در پی حضور عبدالناصر همتی در عراق و چانهزنی وی برای بازپسگیری دلارهای ایران از این کشور، دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق پیشبینی کرد یک شوک سیاسی یا روانی میتواند نرخ دلار را حدود 10 هزار تومان کاهش دهد.
به گزارش کاماپرس، سیدحمید حسینی، یکی از فعالان تحصیلکرده اقتصادی است که سالهاست در حوزه انرژی فعالیت میکند. او که پیش از این سابقه خزانهداری اتاق تهران را در کارنامه خود داشت، الان چند سالی است که دبیرکل اتاق ایران و عراق شده است. وی ساعتی پیش در گفتگو با خبرآنلاین تاکید کرد: هرچند بازار در انتظار اتفاقی خاص است، اتفاقی که معنی شوک سیاسی و روانی داشته باشد اما نباید اهمیت نقدینگی را نادید گرفت. حجم نقدینگی در ایران بسیار بالاست و طبق آمار هر روز ۱۵۰۰میلیارد تومان به حجم نقدینگی افزوده میشود، از این روز بعید است که نرخ ارز به قیمت ماههای قبل بازگردد.
نقش FATF در گرانی دلار
حسینی در ادامه خاطر نشان کرد: بخش مهمی از افزایش قیمت ارز به تحریم، کاهش درآمد حاصل از فروش نفت و همچنین نپیوستن به افایتیاف و بلوکه شدن پولهای ایران در سایر کشورها مرتبط است. قیمت دلار دیگر به کمتر از 20 هزار تومان برنمیگردد. اتفاقات مثبت بیشترین تاثیری که بر قیمت دلار داشته باشد، در همین محدوده است.
دبیرکل اتاق مشترک ایران و عراق درباره دستاورد سفر رییس کل بانک مرکزی به عراق گفت: ما در شرایط سخت تحریم و کرونا دارای یک سری منابع مالی در کشورهای همسایه و سایر کشورها نظیر عراق، ترکیه، عمان، امارات، کره جنوبی و چین هستیم که به علت تحریمها امکان دسترسی به آنها را نداریم.
بر اساس برخی آمار و گزارشها طلب ایران از عراق حدود ۳ تا ۵ میلیارد دلار است. حالا سفر همتی در شرایطی صورت گرفته است که دلار در کانال سی هزار تومان نوسانی جدی را تجربه می کند. دبیرکل اتاق ایران و عراق معتقد است بانک های عراق ترس زیادی از همکاری با ایران دارند. افایتیاف میتوانست این امکان را به ما دهد که خارج از تحریمها و از طریق نظام بانکی اقلام دارویی و مواد غذایی را خریداری کنیم و بانکهای غیرتحریمی ما میتوانستند با بانکهای دنیا همکاری کنند که موضوع اف ای تی اف باعث شد این بانکها هم امکان مراودات جهانی را از دست دهند.
اخبار مرتبط را بخوانید:
- دلار 40 هزار تومانی و یک نظر جنجالی دیگر از اقتصاددان پیشبینی کننده این نرخ
- ترس صاحبان دلارهای خانگی از سیگنال های ریزش سنگین دلار
- سایتهای شرطبندی، پشت پرده گرانی دلار هستند
وی خاطرنشان کرد: اگر بازار حس کند که ایران در حال پس گرفتن بخشی از طلبش است، بازارهای ارز و سکه و طلا و سایر بازارها نیز ممکن است آرام شود که این شرایط برای کشور بسیار مهم است. وی ادامه داد: فقط بحث طلب از عراق نیست بلکه آقای همتی باید کفش آهنی به پا کرده و به همه کشورها دوباره باید سفر کرده و سر بزند و طلبهای ایران را پیگیری و وصول کنند.
ایران چقدر طلب ارزی دارد
سیدحمید حسینی که همزمان سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی نیز هست، در ادامه گفت: بین ۳تا ۵ میلیارد دلار از عراق طلب داریم. کره جنوبی ۶ میلیارد دلار، ترکیه کمی بیش از ۶ میلیارد دلار، امارات حدود یک میلیارد دلار، عمان حدود ۵ میلیارد دلار و چین هم رقمهای بیشتری به ایران بدهکار هستند.
