کتاب «اخلاق و اقتصاد» سعی دارد به این سئوالهای همیشگی پاسخ دهد که اقتصاد بازار میتواند به عدالت و برابری و شادکامی در جوامع منجر شود.
به گزارش سرویس فرهنگ و رسانه کاماپرس، یوهان خرافلانت، نویسنده هلندی این کتاب، سه رویکرد اخلاقی مهم یعنی فایدهگرایی، اخلاقشناسی اصلبنیاد و اخلاقشناسی فضیلت را با ادبیات اقتصادی کنونی در مورد تاثیرات نهادهای بازار مقابله کرده است. این کار با تمرکز بر سه موضوع انجام شده است؛ شادکامی، نابرابری و فضیلت.
این کتاب روشی عملی برای کاربرد این سه رویکرد اخلاقی در ارزیابی اخلاقی طرحها و سیاستهای اقتصادی مشخص که هدفشان ارتقای نهادهای بازار است، ارائه میکند. هدف «اخلاق و اقتصاد»، ارائه بینشها و ابزارهایی به خواننده است تا بتواند نظریههای اخلاقی مختلف را برای ارزیابی سیاستهای بازار به کار برد و به این منظور اطلاعات جدید حاصل از تحقیقات اقتصادی را در مورد تاثیرات نهادهای بازار آزاد در نظر گیرد.
این کتاب سه بخش اصلی و یک بخش جمعبندی دارد که رویکرد نویسنده نسبت به موضوع را به خوبی نشان میدهند؛ بخش اول به رابطه بین بازارهای آزاد، رفاه و شادکامی میپردازد. در بخش دوم نسبت بازارهای آزاد با حقوق و نابرابری مورد ارزیابی قرار میگیرد. در بخش سوم تاثیر بازارهای آزاد بر انواع فضیلتها بررسی شدهاند. در بخش چهارم و واپسین کتاب، نویسنده سعی میکند با ادغام نظریههای مختلف به یک ایده یکپارچه درباره نسبت اخلاق و اقتصاد برسد.
نویسنده این کتاب که دانشآموخته رشتههای اقتصاد و الهیات است، از سال 2000 به عنوان استاد اقتصاد، تجارت و اخلاق در دانشگاه تیلبورخ هلند مشغول به تدریس و پژوهش است.
بیشتر بخوانید:
این کتاب توسط وحید موسوی داور، ترجمه و به همت موسسه فرهنگی دکسا در 485 صفحه منتشر و با قیمت 350 هزار تومان راهی بازار شده است. دکسا پیش از این کتابهای دیگری درباره نسبت اقتصاد و شادکامی منتشر کرده که از آن میان میتوان به «فراسوی اقتصاد» اشاره کرد. این کتاب به موضوع «نیک زیستی» میپردازد و سعی دارد به خواننده نشان دهد، شاخصهایی فراتر از اقتصاد بر شادکامی افراد و جوامع تاثیر دارند.
این کتاب را علاوه بر سایت موسسه فرهنگی دکسا میتوان از فروشگاههای اینترنتی ایرانکتاب، 30بوک، شهرکتاب آنلاین، دیجیکالا و نهنگ نیز تهیه کرد.
انتهای پیام
مرتبط با :




