با شروع نیمه دوم فروردین ماه کارگران در انتظار تشکیل جلسه تعیین حداقل دستمزد لحظهشماری میکنند تا تکلیف سناریوهای مختلف مطرحشده در جلسه قبل، از افزایش حداقل 225 هزارتومانی مدنظر کارفرمایان تا افزایش حداقل1/3 میلیونتومانی مورد تقاضای کارگران، مشخص شود.
به گزارش کاماپرس، جلسه تعیین حداقل دستمزد در آخرین روزهای سال گذشته بینتیجه پایان یافت تا چشم انبوهی از کارگران و تعداد قابلتوجهی از کارفرمایان به جلسهای باشد که قرار است در نیمه دوم فروردین ماه امسال برگزار شود و موضوع حداقل دستمزد کارگران، که هر سال مورد مجادله کارگران و کارفرمایان است، در آن به سرانجام برسد.
این درحالیست که کارفرمایان تمایل خود را به تشکیل این جلسه بعد از فروکش کردن بحران کرونا پنهان نمیکنند. اصغر آهنی ها نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار در این باره به ایرنا گفته است: «ممکن است جلسات تعیین دستمزد تا پایان فروردین ماه برگزار شود اما معتقدیم جلسات به زمان خروج از بحران موکول تا تصمیمگیری درستی انجام شود؛ در غیر این صورت بخش کارفرمایی امکان پرداخت عدد و رقم بالا را ندارد و با اجرایی شدن این مورد، بسیاری از شغلها از بین میرود.»
سخنان آهنی ها نشان میدهد نماینده کارفرمایان از برگزاری جلسه قبل از پایان یافتن بحران کرونا نگران است و خروجی چنین جلسهای را تعیین حداقل دستمزد با اعداد و ارقام بالا و غیرقابل اجرا برای کارفرمایان قلمداد میکند.
روایت نماینده کارفرمایان از آخرین جلسه تعیین حداقل دستمزد
آنچه از محتوای جلسه قبل تعیین دستمزد توسط حاضرین رسانهای شده نشان میدهد اختلاف بین نقطه نظر طرفین درباره حداقل دستمزد بسیار شدید است به گونهای که بر اساس گفتههای آهنی ها، کارفرمایان در این جلسه پیشنهاد افزایش 15 درصدی حداقل دستمزد را مطرح کردند . وی تصریح کرده است که نمایندگان کارگران بدون توجه به شرایط و مشکلات موجود اعداد و ارقام بالایی را پیشنهاد میدادند که بخش کارفرمایی با آن موافقت نکرده است.
بر این اساس، کارفرمایان خواستار افزایش 15 درصدی حداقل دستمزد در سال 99 هستند که با توجه به رقم 1میلیون و 500 هزار تومانی حداقل دستمزد در سال 98، افزایش دستمزد مورد قبول کارفرمایان 225 هزار تومان است.
ضمنا آهنی ها در مصاحبه اخیر خود با ایرنا نکتهای را مورد تاکید قرار می دهد که توجه به آن حائز اهمیت است. وی میگوید: تعیین حقوق کارگران یک بحث و پرداخت حقوق بحث دیگری است. در حال حاضر هر روز که میگذرد زمینه تعطیلی مشاغل جدیتر میشود و با این شرایط اگر تصمیمگیری نامناسبی انجام شود به طور قطع بیکاری در کشور را تشدید کردهایم.
در واقع آهنی ها تلویحا بیان می کند که اگر در جلسه تعیین حداقل دستمزد تصمیم گیری نامناسبی انجام شود– ناگفته پیداست تصمیم نادرست از دیدگاه کارفرمایان، تصویب حداقل دستمزد بر اساس نظر نمایندگان کارگران است – کارفرمایان به دلیل ناتوانی از پرداخت چنین دستمزدی ناچار به تعدیل نیرو خواهند بود و این وضعیت بیکاری را در کشور تشدید خواهد کرد.
