برای ترخیص با حداقل اسناد به کدام مجموعه مراجعه کنیم؟

x تبلیغات
طلاین

 ترخیص کالا یک فرآیند پیچیده است که بسیاری از واردکنندگان کالا با آن روبرو می‌شوند. این فرآیند، به طور خلاصه اظهار کالا به کمرگ و خروج آن از محل گمرک را در بر می‌گیرد. در واقع، زمانی که کالا از اماکن گمرکی پس از انجام تشریفات خارج شود، ترخیص کالا صورت گرفته است. این کار مراحل زیادی دارد که برخی تاجران ترجیح می‌دهند برای ترخیص با حداقل اسناد اقدام کنند.

برای دسترسی سریع‌تر به اخبار داغ بازرگانی، اینستاگرام کاماپرس را دنبال کنید. از اینجا وارد شوید.

به گزارش کاماپرس، ترخیص کالا از گمرک مراحل مسیرهای متنوعی دارد که در ادامه بررسی می‌شود؛

مراحل رسمی ترخیص کالا

مرحله اول ورود اطلاعات در پنجره واحد تجارت فرامرزی است که طی آن، باید اطلاعات موردنیاز به‌صورت دور اظهاری در وب‌سایت پنجره واحد تجارت فرامرزی وارد شود.

پس از آن، اسناد باید توسط کارشناس بررسی شود. البته این بخش برای ترخیص کالاهای صادراتی است. در این مرحله ابتدا یک کارشناس معین می‌شود و این کارشناس اسناد را بررسی و اظهار هویت می‌کند. اگر صاحب کالایی بدهی در گمرک داشته باشد این کالا در گمرک مورد وثیقه قرار می‌گیرد تا زمانی که بدهی پرداخت شود. در این بخش ارزش کالا نیز از طریق سایت بررسی می‌شود.

x تبلیغات
فولاد پیوان

ارزیابی و ثبت کالا

ارزیابی مرحله بعدی این کار است که طی آن، یک ارزیاب از طرف کارشناس تعیین می‌شود. ارزیاب‌ کالاهای وارداتی یا صادراتی را بر اساس اظهاراتی که تاجر انجام داده است مورد راستی‌آزمایی قرار می‌دهد.

پس از ارزیابی، نوبت به دریافت شماره ثبت می‌رسد که اگر بررسی‌های مرحله قبل به‌درستی انجام شود در این مرحله شماره کوتاژ به تاجر اعطا می‌شود.

در این مرحله اظهارنامه رسمیت و سندیت پیدا می‌کند و جزء اسناد رسمی گمرک می‌شود. سپس صاحب کالا مبلغ عوارض را به بانک واریز و فیش بانکی را به ارزیاب ارائه می‌کند. در نهایت پروانه صادر می‌شود و صاحب کالا با ارائه رسید پروانه به درب خروج مراجعه می‌کند.

درحالی که این فرآیند برای شرکت‌های باتجربه آسان است؛ برای برخی دیگر ممکن است سخت و پیچیده به نظر برسد. برای همین معمولا توصیه می‌شود این کار به شرکت‌های معتبر و باتجربه سپرده شود. گروه بازرگانی راد یکی از این شرکت‌هاست که ترخیص با حداقل اسناد را برعهده می‌گیرد.

ترخیص با حداقل اسناد چیست؟

در سال 94، آیین‌نامه اجرایی بند (ت) ماده ۳۸ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر ابلاغ شد که بر اساس آن، واردکنندگان کالای مورد نیاز واحدهای تولیدی با استفاده از حواله، در صورت تمایل به ترخیص با حداقل اسناد ، درخواست ترخیص به روش حداقل اسناد را به بانک عامل منعکس می‌کنند.

بر اساس ماده 1 این آیین نامه، واردکنندگان کالاهای مورد نیاز واحدهای تولیدی با استفاده از اعتبارات اسنادی (LC) و ثبت برات اسنادی (با تعهد بانک) برای ترخیص با حداقل اسناد ، باید درخواست ترخیص با حداقل اسناد را به بانک عامل ارائه دهند.

همچنین به گمرک جمهوری اسلامی ایران اجازه داده می‌شود، کالاهای وارده را با شرایط حداقل اسناد و تعهدات ارائه اصل اسناد ظرف مدت سه ماه ترخیص کند. علاوه بر این، گمرک می‌تواند با اخذ ضمانت‌نامه بانکی، بیمه‌نامه، هرگونه اوراق بهادار و یا نگهداری بخشی از کالا و اموال و سایر وثایق و تضمین‌های معتبر حداکثر به مدت یک سال برای حقوق ورودی کالاها را ترخیص کند.

مزایای ترخیص با حداقل اسناد

گفتنی است بند 3 آیین نامه مذکور، حاکی از آن است که کالاهای وارده را که یک بار مجوز سازمان ملی استاندارد ایران دریافت کرده باشند، در موارد بعدی (همان کالا با همان مشخصات) با تأیید سازمان مذکور بدون نیاز به أخذ مجوز مجدد سازمان ملی استاندارد ایران و با رعایت سایر مقررات می‌توان به کشور وارد کرد.

همانطور که گفته شد، گروه بازرگانی راد یکی از معتبرترین شرکت‌ها برای ترخیص با حداقل اسناد است که می‌توان با کمک آن به سادگی کالاها و تجهیزات را از گمرک ترخیص کرد.

این شرکت در سال ۱۳۸۹ به مدیریت مهدی افشار راد در تهران تأسیس شد. هدف آن از ابتدا خدمات تخصصی بازرگانی خارجی، حمل و نقل بین المللی و ترخیص کالا بوده است؛ به طوری که در طی این سال‎ها، توانسته سهم عمده‌ای از بازار خدمات واردات در صنایع تجهیزات پزشکی را به دست آورد.

انتهای پیام

مرتبط با : گروه بازرگانی راد
x تبلیغات
گراد
کافه رنت
دریان سفر امید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

x تبلیغات
کیف پول من