بازار آهن و فولاد کشور طی هفتههای اخیر با نوسان قیمتی مواجه بوده است. تغییرات قیمتی محصولات آهنی و فولادی طی اتفاقات اخیر منطقه رو به رشد رفته است و همچنان این تغییرات ادامه دارد.
به گزارش کاماپرس، نوسانات ارزی، تورم و تغییرات در تقاضا به شدت روی قیمت آهن آلات و بازار آهن کشور موثر است. افزایش قیمت دلار روی رشد هزینه تولید محصولات و مقاطع آهنی موثر است و باعث محدودیت تولیدی میشود. تغییرات در بازارهای ساختمانی و عمرانی هم به شدت روی قیمت آهن آلات و مقاطع آهنی موثر هستند و افزایش پروژههای زیرساختی بر نوسانات قیمتی اثرگذار بوده است. مجموع این عوامل سبب شده تا قیمت آهن آلات و مقاطع آهنی بالا برود و خیلی از فعالان اقتصادی و صنعتگران را سردرگم کند. گذشته از این مسائل، قیمت مکرر برق صنایع آهنی و فولادی هم به رشد بیشتر قیمتها دامن زد. قطعی مکرر برق و گاز در کارخانههای تولیدی باعث کاهش تولید و در نهایت عرضه محصولات آهنی میشود. اگر از مسائل داخلی کشور بگذریم، در سطح جهانی هم نوسانات بازار فولاد چین و تغییرات قیمتهای جهانی اثر به سزایی روی تغییرات قیمتی مقاطع آهنی داشتهاند.
حال که وضعیت قیمت آهن آلات را بررسی کردیم، بهتر است شرایط بازار آهن آلات هم نگاهی داشته باشیم. شرایط بازار آهن آلات کشور تحت تاثیر فشارهای اقتصادی و تحریم و اتفاقات اخیر منطقه به شدت رکودی است. فعالان و معامله گران چندان انتظاری از بهبود اوضاع ندارند و بعید میدانند که در کوتاه مدت وضعیت این بازار تغییر پیدا کند.
تغییر قیمتی پرکاربردترین مقطع آهنی چقدر بود؟
در حال حاضر قیمت تیرآهن بیشترین افزایش نرخ را در میان محصولات آهنی بازار داشته است. طبق اطلاعات میدانی، نرخ تیرآهن سنگین برند ذوب آهن نسبت به روز قبل 50 هزار تومان بیشتر شده است که این میزان رشد قیمتی برای چنین مقطع کاربردی بسیار قابل توجه به نظر میرسد.
قیمت دیگر محصول پراستفاده در صنعت ساختمان سازی، میلگرد آجدار، از برند آتیه خلیج فارس هم نسبت به روز رشد قیمتی 700 تومانی داشته و به مرز 29 هزار و 500 تومان رسیده است. ناودانی، دیگر محصول آهنی، از برند نستا هم افزایش قیمت 800 تومانی را تجربه کرده است و در مرز 25 هزار و 300 تومانی قرار دارد.
انتهای پیام
مرتبط با :