در این باره بیشتر بخوانید:
- حقوق کارگران در سال 99 و باور غلط 2.8 میلیون تومانی
- حداقل دستمزد چه تاثیری بر تورم دارد؟
- چطور بیمه بیکاری بگیریم؟
- مراحل دریافت بیمه بیکاری چگونه است؟
دولت از کارفرمایان جانبداری کرده است؟
روایت نماینده کارگران از جلسه مذکور با روایت نماینده کارفرمایان تاحدودی متفاوت و نشان دهنده نزدیک بودن دیدگاههای دولت و کارفرمایان به یکدیگر و حتی به نوعی جانبداری دولت از کارفرمایان در آن جلسه است.
فرامرز توفیقی نماینده کارگران در شورای عالی کار در این باره به خبر آنلاین گفته است: نمایندگان دولت در شورای عالی کار اصرار داشتند حداقل دستمزد کارگران هم مثل کارمندان دولتی تنها ۱۵ درصد افزایش یابد که البته بحثی نامربوط به شورای عالی کار است زیرا این دو موضوع جداگانه هستند.
وی پافشاریهای دولت بر پیشنهاد افزایش 15 درصدی حداقل دستمزد و رضایت و حمایت نمایندگان کارفرمایی از این پیشنهاد را اتفاق قابل ذکر آن جلسه ذکر کرده و افزوده است: با وجود اصرارهای نمایندگان کارگران، دولت نهایتا حاضر شد با پیشنهادی وارد شود که براساس آن حداقل دستمزد ۱۹.۵ درصد افزایش یابد و مابقی آیتمها به گونهای افزایش یابد که حداقل دریافتی به دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برسد.
این درحالیست که به گفته توفیقی تمرکز نمایندگان کارگران در شورای عالی کار بر این است که حداقل دریافتی همه کارگران جدا از وضعیت تاهل و فرزند و… باید – با 1 میلیون و 300 هزار تومان افزایش نسبت به حداقل دستمزد سال 98- به 2 میلیون و ۸۰۰ هزار تومان در سال جاری برسد.
فشار کارگران برای تعیین هر چه زودتر دستمزد 99 به نفع آنها نیست
نکته قابل توجه دیگر این که نمایندگان کارگران، فشار کنونی کارگران برای تعیین تکلیف حداقل دستمزد در نیمه دوم فروردین را به نفع منافع آنها نمیدانند و این فشارها را موجب تصمیمگیری عجولانه و برخلاف منافع کارگران قلمداد میکنند.
شاهد مثال این که علی خدایی – یکی دیگر از نمایندگان کارگران در شواری عالی کار – اخیرا در لایو اینستاگرام صفحه شخصی خود در مقام پاسخگویی به سوالات کارگران درباره دستمزد 99 برآمد و به صراحت از کارگران خواست فشار خود بر نمایندگان کارگری برای برگزاری هرچه زودتر جلسه و تعیین تکلیف حداقل دستمزد 99 را کم کنند. وی اظهار کرد: این فشار موجب میشود نمایندگان شما در این جلسه نتوانند بر موضعی که منافع اساسی کارگران را در پی دارد تمرکز کنند و تحت تاثیر این فشارها خروجی این جلسه تصمیمی باشد که منافع اساسی کارگران در آن لحاظ نشود.
با این شرایط باید در روزهای آینده همچنان منتظر بحث های داغ و جدی درباره دستمزد 99 باشیم و و تب تعیین حداقل دستمزد کارگران در سال 99 با گذشت هر روز داغ تر خواهد شد.