حسینی درباره زمان به نتیجه رسیدن مذاکرات با عراق و آزادسازی منابع ایران گفت: بنده در جریان جزییات مذاکرات رییس کل بانک مرکزی و قولهایی که از طرف عراقی گرفته، نیستم اما باید گفت عراقیها قبلا هم قول دادهاند و پیش از این با آزادسازی مطالبات ایران موافقت کردند اما در اجرا با مشکل مواجه شدیم.البته باید توجه داشت که اکنون تغییراتی در بانک مرکزی عراق صورت گرفته است این امیدواری را ایجاد کرده که عراقیها بالاخره مشکلات ما را درک میکنند.
چالش FATF بسیار جدیتر از این حرفهاست
دبیرکل اتاق مشترک ایران و عراق در پاسخ به این سئوال که قرارگرفتن در لیست سیاه افایتیاف چقدر در عدم وصل مطالبات از طرف عراقی موثر است؟ گفت: این موضوع مهمی است و میتواند زمینه را برای سخت شدن وضعیت فراهم کرده باشد اما مشکل، در این حوزه عمیقتر از این حرفهاست.
حسینی گفت: پیوستن به افایتیاف میتوانست این امکان را به ما دهد که خارج از تحریمها و از طریق نظام بانکی اقلام دارویی و مواد غذایی را خریداری کنیم و بانکهای غیرتحریمی ما میتوانستند با بانکهای دنیا همکاری کنند که موضوع افایتیاف باعث شد این بانکها هم امکان مراودات جهانی را از دست دهند.
بیاعتمادی مردم به ریال
حسینی با اشاره به اینکه مشکل ما اکنون کمبود منابع است درباره چرایی بیتاثیر بودن اقدامات از جمله عرضه سنگین دلار به بازار و بماندگاری قیمت در محدوده بالاتر از ۳۰هزار تومان گفت: این موارد را باید جزو انتظارات تورمی نگریست زیرا تا زمانیکه ذهنیت اکثر فعالان اقتصادی ، مردم و جامعه این باشد که تا زمان برگزاری انتخابات آمریکا، نرخ دلار افزایش مییابد، به حتم تزریق روزانه ۵۰تا۶۰میلیون دلار به بازار میتواند تنها مانعی بر سر راه افزایش بیشتر ایجاد کند اما نمی تواند منجر به کاهش قیمت در بازار شود.
وی گفت: صریح بگویم تا زمانیکه آن ذهنیت در جامعه باشد که تورم در حال افزایش است و مردم از ریال فرار کنند و همه احساس کنند نگهداشتن ریال، اقتصادی نیست به حتم امکان کنترل بازار وجود ندارد.
تا انتخابات آمریکا، دلار گران میشود؟
حسینی در پاسخ به این سئوال که آیا تا زمان برگزاری انتخابات آمریکا نرخ ارز رشد کند و به تبع آن قیمتها در سایر بازارهای موازی مانند سکه و طلا افزایشی باشد، توضیح داد: بستگی دارد به اینکه در تلاشها و رایزنیهایی که در حال انجام است هرکدام به ثمر بنشیند و نتیجه دهد، به حتم بازار ارز و دلار و سکه اثرگذار خواهد بود.
وی ادامه داد: اکنون فضای روانی و سیاسی جامعه این است که جو بایدن در انتخابات آمریکا پیروز خواهد شد و ترامپ شکست خواهد خورد با توجه به اینکه بیش از ۲۰روز به انتخابات آمریکا زمان باقی است و در این مدت اتفاق خاصی رخ ندهد و جمعبندی کارشناسان این را نشان دهند و مردم باور کنند که ترامپ شکست میخورد، امکان اینکه نرخ ارز کاهش یابد و روند نزولی شود، وجود دارد.
