گردشگری در ایران طی سالهای گذشته از شهرهای بزرگ به مناطق کوچک و خوش آب و هوای کشور منتقل شده است. رشد گردشگری در مناطق کوچک و حومهای شهرهای بزرگ باعث ایجاد اقامتگاههای بومگردی شد. اقامتگاههایی که در حال حاضر چندان رونق ندارند و در حال تعدیل نیرو هستند.
به گزارش کاماپرس، ایده شکل گیری اقامتگاه برای پاسخگویی به رشد گردشگران شکل گرفت. این ایده برای توریستهای ایرانی و خارجی که به جای سفر به مناطق بزرگ شهری، آرامش منطقههای حومهای و شهرهای کوچک را ترجیح میدادند، مناسب بود. این مدل اقامتگاههای بومگردی برای آن گروه از گردشگران که مایل به پرداخت مبلغ کمتری برای اسکان بودند، گزینه مناسبی محسوب میشد. این اقامتگاهها در سالهای اولیه فعالیت رونق خوبی داشتند، زیرا سازمان میراث فرهنگی حداکثر حمایت را از آنها داشت. در واقع این مجموعه با پرداخت وام کم بهره با تنفس یکساله شرایط را برای گسترش هر چه بیشتر این مشاغل در نظر گرفت. اما بعد از کرونا و رکود صنعت توریستی، داخلی و خارجی، ضربههای زیادی خوردند. علاوه بر رکود توریست و کرونا، تاکنون تبلیغات منفی زیادی علیه صنعت گردشگری ایران صورت گرفته است که فعالان این حوزه را با مشکلات زیادی مواجه کرده است. مجموع این مشکلات به همراه تورم باعث شد تا مردم مانند گذشته به این اقامتگاهها و هزینه کردن برای چنین اسکانهایی تمایل نداشته باشند.
بیشتر بخوانید:
چالش صاحبان اقامتگاهها برای تداوم فعالیت
چنین شرایطی باعث شده تا صاحبان این اقامتگاهها با چالشهای مختلفی مواجه شوند و به ناچار بازار را ترک کنند. بعضی از صاحبان اقامتگاهها که هنوز در این بخش فعالیت دارند، مجبور به تعدیل نیرو شدند.
با این وجود صاحبان اقامتگاهها به دولت چهاردهم و برنامههای آن در حوزه گردشگری امیدوار هستند. این امیدواری محدود به صاحبان اقامتگاههای بومگردی نیست بلکه به فعالان دیگر حوزهها هم مربوط میشود.
انتهای پیام