حقوق وزارت کار بشه صلواتی بهتر نیست نویسنده این مطلب چقدر باج گرفته از کارفرماهای عزیز هر وقت خواستن حقوق وزارت کار رو اعلام کنن شرایط بغرنج و حساس بود. الان بیسواد ترین معلم ۳۸۰۰ م پایه حقوق شه کارمند ۲۸۰۰ بدترین کارمند با کلی مزایا و وام بلا عوض مزایا ولی وزازت کار همیشه بدبخت و نماینده اونا … اینا همش بازی ۴۰ سال به مردم دروغ گفتین خجالت بکشین
سلام مگر دولت مدافع کارگر نیست ؟ البته باید گفت نه چون دولت خودش ابر کارفرما است
همیشه به کارگران ظلم میشه خصوصا اینکه دولت در این ظلم هم دخیل و به جای حمایت از قشر ضعیف طرف کار فرماها را میگیره در سنوات گذشته تورم را همه لمس کردیم علاوه بر اینکه از قدیم الایام به کارگرا ظلم شده بود و مطابق تورم حقوق انها افزایش نیافته بود در چند مقطع مانند پایان سال 96 و سال نود هفت و خصوصا 98 و بنزین و خروج امریکا از برجام و….. شدیدا اقلام و اجناس گران و حتی تا 500 درصد نیز گران شدنن ولی حقوق کارگرا همون بود که باعث فشار کمر شکن به گارگران شده و چه خانواده هایی که متلاشی نشده و چه سرقت هایی که به دلیل عدم تکافوی حقوق اتفاق نیافتاده واقعا باید عادلانه قضاوت کرد قرار نیست برای منافع یک عده ،حقوق عده ای دیگر پایمال شود خدا وکیلی الان با حداقل ماهیانه حقوق 5 میلیون تومان یک زندکی ساده و معمولی رو میشه اداره کرد بعد چه جوری کارگران با یک میلیون و پانصد هزار تومان زندگی می کنند قیامتی هم هست کارفرما و دولت در روز قیامت باید جوابگوی خانواده ها و زن و بچه کارگران و تمام اتفاقاتی که در این خصوص می افته جوابگوی خداوند متعال باشند ظلم بسه
کارفرمایان حق دارند اگر من کارگر تقاضای حقوق ۲.۸ میلیونی داشته باشم خیلی راحت میگه نمیتونم . چون درآمدی ندارمکه بخوام ایم مبلغ هزینه حقوق به شما و سایر کارمندان پرداخت کنم. و من هم باید یا توافق کنم یا برم سرکار دیگه .. بنابراین بهترین راه افزایش حقوق معقول هست در حد ۴۰۰ تومان
جناب کار فرما اسمتم قشنگه،خواهشا کارفرماها به اسم کارگر اینجا متن ننویسن!
ای ولله
زدی تو خال.
لعنت به باعث وبانیش که تا به کارگر میرسه. نداریم ها شروع میشه لعنت به اون کسی که کارگر رو این قدر بدبخت وذلیل کرده که ما باید با 1/500 بسازیم وبسوزیم. من تو یه شرکت تولیدی کار میکنم پارسال این قدر تولیدکردیم که تا یک سال برای کار فرما بسه سوای مالیات وعوارض و………پول کارگر و مابقی خرج کردها. منم 1/500گرفتم که تموم شده 😠😡
اگه کسی توی این مدتی که شما حقوق کارگران رو تعیین وتکلیف نکردید مثلا کارگری بعد ۲ ماه یا هرچقدر دیگه تسویه حساب کنه و بره آیا شرکت بعدا بهش زنگ میزنه میگه بیا تا مقدار اضافی حقوقت رو بدم ؟؟!! آره اینا همون حقوق پایه رو هم نمیدن. آقای کارفرمایی که همش داری به حق و حقوق مردم لگد میزنی؟ پایه حقوق کمتر از ۲،۸۰۰،۰۰۰ هزار تومن همون بردگی و استثمار کارگران است.
سلام باتوجه به سهم نسبتا کم دستمزد در قیمت تمام شده کالا باید دستمزد همگام با مواد اولیه بصورت هماهنگ افزایش یاید و جبران گرانی مواد اولیه با کاهش دستمزد نتیجه ای جز از دست رفتن قدرت خرید و آشفتگی خانواده کارگری و … ندارد ولی در صورتی که با افزایش دستمزد افزایش قدرت خرید همراه میشه و در نتیجه افزایش تقاضا و رونق تولید و اینکه ما مثل افزایش قیمت مواد اولیه که می پذیریم باید افزایش دستمزد هم پذیرفته شود تا جامعه دچار نا هماهنگی نشود و بعد پرداخت یارانه حمایتی هم نیاز نیست که فساد و رانت خواری می آورد
حقوق ۲۸۰۰م ماهانه یعنی ۲۰۰دلار که حقوق یک روز اروپا وامریکا هم نیست خجالت بکشید .چطور همه چی را با خارج مقایسه میکنید ولی به حقوق کارگر که میرسه ….ظلم نکنید بترسید از خداوند یکتا.جنسها اجاره خانه ها و….چند درصد بالا رفت ؟
وقتی که بخاییم هر چی بخریم از ماشین ،خونه تا نون و آب همه چی بر اساس دلار ۱۶ تومنی محاسبه و مالیات و غیره هم به اون اضافه میشه،ولی موقع دستمزد گرفتن ما ایرانی هستیم وواحد پول ما ریال است،فعلا که امپریالیستی که لعنتش میکردیم از مغرب زمین وارد ایران ما نشه توی شمال و غرب تهران لونه کرده!!
