شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی (شستا) شرکت هلدینگ سرمایهگذاری متعلق به سازمان تأمین اجتماعی است، که در زمینه مدیریت سرمایهگذاری، تجارت و بازرگانی، مدیریت دارایی و مبادلات سهام شرکتها، فعالیت میکند.شرکت شستا با سابقه بیش از 35 ساله خود معادل ۱۰ درصد از مجموع ارزش بازار بورس اوراق بهادار تهران، متعلق به شرکتهای زیرمجموعه شستا را از آن خود کرده است.
به گزارش کاماپرس؛شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی امروز و در شرایطی که حدود ۲ میلیون و 70 هزار کد در این عرضه مشارکت داشتند برای اولین بار و با ارزش 13543 میلیارد تومان وارد بازار سرمایه شد که یک رکورد تاریخی در بورس کشور بود.باتوجه به تاثیر گذاری شرکت های زیر مجموعه این هلدینگ بزرگ سرمایه گذاری در سوددهی شستا قصد داریم سودآورترین شرکت های شستا را معرفی و بررسی کنیم.
شرکت سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین (تاپیکو)
تاپیکو در زمینه صنایع پاییندستی نفت و گاز، با تمرکز بر صنایع شیمیایی و صنایع پتروشیمی، همچنین سرمایهگذاری و مدیریت بر مجتمعهای پتروشیمی و کارخانجات شیمیایی فعالیت میکند. شرکت تاپیکو در سال ١٣٨٢ توسط شستا تأسیس شد و در سال مالی ۱۳۹۴ درآمدی بالغ بر ۶ هزار میلیارد تومان کسب نمود و در رتبه ٢٧ از فهرست صد شرکت برتر ایران، بر پایه میزان درآمد سالیانه، قرار گرفت. تاپیکو دارای واحد حسابرسی داخلی بوده که علی رغم تمام محدودیتها و عدم تأمین نیرو و امکانات یکی از فعالترین واحدهای سازمانی بودهاست و شاید بتوان گفت در میان هلدینگهای شستا رتبه ۱ را در فعالیت و تلاش به خود اختصاص داده است.
این شرکت در گزارش سود و زیان شرکت اصلی خود با رشد خیره کننده 2.3 برابری به نسبت سال مالی 97، بیش از 3 هزار و 528 میلیارد تومان سود خالص محقق کرده است که از این مبلغ 3 هزار و 260 میلیارد تومان با تصمیم مجمع عمومی میان سهام داران توزیع شد. 93 درصد از این سود مربوط به بخش پتروشیمی، 5 درصد مربوط به حوزه نفت و گاز و 2 درصد مربوط به سایر صنایع بوده است.تاپیکو هم اینک از تنوع بالای پرتفوی، وجود پروژههای متنوع و توان توسعه پایدار در سود آوری، مشاركت در طرحهای بزرگ برخودار است.
شرکت سرمایهگذاری صبا تأمین
این شرکت به عنوان بزرگترین هلدینگ شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی (شستا) در حوزه بازار سرمایه، رفع نیاز شرکتهای تابعه آن در حوزههایی همچون خدمات تأمین مالی و ارزی، واگذاری تخصصی شرکتها، سبدگردانی و بازارگردانی سهام، از مهمترین وظایف حاکمیتی هلدینگ صبا تأمین است.این شرکت فروردین ماه 98 با عرضه در بازار سرمایه طی یک هفته 21 درصد سود برای سهام داران محقق کرد بعلاوه حدود ۲ میلیون و 70 هزار کد در این عرضه مشارکت داشتند.بر اساس گزارش هیئت تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۹۵ این شرکت دارای هشت زیرمجموعه اصلی میباشد که عبارتند از:
- شرکت کارگزاری باهنر
- شرکت کارگزاری صبا تامین
- شرکت کارگزاری بیمه تامین آینده
- شرکت سرمایه گذاری هامون شمال
- شرکت خدمات مدیریت صبا تامین
- شرکت ماکرو اینترنشنال سرویس امارات
شرکت کارگزاری صبا تأمین که زیرمجموعه شرکت سرمایهگذاری صبا تأمین است، به لحاظ حجم معاملات سالهاست یکی از بزرگترین شرکتهای کارگزاری در بورس اوراق بهادار تهران محسوب میشود. به عنوان نمونه در بهار ۱۳۸۸ با انجام ۱۶٫۴۷٪ کل معاملات در صدر شرکتهای کارگزاری بود و در نیمه اول سال ۱۳۹۷ با ۵٫۶۶٪ در رتبه دوم قرار داشت.
