بحران آب، یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های پیش روی صنایع کشور

انتقال آب خلیج فارس
x تبلیغات
هلو

هم اکنون بحران آب، یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های پیش روی کشور است و صنعت ها هم نیاز حیاتی به آب دارند. یکی از دلایل اصلی رشد اقتصاد جهانی، تولید محصولات آهنی و فولادی بوده است. باید دانست امروز با پیشرفت‌های فراوان تکنولوژی هیچ محصول جایگزینی برای فولاد در کاربردهای ساخت‌وساز، معدن‌کاری، حمل و نقل و سایر بخش‌های تولیدی وجود ندارد.

به گزارش کاماپرس، در این میان بنگاه‌های آب بر صنعتی برای جبران کمبود آب اقدام به سرمایه‌گذاری در زمینه انتقال آب خلیج‌فارس کردند. اگرچه ایده این طرح به زمان ریاست‌جمهوری هاشمی رفسنجانی بازمی‌گردد و هدف از آن احیای صنعت کشاورزی در استان‌های کرمان و یزد است، اما پیاده‌سازی آن از سوی بخش‌خصوصی شکل گرفت.

مرداد سال ۹۲ بود که با خرید بیش از ۲۰ درصد از سهام شرکت تامین و انتقال آب خلیج‌فارس در شرکت چادرملو موافقت شد و در هیات‌مدیره این شرکت اقدام مزبور به تصویب رسید. البته سهامداران اصلی این شرکت شامل شرکت‌های معدنی و صنعتی گل‌گهر با ۴/ ۴۴ درصد و صنایع ملی مس با ۳/ ۳۳ درصد هستند که ۲/ ۲۲ درصد از این شرکت در اختیار چادرملو است.

شرکت تأمین و انتقال آب خلیج‌فارس که اجرای طرح انتقال آب از خلیج‌فارس به صنایع معدنی جنوب شرق کشور را دست اقدام دارد در تیر سال ۹۲ با سرمایه ۳هزار میلیارد ریالی تاسیس شد، سرمایه آن اکنون برابر ۴۰ هزار میلیارد ریال است و از سوی سهامداران با افزایش سرمایه آن تا مبلغ ۶۰ هزار میلیارد ریال در مجمع عمومی فوق‌العاده موافقت شده است. خط انتقال این طرح در سه فاز به همراه تاسیسات آب‌شیرین‌کن نیز در ۳ فاز قابل‌اجراست به گفته سهامدار ۲۲ درصدی، کل فازهای این طرح از پیشرفت‌های فیزیکی مطلوبی به‌موازات هم برخوردار است. طرح خط انتقال آب خلیج‌فارس در دوران اجرا سبب اشتغال بیش از ۱۰ هزار نفر به‌طور مستقیم شده است

قطعه اول طرح از بندرعباس تا مجتمع معدنی و صنعتی گل گهر به طول حدود ۳۰۰ کیلومتر شامل خط انتقال فولادی به قطر ۱۶۰۰ میلی‌متر و با دبی انتقال معادل ۴ مترمکعب در ثانیه و از طریق ۷ ایستگاه پمپاژ از بندرعباس به مجتمع گل گهر است.

x تبلیغات
دریان سفر امید

به گزارش دنیای اقتصاد، مدیرعامل چادرملو در خصوص قطعه اول این طرح می‌گوید: قطعه نخست طرح انتقال آب خلیج‌فارس ۶۸/ ۹۵درصد پیشرفت فیزیکی داشته که کنسرسیومی مرکب از ۵ شرکت داخلی عملیات اجرای آن را بر عهده دارد و در مهر این بخش از طرح به بهره‌برداری می‌رسد.

ناصر تقی‌زاده با اشاره به هزینه سرمایه‌گذاری در بخش که دارای یک تونل به طول یک هزار و ۶۰۰ متر است می‌گوید: تا پایان سال ۹۸ برای این قطعه ۳۹ هزار و ۵۵۵ میلیارد ریال هزینه شده است.

قطعه دوم در دست اجرا
آنچه در قطعه دوم در حال اجراست شامل ۱۵۰ کیلومتر طول و ۳۰ متر عرض انتقال آب با ۴ ایستگاه پمپاژ و قطر لوله‌های مورداستفاده در سه اندازه و به میزان یک هزار، یک هزار و ۴۰۰ و یک هزار و ۶۰۰ میلی‌متر و دبی انتقالی معادل ۳ مترمکعب بر ثانیه است.

ناصر تقی‌زاده در مورد قطعه دوم که حدفاصل مجتمع معدنی و صنعتی گل گهر سیرجان تا مجتمع مس سرچشمه در رفسنجان است می‌گوید: این فاز که مبلغ ۱۳ هزار و ۶۲۷ میلیارد ریال در آن هزینه شده دارای پیشرفت فیزیکی ۳۶/ ۹۰ درصد است و اتمام عملیات اجرایی آن بهمن امسال پیش‌بینی‌شده است.

قطعه سوم با پیشرفت بالای ۸۶ درصدی
پیشرفت فیزیکی قطعه سوم معادل ۵۳/ ۸۶ درصد گزارش‌شده است. این قطعه به دلیل شرایط خاص جغرافیایی انتقال آب از مس سرچشمه تا محل مصرف در استان یزد، بدون استفاده از ایستگاه‌های پمپاژ انجام می‌شود. تقی‌زاده درباره این بخش از انجام کار می‌گوید: طول خط انتقال اصلی که به صنایع فولادی در استان یزد که حدود ۳۷۰ کیلومتر برآورد شده است و طول انشعاب اخذ شده از خط اصلی تا مجتمع معدنی چادرملو حدود ۱۵۰ کیلومتر است. وی با اشاره به اهمیت این قطعه و تلاش برای رسیدن آب موردنیاز منطقه کم آب اردکان در استان یزد در کنار نیاز صنایع در این منطقه کم آب اشاره و تصریح می‌کند: در این قطعه عملیات نقشه‌برداری و مسیر گشایی به پیمانکار واگذارشده است. پیمانکار اجرای خط از طریق مناقصه عمومی انتخاب و در این قطعه تاکنون ۱۱هزار و ۸۶۶ میلیارد ریال هزینه شده است. وی بر این باور است که بهره‌برداری از قطعه سوم تا پایان امسال محقق می‌شود.

برای دسترسی سریعتر به اخبار مهم  روز، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.

انتهای پیام

مرتبط با : چادرملو
x تبلیغات
آ اس پ
آمیتیس تراول
سفریار آریا
فارکسیو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

x تبلیغات
سلام پرواز ایرانیان