چرا متنی که به نفع کارگر است ارسال نمیشود
چرا کارمند هشت ساعت باید کار کنه با حقوق ۲۸۰۰ ولی کارگر ۱۲ الی ۱۶ ساعت با حقوق ۱۵۰۰ عدالت وجود نداره هیچ کشوری فکر نکنم این طوری باشه تا قبل اینکه دلار ۳۲۰۰ تومان بشه این حقوق یا مبلغ ۱۵۰۰۰۰۰۰ ارزش داشت کارفرما چون میدونه کارگر به کمترین میزان دستمزد احتیاج دارد این مبالغ را برای کارگر در نظر میگیره وگرنه این حقوق ۱۵۰۰ یا ۲۰۰۰۰۰۰ ملیون هیچ ارزشی ندارد از بخور نمیر هم کمتر هست یا انسانیت به کل از بین رفته یا نعوذ بالله خدا را قبول ندارید که هر تصمیمی دلتون بخواد برای قشر ضعیف و طبقه پایین میگیرید
لطفاً منتشر کنید
خداوند از ظلم به کارگر نمیگذرد بس است به قرآن اگر اعتقاد دارید عمل کنید
نمایندگان کارگری چه قدرتی دارن؟ اینا همش فیلمه . آخرش هم حرف آخر رو دولت به نفع کارفرما میگه. فقط کشیدن به نیمه دوم سال جدید همه بگن اینا هم تلاش کردن. فوقش ۲۰ درصد تمومه. اما بیشتر از حقوق باید به فکر امنیت شغلی کارگر بود تا به راحتی کارگر رو بیرون نندازن. کسی که بیکار بشه دیگه چه کاری رو میتونه شروع کنه؟ یا باید سرمایه داشته باشه یا رو بیاره به خلاف
مگه کارفرمای عزیز چقد سود میخوای؟ این همه سال استثمار کردی این یکسال رو بهت فشار میاد زیاد کنی حقوق کارگر رو.کم سوبسید میگیرین کم وام میگیرید وا بدین بخدا
اجاره یک میلیون. آب برق گاز تلفن و شارژ ساختمان ۲۰۰ هزار تومان اگه روزی فقط ۵۰ هزارتومان خرج کنیم یک میلیون و پانصد هزار تومان جمعش میشه ۲۷۰۰۰۰۰هزار تومان اینا به غیر از پول لباس و دکتر و غیره ست.فقط برای درجا زدن و زنده موندن.
خدایا خدایا خدایا
به نظر من حقوق کمتر از ۳ تومن برای کارگر خیلی بی انصافی در حق جامعه کارگری است،حامعه کارگری اکنون همه تحصیل کرده هستند که دولت و مملکت اونا رو به این روز انداخته،با این حداقل دستمزد ها ست که ثروتمندان هر روز ثروتمند تر و فقیران هر روز فقیر تر میشوند.جناب 225 تومن رو خودت ببر در کوزه آبش رو هم نمیتونی بخوری،چند کارفرما بهت پول دادن که این متن رو بنویسی ،یه مشت خبرنگار نمای از همه جا بیخبر که شانسی تریبون دستتون افتاده،مگه با ۲۸۰۰ میشه اجازه داد،قسط داد،بچه فرستاد مدرسه،اصلا میشه زندگی کرد.
