آسیب دیدن پلتفرم‌ های فروش آنلاین طلا از سخت‌گیری‌ های یک ماه اخیر دولت

پلتفرم‌های فروش آنلاین طلا شوک بزرگی را در دوران بحران جنگ 12 روزه و دوران پسابحران با بسته شدن درگاه‌های پرداخت، تجربه کردند. این درحالیست که با کاهش فروش در این دوره زمانی، انتظار حمایت و همدلی بیشتری از سوی دولت برای تمام کسب و کارهای آنلاین وجود داشت. دیجی زرگر نیز یکی از این پلتفرم‌های فروش آنلاین طلا است که در این دوران آسیب‌های جدی دیده است.

محمد سیاوشی، مدیرعامل دیجی زرگر، در گفتگوی اختصاصی با کاماپرس در مورد مشکلاتی که در طول یک ماه گذشته برای پلتفرم‌های فروش آنلاین طلا پیش آمده، سخن به میان آورده است.

بسته شدن درگاه‌های پرداخت پلتفرم‌های خرید و فروش آنلاین طلا به ‌صورت ناگهانی رخ داد و با توجه به اظهارات مطرح‌شده، این اقدام به‌صورت غیررسمی و غیرقانونی انجام شده است. این موضوع چه تأثیری بر کسب‌وکار شما در دیجی زرگر داشته است؟

این اقدام و اختلال ایجاد شده در اینترنت به صورت کلی باعث کاهش فروش و عدم دسترسی مشتریان در دیجی زرگر و پلتفرم‌های مشابه شد. واقعیت این است که بسته شدن درگاه‌ها به‌صورت غیرقانونی انجام شد. به نظر می‌رسد دولت یا برای تنظیم بازار یا برای جلوگیری از گردش گسترده وجه نقد چنین سیاستی را اتخاذ کرده باشد. این سیاست به نظر من بسیار گسترده است و نمی‌توان نظر قطعی درباره آن ارائه داد.

این مشکلات فقط مختص پلتفرم‌های فروش آنلاین طلا نیست. این موضوع نه‌تنها به کسب‌وکار ما، بلکه به شرکت‌های دیگر در حوزه‌های مشابه با صنف‌های متفاوت نیز ضربه‌های قابل‌توجهی وارد کرده است. برای مثال، در مورد تأثیرات مالی، ما شاهد کاهش قابل توجه فروش در پلتفرمی مانند تپسی بودیم. این موضوع در پلتفرم‌های فروش آنلاین طلا به مراتب بیشتر است.

این اعداد و ارقام در مورد کسب و کار شما به چه شکل است؟

تأثیرات مالی نیاز به ارزیابی دقیق‌تری دارد، زیرا هر سال تغییرات خاصی در بازار رخ می‌دهد و اتفاقات سیاسی نیز بر عرضه و تقاضا اثر می‌گذارد. بااین‌حال، مطمئنم که افت سود خالص ما بیش از ۵۰ درصد بوده است. مطمئنا این افت سود و فروش در تمام شرکت‌های هم‌‌صنف ما وجود دارد.

x تبلیغات
فولاد پیوان

محمد سیاوشی، مدیرعامل دیجی زرگر - کاماپرس

شما به عنوان یک کسب و کار آنلاین درباره عملکرد دولت چه انتظاری داشتید؟ آیا دولت نقش حمایتی خود را به‌خوبی ایفا کرد؟

بگذارید این سوال شما را با یک مثال جواب بدهم. در آن دوره ۱۲ روزه، اخباری منتشر شد مبنی بر اینکه سایت خانمی، به دستور مسئولین دولتی، اقلام کمک‌های اولیه را به سرعت عرضه کرد. اما پس از پایان این دوره، وزارت بهداشت به دلیل عرضه همین اقلام بدون مجوز به آن‌ها ایراد گرفت.

در واقع باید بگویم که بحران ایجاد شده در جنگ در اصل باعث سردرگمی کسب‌وکارها شد. زیرا مشخص نبود که در چنین شرایطی چه باید کرد. به طور اخص در مورد کسب و کار ما و فروش آنلاین طلا، بسته شدن درگاه‌ها یا شرایط پس از آن، نوعی دلسردی در میان فعالان این حوزه ایجاد کرد. اما اگر بستری فراهم شود که سرعت اینترنت بهبود یابد و مجوزهای لازم به‌راحتی در اختیار شرکت‌ها قرار گیرد، مطمئنا شرایط بهتر خواهد شد.

