معامله فیزیکی نقره یک روش سنتی و پردردسر است. این روزها معامله گران نقره به جای رفتن به بازار این فلز و چانه زدن بر سر قیمت آن، از طریق بورس و اوراق مشتقه به معامله نقره مشغول هستند. روشهای مختلفی برای معامله نقره در بازار بورس وجود دارد که یکی از آن قراردادهای آتی است.
به گزارش کاماپرس، خیلی از فعالان معتقدند قرارداد آتی نقره مختص معامله گران حرفهای با تجربه و فعال در حوزه تحلیل تکنیکال و بنیادی است اما خریداران دیگر هم امکان استفاده از آن را دارند. این معامله مختص آن دسته خریدارانی است که برای خریدن نقره کمبود وجه نقد دارند اما مایلند هر چه سریعتر روی این فلز سرمایه گذاری کنند. با قرارداد آتی شما بدون داشتن وجه نقد، امکان خریدن نقره برای یک تاریخ معین در آینده را دارید. قیمت این میزان نقره خریداری شده هم در قرارداد ذکر خواهد شد. با این حساب، بدون پرداخت پول در زمان فعلی، مقداری نقره توسط شما پیش خرید میشود و قیمت آن هم مطابق توافق صورت گرفته و در زمان مشخص به فروشنده پرداخت میشود.
بیشتر بخوانید:
- تاثیر نوسانات روی سرمایه گذاری بر نقره در بازار ایران
- چرا در رکود کنونی بهتر است روی نقره سرمایه گذاری کنیم؟
- قیمت روز موبایل
- قیمت روز اجاره خودرو
با فرارسیدن زمان سررسید، شما موظف به پرداخت مبلغ داخل قرارداد و تحویل نقره هستید. اگر میزان مبلغ ذکرشده در قرارداد از قیمت روز سررسید بیشتر باشد، شما ضرر میکنید. اما در صورتی که مبلغ ذکرشده از قیمت روز سررسید کمتر باشد، شما سود به دست میآورید. برای اینکه شما برنده قرارداد آتی باشید باید اصول اولیه تحلیل تکنیکال و بنیادی بازار نقره را بدانید.
قرارداد آتی نقره از طریق کاهش ریسک، تنوع بخشی به سبد سرمایه گذاری و نقدشوندگی بالا روی سرمایه گذاری اثر دارد. قراردادهای آتی به سرمایه گذاران این امکان را میدهند تا با سرمایه کم، حجم بیشتری نقره بخرند و سود بالقوه زیادی به دست بیاورند، این یکی دیگر از اثرات قرارداد آتی روی سرمایه گذاری است که با نام اهرم مالی شناخته میشود.
قرارداد آتی نقره مزیتی دارد؟
معامله گران با قرارداد آتی از مالیات معاف هستند و هزینه معاملاتی کمی پرداخت میکنند. این مزیت اصلی قراردادهای آتی نقره است که خیلی از سرمایه گذاران به آن توجه ویژه دارند. گذشته از این مزیت، شفافیت قیمت هم در این روش وجود دارد.
افرادی که دانش و توان انجام چنین معاملهای را دارند، کافی است به بورس مراجعه کنند و مبلغی را به عنوان تضمین در اتاق پایاپای بورس بگذارند تا معامله انجام شود. در زمان سررسید، خریدار باید به یکی از بانکهای مورد تایید بورس کالا مراعه کند و نقره را تحویل بگیرد.
انتهای پیام
مرتبط با : کاریزما