واقعا مايه ي شرم و خجالت هست اين حقوق ، اگر گفته ميشود حقوق زير 3 ميليون تومان زير خط فقر هست چرا پس حقوق کارگر بايد 1500 باشد با اين همه گراني و تورم و اجاره و …
ساختارکل دولت و نظام هرکشوری بردوش قشرکارگرهستش ،وای به اون روزی که تمام کارگران دست به یکی کنندو از این زیربار بودن شانه خالی بکنند،قیامتی میشه،تابوده وهست و درتاریخم ثبت شده که بیشترانقلابها بدست قشرکارگرو فقیر اتفاق افتاده،نکنه آقای آهنی و رییس گروه کارفرمایان میخواهند به نفع دشمن و ب ضررنظام عمل کنندکه حقوق کرگران را ۵۰درصدزیرخط فقرنگه میدارند…
سلام تولید کنندها میگن ما مواد اولیه رو چند برابر می خریم قبول ولی چند برابر میفروشن چه ضرری کردن من کارگر یک برابر حقوق می گیرم چند برابر میخرم کی اینجا ضرر کرده
سلام آقای اهنی ها! چراباید تعیین افزایش حقوق بره برای بعد از بحران کرونا؟ مگه همین کارگران تو این وضعیت کارنمی کنند؟ شما اگه جلسه بزارید به ویروس کرونا مبتلا می شوید؟خون شما از ما کارگران رنگینتره ؟شایداین بحران تا آخرسال طول بکشه تکلیف کارگران چیست؟
سلام
من نمیدونم چرا هر وقت میخوان ۵۰۰ تومن رو حقوق کارگر بیچاره اضافه کنن این همه جلسه میذارن و کلی بگو مگو و اخرش هم همه چی به ضرر کارگر تموم میشه
سیل و زلزله و کرونا و کارفرما و دولت همه دست به دست هم میدن تا بهانه ای باشه برای خوردن حق کارگر ولی اونوقت از جیب بیت المال این همه پول بابت مربی و بازیکنای درجه دو و سه خرج میشه هیچ کس جوابگو نیست اون هم میلیاردی . ولی یک قرون میخوان به کارگر اصافه کنن جونشون در میاد. الان هیچ قشری مثل کارگر در حقش ظلم نمیشه چه کسی با حقوق ماهی یک و پونصد کار میکند . معلم اتش نشان پرستار کارمندان دولت ….. اینا همه حداقل حقوقشان بالای ۴ میلیونه .
خدایا خودت برس بداد ما کارگرها
مسئولین بی تفاوت خواهشا در نظر بگیرین که در سال یکبار افزایش حقوق داریم اما طی سال 4 بار یا بیشتر حتی افزایش قیمت دارین بعد واسه ما جونتون در میاد واسه افزایش حقوق حتما خدا از شما میگذره. بخدا گرفتار میشین بدجور ولی نمیفهمین اگرم بفهمین نمیتونید کاری کنید واسه خودتون،چون خدا بدجور داغتون میکنه
با سلام..نه اشتباه نکنید اگه حقوق کارگران زیاد افزایش یابد چه اتفاقی میفتد؟ بله دنیا بهم می ریزه و خاک توسر خیلیا میشه … ولی کارمندان دولت هرچی بیشتر بگیرند اوضاع جامعه عالی میشه … ولی واسه کارکردن کارگرا دست بکار میشوند و همه میخوان دستشونو ببوسند
واقعا جای تاسف داره
فقط موقع انتخابات و رای گیری که میشه یاد کارگر می افتن. اون موقع کارگرا براشون مهم و عزیز میشن .دولت و کارفرما و نماینده کارگر و همین وزیر کار و حتی مجلسی ها همشون شکمشون سیره .کی به فکر کارگر بیچارس. فکر کردین کارفرما کیه همین دولتی ها و مجلسی ها و فک و فامیلاشون هستن دیگه. کارمند هزار تا مزایا داره. وام های با سود کم و بهره وری و پاداش و کارانه و اعیاد. ما کارگر روز مزد شرکتی تو بانک قوامین هستیم. به کارکنان خودشان همین دیروز یک ملیون بهره وری دادن. ولی ما چون شرکتی هستیم به ما هیچی نمیدن. در صورتی که به اندازه کارکنان زحمت میکشیم. چرا نباید این وام ها و سایر مزایا که کارمند میگیره به ما ندن؟