حسینی درباره برخی تحلیلهای غیرتخصصی درمورد نرخ ارز و امکان افزایش آن (تا زمان برگزاری انتخابات آمریکا) تا ۵۰ هزار تومان بیان کرد: بسیار بعید است این اتفاق بیافتد البته سخنان از این قبیل برای بازار مضر است؛ چنین پیشبینیهایی از سوی برخی افراد و بعضی کارشناسان، جامعه را به سمت خرید دلار سوق میدهد که به ضرر اقتصاد کشور است. اگر کارشناسی اعتقاد دارد به این مورد اصلا نباید به وضعیت بازارو انتظارات تورمی جامعه دامن بزند.
حسینی گفت: به نظر میآید تا زمان انتخابات آمریکا شاهد تلاطم فراوان در بازار باشیم و تا یکی دو هفته آینده شاهد همین نرخها برای ارز باشیم چرا که چه بخواهیم چه نخواهیم انتخابات آمریکا بر ما اثر دارد.
برای دسترسی سریعتر به اخبار مهم روز، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.
انتهای پیام
نه بابا؛ فعلا خبری از ارزانی دلار نیست. چه دلیلی داره دلار ارزان بشه؟ خودشان مانع کاهش قیمت دلار میشوند، چراکه با کاهش قیمت دلار ارزش داراییهایی که ذخیره کردهاند افت پیدا میکند. ضمن اینکه هرچقدر هم که دلار به بازار تزریق کنند، مردم به حدی عطش و هراس دارند که همه را میبلعند و فرصت نمیشود که دلار ارزان شود. مشکل اصلی بیارزش شدن پول ملی است که ایشان هم در بخشی از صحبتهایشان اشاره کردهاند.
چین کثیف ترین کشوره که در حالی که هم از امریکا میخوره هم از ایران حاضر نیست حق ملت ایرانو الان تو این شرایط سخت بهمون بده از کجا معلوم قرارداد 25 ساله باهاش ببندیم از بد عهدی برجام بهمون بدتر بشه
تمام سال هایی که کل دنیا ایران رو تحریم کردند و میکنند تنها کشوری که جلوی تحریم های آمریکا ایستاد همین چین بود …
آنچنان رونق اقتصادی ایجاد کنم خاک بر سر مردم که چهل سال است گول حرف های یک مشت از خدا بی خبر رو میخورن
نکنید همچین بامردم انقد دروغ تحویل مردم ندهید خدا راخوش میاد تورابه ناموسدون قسم جلو گرونی رابگیرید هروز داریم بدبدخترمیشیم به فکرمردم باشید
شما از ۴۰ هزار نزارید بالا برود کاهش پیش کش به اندازه تمام کهکشان دروغ میگویید.شما دشمن خدا هستید خلق مرده
به دلار ۱۰۰هزار تومانی سلام کنید
بازی دلار و سکه و بورس کار دولت هست . هر وقت خزانه خالی میشه ، دست میکنه تو جیب ملت .😏
بعد میزنه تو سر همه این ها و چیزایی رو که حسابی انداخته به مردم ، خودش بز خری می کنه . باز روز از نو و …
چرخش می چرخه ولی لنگ میزنه.
نشکنه یک وقت که ملغ میزنه.
آخه آقا جون این اخبار نسنجیده رو چرا پخش میکنی
چرا برای جذب مخاطب اینقدر موضوعات بی پایه رو رواج میدید
خود بانک مرکزی هر روز داره قیمت دلار را هزار تومان افزایش میده
با کدام سیاست کسی بیاد دلار بیست هزار تومانی ارائه کند
مال این حرفا نیستین و آدم این کار نیستین که بخواین به فکر مردم باشین
کار خود حکومت گرانی دلار وقتی بودجه کم میشه دلارو گرون میکنن تا اجناس رو گرونتر به مردم بفروشن تا پولی که با دست راست به مردم میدن مثل افزایش حقوق بازنشستگان و یارانه جدید با دست چپ یواشکی از جیب مردم برمیداره به همین راحتی☺️
مجبورید به مردم دروغ بگید… کم چاخان کنید، ارزون نخواستیم نزارید از 100هزار تومن بالاتر بره…
تا انتخبابت هیچی معلوم نی
Fatf هم مانند برجام چه گلی به سر مردم ایران میزند ؟
جز واگذاری امتیازات ایران و سخت تر کردن تحریم ها عایده ی دیگری دارد ؟