سهام عدالت در حالی از امروز آزاد میشود که تکتک دارندگان این سهام میتوانند از فردا سهام خود را به فروش برسانند؛ اما به چه روشهایی؟
به گزارش کاماپرس، از همان ابتدا قرار بود سهام عدالت به کسانی تعلق یابد که به لحاظ اقتصادی به این سهام نیاز داشته و طبیعتا این افراد جزو کسانی هستند که این روزها به فروش این سهام چشم امید دوخته و روی این پول برای مرهم گذاشتن بر زخمهای زندگیشان حساب کردهاند.
بنابراین، یکی از دغدغههای آنها این است که بدانند سهام عدالت خود را چگونه و به چه روشهایی میتوانند بفروشند.
سهام عدالت از کی قابل فروش است؟
مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی در این مورد میگوید: «از ۱۰ خرداد با آزادسازی سهام عدالت، امکان فروش تک تک سهام عدالت برای مشمولان فراهم میشود. از روز شنبه مشمولان سهام عدالت میتوانند قسمت یا تمامی ۳۰ درصد از سهام خود را بفروش برسانند و داراییهای خود را در سایت اعلامی از سوی شرکت سپرده گذاری ببینند.»
وی ادامه میدهد: «تاکنون رابطه بین مشمولان یک طرفه بوده است و در سال یکبار سود دریافت میکردند و امکان خرید و فروش نداشتند، اما از روز شنبه هر فردی به طور مستقیم میتواند تک تک سهم شرکتها را ببیند و در مجامع شرکتها حضور یابد.»
روشهای فروش سهام عدالت
حسین فهیمی در توضیح روشهای فروش سهام عدالت، میگوید: «به دو صورت امکان فروش سهام عدالت فراهم میشود بطوری که مشمولان سهام عدالت میتوانند با مراجعه به بانک یکجا ۳۰ درصد از سهام خود را بفروش برسانند یا اینکه با مراجعه به کارگزاریها و سایت منتخب شرکت سپرده گذاری مرکزی اقدام به فروش تک تک سهام شرکتها در کارگزاریها کنند.»
وی ادامه میدهد: «برای فروش سهام عدالت به صورت یکجا سهامداران تا ۱۳ خرداد میتوانند به بانکها مراجعه کنند و ۳۰ درصد سهام خود را یکجا بفروش برسانند.»
تمدید مهلت انتخاب روش مستقیم سهامداری
وی با اشاره به اینکه مهلت انتخاب روش مستقیم تا ۱۵ خرداد تمدید شده است، گفت: افراد با اگاهی کامل اقدام به انتخاب روش مستقیم کنند چنانچه فرد این روش را انتخاب کرده باشد برای فرد کد بورسی صادر میشود و اطلاعات فرد به شرکت ارسال میشود و دیگر حق تغییر روش را ندارند.
فهیمی درباره فروش سهام عدالت در کارگزاریها گفت: تفاوت این نوع فروش در این است که فرد میتواند براساس قیمت روز سهام خود را بفروشد و یا اینکه به سبد سهامی خود اضافه کند.
مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی با اشاره به اینکه برای کلیه سهامدارن عدالت کد بورسی صادر شده است، گفت: فقط افرادی که قصد فروش این سهام را دارند به بانک یا کارگزاریها مراجعه کنند و افرادی که قصد فروش ندارند نیازی به این اقدامات نیست و سود سهام آنها، همچون گذشته به حسابشان واریز میشود.
وی بیان کرد: سهام عدالت جزء دارایی فرد محسوب میشود و اگر سهامدار در بورس فعال باشد در سبد سهامی خود میتواند تک تک سهام شرکتها را ببیند واگر فرد در بورس فعال نیست میتواند با مراجعه به سایتی که شرکت سپرده گذاری اعلام خواهد کرد سهام خود را مشاهده کند.
کل سهام کی آزاد میشود؟
فهیمی بیان کرد: از ابتدا سهام عدالت برای نگه داشتن طراحی شده است و از این رو به همه مشمولان توصیه میکنم که این سهام را نفروشند و نگه دارند تا در آینده از درآمد آن استفاده کنند.
وی افزود: تا پایان سال ۹۹ آزادسازی کامل سهام عدالت صورت میگیرد.
پایان پیام