با اصلاح بخشنامه سازمان تامین اجتماعی، بیمه بیکاری به کارگران اخراجی هم پرداخت می شود.
به گزارش کاماپرس، بیمه بیکاری پوششی بیمه ای است که از سوی سازمان تامین اجتماعی به عنوان حقوق ایام بیکاری به کارگرانی که بدون اراده و میل خود از کار بیکار می شوند در مدت زمان مشخصی پرداخت می شود.
این حقوق پیش از این شامل کارگران اخراجی نمی شد اما دیوان عدالت اداری آن بخش از بخشنامه سازمان تامین اجتماعی را که موجب محرومیت کارگران اخراجی از دریافت بیمه بیکاری می شود را ابطال کرده است.
فرارو در این باره نوشته است؛ بخشی از بخشنامه سازمان تامین اجتماعی که محرومیت کارگران اخراجی (ماده ۲۷ قانون کار) از بیمه بیکاری را مورد تصدیق قرار میدهد، بارای هیات عمومی دیوان عدالت اداری، ابطال شد.
سعید کنعانی از فعالان کارگری با اشاره به درخواست خود از هیات عمومی «دیوان عدالت اداری» در مورد ابطال بخشی از بخشنامهی «سازمان تامین اجتماعی» در مورد کارگرانی که در راستای اجرای ماده ۲۷ قانون کار بیکار شدهاند، به ایلنا گفت: «تا پیش از تایید این درخواست در هیات عمومی دیوان عدالت اداری، کارگرانی که در راستای ماده ۲۷ قانون کار، از کار خارج شده بودند، امکان استفاده از بیمه بیکاری را نداشتند.»
کنعانی افزود: «حال با صدور این رای، کارگران اخراجی هم میتوانند از بیمه بیکاری استفاده کنند و دیگر آن بخش از بخشنامه سازمان تامین اجتماعی نافذ نخواهد بود.»
او با بیان اینکه رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری، عطف به ماسبق شده است، گفت: «بر این اساس، رای هیات عمومی دیوان از سال ۱۳۹۵ که این بخشنامه صادر شده است، به اجرا درمیآید.»
شرایط لازم برای دریافت بیمه بیکاری چیست؟
قبل از اینکه برای دریافت بیمه بیکاری اقدام کنید، باید شرایط آن را داشته باشید، این شرایط به شرح زیر است:
افرادی که حداقل ۶ ماه سابقه بیمه تامین اجتماعی دارند
افرادی که به صورت غیرارادی بیکار شدهاند
شخصی که بر اثر حوادثی مانند آتشسوزی، سیل و یا زلزله بیکار شده است، نیاز به داشتن سوابق بیمهای نداشته و بیمه بیکاری به او تعلق میگیرد.
افرادی که در زمره صاحبان حرفه و مشاغل آزاد و بیمه شدگان اختیاری نباشند
تبعه کشورهای دیگر نباشند
مستمری بگیر بازنشسته و یا از کارافتاده کلی نباشند
یک سال قرارداد کار با پرداخت حق بیمه داشته باشند
افرادی که از شرکت در کلاسهای آموزشی و کارآموزی که سازمان تامین اجتماعی برای شغل پیشنهاد میکند خودداری کردهاند.
کارگران فصلی در صورتی که صرفا در اثنای فصل کار اخراج گردیده و بیکاری آنها غیرارادی تشخیص داده شود مشمول دریافت مقرری بیمه بیکاری خواهند بود.
افراد شاغل در کارهایی که ماهیت آن جنبه دائمی دارد و براساس قرارداد کار در مدت معینی مشغول کار بودهاند. با تشخیص واحدهای تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در صورتی که در پایان قرارداد بیکار شوند و در آخرین کارگاه حداقل یک سال سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشند، مورد حمایت قرارگرفته و مشمول دریافت مقرری بیمه بیکاری خواهند شد.
چنانچه بیمهشدهای حداکثر ظرف مدت دوماه پس از طی دوران سربازی به محل کار خود بازگردد ولی کارفرما از بهکارگیری مجدد او خودداری کند، با احراز سایر شرایط میتواند از مقرری بیمه بیکاری استفاده کند.
چطور بیمه بیکاری بگیریم؟
برای دریافت مقرری، متقاضیان بیمه بیکاری که شغل خود را به صورت غیرارادی از دست دادهاند ، حداکثر ٣٠ روز از تاریخ بیکاری فرصت دارند موضوع را به واحد تعاون، کار و رفاه اجتماعی اطلاع دهند و آمادگی خود را برای اشتغال به کار تخصصی خود یا کار مشابه آن اعلام نمایند.
در صورتی که متقاضی نتواند صرف مدت ٣٠ روز از تاریخ بیکاری موضوع را به ادارات ذکر شده اطلاع دهد، مراجعه وی بعد از ٣٠ روز با عذر موجه و با تایید هیأت حل اختلاف اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی تا ٣ ماه امکانپذیر خواهد بود.
برای دسترسی سریعتر به اخبار مهم روز ، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.
مرتبط با : سازمان تامین اجتماعی
بیمه بیکاری به همه تعلق میگیره ولی برای کسی واریز نمیشه. از 99/1/1 بیکارم ولی هنوز بلاتکلیفکم که کی مقرری ام واریز میشه.