار:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سلام پرواز ایرانیان