قاسم پیشه ور، عضو اتاق اصناف کشاورزی اعلام کرد: کشاورزان در سال زراعی 402 تا 403 برنج را با قیمت محلی 80 هزار تومان میفروختند، در حالیکه الان قیمت این محصول به 200 هزار تومان رسیده است و این میتواند علاوه بر تولید کننده به مصرف کننده نیز آسیب بزند. تنها کسانی که در این بین سود میکنند دلالان هستند.
به گزارش کاماپرس، به گفته او، کشاورزان زمان برداشت محصول اغلب بدهیهایی دارند که باعث میشود نتوانند محصولات را نزد خود نگه دارند و در سریعترین زمان ممکن آنها را به فروش میرسانند. به همین جهت نیز برنج در دست دلال و واسط میافتد.
قاسم پیشه ور گفته است: براساس برنامه هفتم در 5 محصول اساسی برنج، جو، چغندرقند، گندم و ذرت باید به خودکفایی برسیم که این پتانسیل در کشور وجود دارد.
مطالب مرتبط را بخوانید:
به گفته پیشه ور، اگر دولت بتواند بهای واردات را به زیرساختها تخصیص دهد، ظرفیت خوبی در استانهای شمالی وجود دارد که میتوان از آن استفاده کرد. مابه التفاوت ارز آزاد با ارز 28 هزار و 500 تومانی باید در اختیار کشاورزان باشد و این باعث خودکفایی خواهد شد.
همچنین، پیشه ور در ادامه افزود که پتانسیل تولید 2 میلیون و 700 تا 2 میلیون و 800 هزار تن برنج در کشور وجود دارد. طبق برآوردهای موجود، امسال تولید برنج بین 2 میلیون و 500 تا 2 میلیون و 600 هزار تن بوده و آمار تولید برنج به هیچ عنوان غیرواقعی نیست. واردکنندگان در زمان واردات، سرانه مصرف برنج را 42 کیلوگرم بیان میکنند و مرکز آمار حداکثر مصرف را 27 کیلوگرم اعلام کرده است.
طبق گفته این عضو اتاق اصناف کشاورزی، کشاورزان با وجود واردات قیمت خود را کاهش نمیدهند و اکنون میتوان آنها را دید که در میدان پیش فروش میکنند. این کار بیشتر به منظور جبران هزینههای تولید است.
انتهای پیام