سرمایه گذاری صدر تأمین (تاصیکو)
شرکت سرمایه گذاری صدرتأمین در سال 1378 ، با سرمایه ثبتی یک میلیارد ريال ، تحت پوشش شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) به عنوان یکی از هلدینگ های تخصصی در حوزه صنایع کاشی وسرامیک در قالب سهامی خاص تاسیس شد. در سال 1387 و با توجه به سند چشم انداز شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) ، جهت گیری جدیدی برای هلدینگ صدرتامین تعیین و ورود به حوزه صنعت کانیهای فلزی و غیرفلزی در دستور کار این هلدینگ قرار گرفت.
تاصیکو نیز طی سال اخیر با افزایش حاشیه سود خالص از ۲۰٪ به ۲۹٪ و افزایش بازده داراییها از ۱۴٪ به ۲۱٪ در پایان ۹ ماهه سال ۹۸ نسبت به مشابه سال قبل،رشد ۱۲۵٪ ارزش روز پرتفوی بورس هلدینگ از ۵۲۰۰ میلیارد تومان به ۱۱۷۰۰ میلیارد تومان در پایان ۹ ماهه سال ۹۸ نسبت به مشابه سال قبل موفقیت خوبی در عرصه سرمایه گذاری داشته است.
مرتبط با : شستا
شستا زمان آقای لطفی و آقای ربیعی بسیار سیر نزولی داشت ولی با آمدن مدیران جدید مانند اقای دکتر رضوانی فر بسیار رشد چشمگیری داشته است
با واگذاری کارخانجات دولتی به شستا ،عملا حق و حقوق کارگران شاغل در ان ها پایمال میشود .کارگرانی که با آزمون استخدام دولت بودند را مجبور به امضای قرارداد میکنند.ننگ بر تامین اجتماعی و شستا
دوست عزیز بد نیست بدانید واگذاری کارخانجات دولتی به شستا به پیشنهاد سازمان تامین اجتماعی نیست . بابت بدهی های بسیار سنگین دولت به تامین اجتماعی است که بزور دولت در قالب کارخانجات عمدتا کم بازده و گاهی زیان ده به سازمان تحمیل می شود . این شرکتهای پربازده که میبینید زیر مجموعه شستاست سرمایه گزاری مستقیم خود تامین اجتماعیه نه واگذاری دولت . دولت هیچ کارخانه پربازده ای را به تامین اجتماعی واگذار نمیکنه . مثالش واگذاری هتلهای زنجیره ای هماست که هیچ ثمری به جز هزینه نگهداری یک مجموعه قدیمی برای تامین اجتماعی نداشت .
باید قوه قضاییه ورود کند و شرکت های پر سود دولت را به نفع تامین اجتماعی مصادره کند سالهاست حق و حقوق تامین اجتماعی را نگه داشته و بدهی های خود را به صورت واگذاری شرکت های زیانده که جز هزینه و بار مالی چیزی ندارند به تامین اجتماعی میدهد به عنوان مثال کارخانجاتی که هزینه کارگرانشان را سالها نداده اند و ورشکست شده یا کارخانه شان تعطیل شده را به جای بدهی به تامین اجتماعی میدهد اگر قصد دارد کمک به تامین اجتماعی کند شرکتها و کارخانجات پررونق و پرسودش را بدهد
درجواب دوستمون کارگر ازمون استخدامی نمیده ، در ضمن تامین اجتماعی هیچ وقت ازمونش با ازمون دستگاههای اجرایی یکی نبوده و خودش برگزار میکرده و ازمون های خصوصی هم که میدونید زیاد ربطی به نمره ازمون نداره
حقوقی نامردی داره سمت این سهم نرید
هر چی مدیر عاملش رضوانی فر در مجمعش گفت برعکس شد حمایت هم نشد حقوقیش سهمو عمدا خودش میاره پایین در کف جمع میکنه اسمشم میزاره حمایت .آقای رضوانی فر ما فکر کردیم شما ادم درست و راستگویی هستین شرکت هایی که گفتید تا پایان سال ۱۳۹۹ میان چی شدن؟ خبری نشد وعده هایی بدین که عملی میشه دروغ نگید به سهامدارها