بررسی وضعیت بازار بورس طی هفته های اخیر بیان گر علائم و نشانه های مثبتی است که می تواند رشد و سودآوری این بازار را در پی داشته باشد.
به گزارش کاماپرس، سرمایه گذاران بورسی در روزهای اخیر با سیگنال هایی از سوی بازار سهام و بازارهای موازی با بورس مواجه شده اند که می تواند روزهای امیدبخشی را در افق پیش رو برای آنها رقم بزند. اگر این سیگنال ها با مسائل غیرمنتظره سیاسی به چالش کشیده نشود باید در انتظار روزهای تعادل و رونق نسبی بورس باشیم. تحلیل هایی هم که درباره بازار سهام منتشر می شود امیدها درباره آینده بازار را تقویت می کند.
روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی با عنوان نشاط زیرپوستی در بازار سهام به تحلیل اوضاع بورس پرداخته و دلایلی برای بهبود وضعیت بازار سرمایه آورده است که می توان آنها را به اختصا در 3 مورد زیر خلاصه کرد:
1. جمع آوری صف فروش سهام شرکت های کوچک بازار
بر اساس این گزارش، نکته قابلتوجه در معاملات هفته گذشته جمعآوری بخش مهمی از صفهای فروش در نمادهای کوچکتر بود به نحوی که تعداد نمادهای صف فروش در پایان دادوستدهای روز چهارشنبه 16 مهرماه 1399 به کمترین میزان از زمان شروع افت بازار در ۱۹ مرداد ماه امسال رسید.
2. روند رو به رشد صنایع مختلف طی هفته گذشته تحت تاثیر چشم اندازهای سیاسی
از آغاز هفته قبل تغییر روند در معاملات سهام صنایع مختلف محسوس بود که این تغییر میتواند با برخی چشماندازهای سیاسی مرتبط باشد. ریشه این تغییرات به یک تجربه تاریخی بازمیگردد که عمدتا در رفتار بازار سهام بعد از گشایش سیاست خارجی در سال ۹۲ خلاصه میشود. بر این مبنا، صنایعی همچون خودروسازی، صنایع مصرفی (غذایی، لاستیک، شوینده)، بانکداری و برخی تک سهمها، واکنش مثبت معناداری را به اخبار گشایشهای سیاسی ولو بهصورت کوتاهمدت در سالهای ۹۳ و ۹۴ نشان دادند. در این میان، صنایعی همچون داروسازی نیز نه تنها از جو مزبور پیروی کرده بلکه از منظر سودآوری شرایط رو به رشدی داشتند.
به بیان دیگر، این انتظار وجود دارد که در صورت پیروزی نامزد دموکرات در انتخابات آمریکا و تحقق وعده وی مبنی بر بازگشت به برجام، گشایشهایی ایجاد شود که بر اساس آن هم امکان تک نرخی شدن ارز فراهم شود و هم برخی صنایع غیرصادراتی، از فضای رونق احتمالی اقتصاد و امکان جذب منابع جدید بهرهمند شوند.
3. سیگنال مثبت صادرات غیرنفتی به فعالان بازار سهام
اطلاعاتی که اخیرا از تجارت غیرنفتی خارجی کشور منتشر شده است پیام مهمی برای فعالان ارز و سهام دارد. بر این اساس، در شهریور ماه صادرات با ۲۱ درصد رشد به ۷/ ۲ میلیارد دلار و واردات با ۱۰ درصد افزایش نسبت به مرداد ماه به ۱/ ۳ میلیارد دلار رسیده است. به این ترتیب، تراز منفی ۶۰۰ میلیون دلاری مرداد ماه به ۴۰۰ میلیون دلار در شهریور بالغ شده است.
بنابراین فارغ از سمت و سوی تحولات سیاسی، این انتظار وجود دارد که با رونق صادرات و کاهش واردات، شرایط عرضه ارز در پاییز سالجاری بهبود یابد؛ اتفاقی که میتواند نوید بخش مهار افزایش بیمحابای ارز و تعادل بیشتر بازار در نرخهای کنونی ناشی از تعادل طبیعی نیروهای عرضه و تقاضا باشد.
از دیدگاه شرکتهای بورسی هم تثبیت ارز در سطوح فعلی یک پاییز رویایی را رقم خواهد زد هر چند تاثیر آن بر قیمتهای سهام منوط به چشمانداز آتی رفتار ارز است.
برای دسترسی سریعتر به اخبار مهم روز، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.
انتهای پیام