برای مثال، اخذ مجوز دانش‌بنیان یا دریافت وام برای صنف ما که عمدتاً با وجوه نقد مانند طلا، دلار یا شمش سروکار دارد، بسیار دشوار است و معمولاً به ما وامی تعلق نمی‌گیرد. امیدوارم در این دوره پساجنگ حداقل بستری فراهم شود تا ضررهای واردشده جبران شود. این جبران حداقل می‌تواند تسهیلاتی باشد که در اختیار کسب‌وکارها قرار گیرد.

بانک مرکزی شروط پنج‌گانه‌ای برای تأیید کسب‌وکارهای فروش آنلاین طلا اعلام کرده است تا این پلتفرم‌ها بتوانند فعالیت خود را از سر بگیرند. نظر شما درباره این روند چیست و فکر می‌کنید چه مدت طول می‌کشد تا شرایط پلتفرم‌های هم‌صنف شما به شرایط عادی و پایدار بازگردد؟

اگر شروط تعیین شده برای همه صنوف یکسان باشد، منطقی‌تر است و از طرفی، هرچه این شروط سخت‌گیرانه‌تر باشد، فعالیت کسب و کارهای اینترنتی هم کمتر خواهد شد. به همین دلیل، اگر این محدودیت‌ها فقط برای صنف طلا اعمال شود، از نظر ما چندان مطلوب نیست. در مورد زمان بازگشت به شرایط عادی، اگر روند تعیین شده توسط بانک مرکزی برای همه صنوف یکسان باشد، احتمالاً بین دو تا سه ماه طول می‌کشد تا این موضوع در میان همه جا بیفتد و کسب‌وکارها به شرایط عادی بازگردند.

درباره دوره ۱۲ روزه بحران، این موضوع پیامدهایی مانند تعدیل نیرو داشت. شما در مجموعه خود با چه مشکلاتی در حوزه نیروی انسانی مواجه شدید؟

واقعیت این است که هنوز زمان زیادی نگذشته و تأثیرات بلندمدت مشخص نیست، اما اگر در پلتفرم ما سطح فروش و سود به همین شکل باقی بماند، در آینده با مشکلاتی در حوزه نیروی انسانی مواجه خواهیم شد. امروزه مشخص شده است که بسیاری از استارتاپ‌ها از دوره آغاز بحران تا به امروز، تعدیل نیرو داشتند؛ برای مثال من شنیده‌ام که استارتاپ کارنامه تعدادی از نیروهای اصلی خود را تعدیل کرده است. ما به شخصه هنوز تعدیل نیرو نداشته‌ایم اما بسیاری از استارتاپ‌ها این مشکل را تجربه کرده‌اند.

در بحران اخیر میزان تقاضا برای خدمات شما چگونه بود؟

میزان تقاضا کاملاً صفر بود. زیرا بستر فعالیت بسته شده بود و مردم به سمت استفاده از وجوه نقد، مانند پول نقد یا دلار روی آورده بودند. در آن زمان، فروش آنلاین زیورآلات کاملاً به صفر رسیده‌بود و بیشتر مردم به دنبال اقلامی بودند که به آسانی نقد شوند.

و سخن پایانی؟

در پایان امیدوارم دولت بستری فراهم کند تا حمایت‌های لازم از استارتاپ‌ها صورت گیرد. همه دیدند که در این مدت، بخش خصوصی و استارتاپ‌ها عملکرد بسیار خوبی داشت. برای مثال، دیوار آگهی‌های رایگان منتشر کرد، برخی دیگر از استارتاپ‌ها اسکان رایگان ارائه کردند، اسنپ مارکت فروشگاه سازمانی راه‌اندازی کرد و اسنپ‌دکتر مشاوره رایگان برای افراد آسیب‌دیده از بحران ارائه داد. این اقدامات، حتی اگر تبلیغاتی یا نمایشی باشند هم بسیار ارزشمند بودند.

امیدوارم دولت نیز چنین حمایت‌هایی را از استارتاپ‌ها، به‌ویژه تیم‌های جوان و پرامید، انجام دهد. بخش خصوصی ما پیشرفت قابل‌توجهی کرده و نیروهای جوان باانگیزه‌ای در استارتاپ‌ها فعال هستند. باید به این موضوع اهمیت ویژه‌ای داد.

انتهای پیام

مرتبط با : دیجی زرگر
x تبلیغات
گراد
طلاین
قصران گشت
دریان سفر امید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

x تبلیغات
کیان خودرو