کارگر نباشه آبادانی نیس زلزله بیاد کارگر شهرو آباد میکنه
با سلام. زیر 3تومن اصلا نمیشه زندگی کرد
سبد معیشتی نزدیک به ۵ میلیون تومنه
کارفرما باید حداقل ۵۰ تا ۵۵ درصد از این سبد رو تامین بکنه برای کارگر
که میشه رقمی نزدیک ب ۲/۵۰۰ تا ۲/۸۰۰ میلیون تومان
بحث الکی سر حقوق نکنین
حقوق کارگر زیر رقمی نزدیک به ۲۲۰۰ تومان پایه حقوق تصویب نمیشه که با مزایا به ۲/۶۰۰تا۲/۸۰۰ میلیون میرسه
این از طرف من ب همه قول شرف
همه ما کارگران سراسر کشور نیز باید مثل بقیه دنیا در صورتی که حقوق به نسبت تورم که ۷۰درصد بود افزایش پیدا نکرد باید خودمون با اعتصابات کارگری حقمون رو بگیریم
از پارسال تا حالا هر شرکتی سهامش ده برابر ۸برابرحداقلش۴برابر شده قیمتش رفته بالا اونوقت بخوان دو ریال به کار گر بدن جونشون در میاد خجالت بکشید حداقل تورم و ببینید .آقای دولت سرمایدار کم سود کرده حامیشی؟ می خوای کارگرو بکشی؟ این است عدالت علی؟ وای برشما ها یه روزی هم نوبت ماها میشه به خود بیایید
آقای آهنی ها شما که داری خودتو برای کارفرما پاره میکنی اون پولی که بابت اینکار میگیری آه خیلیا پشتشه. حواست باشه اون پولو قراره به زن وبچه ات بدی این پولا خوردن نداره فکر نحوه پس دادنشو بکن ببین ارزش داره . کارفرمای برده بگیر حقوقو اضافه کنن یا همون حقوق پارسالو بدن؟ کارگراشو هرساله کمتر وکار اون اخراجیهارو با فشار به کارگرای دیگه جبران میکنه وخودتم اینو خوب میدونی،ضمنآ مگه کارفرما اجناس تولیدیشو همون قیمت پارسال میفروشه که انتظار داره افزایش حقوق انجام نشه حالا دیگه خودتو انصافت و آه میلیونها نفر کارگرضعیف
کارفرماهابخاطرسیاست حمایت از تولید داخل که خدمت زیادی تواین سالها به کارفرمایان محترم کرده هرروزدارن پولدارترمیشن اما دریغ از یک جو معرفت…خدایی اش خوداین نماینده کارفرما راببینیدچیکاره است 200تومن چی میشه خودشون خجالت نمیکشند.. والله این نمایندهای کارفرما میخواد رابطه مردم رابا نظام خراب کنه آخه دویست تومن بیانگرچیه؟جز خراب کردن نظام
تا بوده همین بوده همیشه در حق کارگر ظلم میشه ظلم
قدرت همش دست کارفرما بوده هروقت قشر کارگر اعتراضی کنه جوابش اخراج یا حداقل تهدید به اخراج بوده ما که به خاطر نبود بازار و کرونا اخراج واز کار بیکار شدیم ولی حداقل یه حقوقی تعیین بشه که جمعیت ضعیف جامعه بیش از این زیر بار مشکلات کمر خم نکنه
آقای آهنی هاشما حق دارید! کارگر باید بمیره. فقط فکر خودتونید… بابا کارگرم آدمه.
بخدا کارگر ها گناه دارن . الان من تو کارخونه فرش هستم .نصف سودش میره جیب کار فرما. البته حالا با گرونی رنگ سودش کمتر شده ولی بازم این قدر سود میکنند که میتونن ب کارگر بیشتر برسن. تو رو خدا به فکر کارگر بدبخت باشین دیگه
اینا همش بازی و جنگ زرگریه.همه میدونن که که کارگر بدبخت ترین قشر جامعه س.نماینده کارگر و نماینده کارفرما هردو حقوقشونو یه نفر میده.
طبق قانون کار حداقل افزایش حقوق نباید کمتر از نرخ تورم باشد. نرخ تورم سالانه اعلام شده از مراجع قانونی کشور در حدود ۴۰ درصد میباشد. چطور نماینده کارفرمایان و دولت نرخ های ۱۵ و ۱۹/۵ درصد رو پیشنهاد میکنند. تصویب این ارقام مساوی با نقض قانون کار میباشد.
سلام دولت تو فکر چیه که پشت کارفرما رو بگیره هرچی حقوق پایین تر دولت باید از این ور هی بسته معیش…نمیدونم یارانه سبد خانوار و از همه مهمتر به فکر ۱۴۰۰باشه رای همین کارگران حالا هی پشت کارفرما رو بگیر کارفرما به لحظه قیمت کالاها خدمات خودش با توجه به تورم نرخ روز بالا میبره سودش میکنه این وسط ضرر نمیکنه که کارگر و اخراج کنه چون داره سود میکنه دولت به فکر باج و مالیات و عوارضی که از کارفرما میگیره پس بایدم پشت کارفرما باشه
دوستان دقت کنید تو هشت سال جنگ حتی یک ریال به حقوق کارگرا اضافه نشد. گفتن جنگه بعدش جنگهای دیگه شروع شد البته از نوع اقتصادی که اونم باید کارگر بد بخت تحمل کنه .دولتم که مال شیخ نشینهای ایرانه. کارگر کیه یه حمال برای اینا دوستان تقصیر از خودمون که همش می ترسیم و حاضر هستیم با حقوق برو بمیر اینا گور خودمون رو بکنیم پس یه بارم که شذ متحد باشیم .خدا با ماست
درود بله دیگه ن دولت ن کارفرما هیشکی به کارگر توجه نکرده تو این 40سال امسال هم همینطور ….همیشه ظلم به ضعیف بوده تو این 40سال و خواهد بوددددد
آقاتکایف مابازنشسگان تامین اجتماعی چیه حقوق مارومعلوم کنن حالاکارگران مشکل دارن مابدبختهاچکارکنیم کسی نیست که حق وحقوق مابیچارها دفاکندویه حقوقی آبرومندبرایمان تعین کنن که پیش زنوبچهامون شرمنده نشیم شماروبخداقسم یکی بدادمابرسه مابدبختیم
این دولت ک همیشه از ابتدا طرفدار سرمایه دارها بوده وهست یکی نیس بگه تواین چن سال اخیر ک این همه گرانی شد همین سال گذشته ک رب قوطی ۴۵۰۰تومان ب ۲۰۰۰۰هزارتومان رسید ک در وسط سال این اتفاقات افتاد آیاد ستمزد کارگر اضافه شده بود یا مواد اولیه یا پول منابع انرژی گران شده بود ک کلی سرمایه روی سرمایه اینها اضافه شد با این گرانی خدارو خوش میاد اگه قراربا اصافه شدن حقوق کارها تعطیل بشه همون بهتر ک بشه هر وقت حرف اضافه شدن کارگر میشه این حرفای مسخره شروع میشه بنزین یک شبه ۳۰۰۰تومان شد دود ش رفت تو چشم کارگر حبوبات از ۹هزارتومن رسیده ب ۲۶ هزار تومان نان گران شد خدایا ریشه ظالم ها رو قطع کن شده زمان فرعون یک عده شب و روز کار می کنن یک عده در رفاه کامل زندگی می کنن
نقدوگلایه و اعتراض
اینافقط قصدشون اینکه کارگران وبازنشستگان تامین اجتماعی رونسبت به نظام بدبین کنن والاغیر,,,,,,,, ۲۰۰هزارتومن بهت ماست نمیدن
نقی معمولی اگه رئیس جمهور بود بهتر از شما مملکت را اداره می کرد
سلام من یک کارگر روزمزد شهرداری بدون هیچگونه سبدکالاومزایای دیگه باحقوق یکو پانصد انصافتون کجا رفته یکوپونصدکرایه بدیم یابخوریم بهتره بمیریم
همون موقعیکه این دولت اومد با خط ومشی حمایت از ثروتمندان واشرافیان اومد سرکار.حالا هم معلومه که از کارفرمایان حمایت میکنند،چون شریکند با کارفرمایان،توی یه کاسه تلیت آب گوشت میخورند،بابا کجای کارید؟!کی وکجا از حق وحقوق کارگر دفاع شد!؟ دولت به کارفرما کار میده وکارفرما هم بعنوان شیرینی عرف،،پول کلان میده!!این آدما توی اون دنیا جواب حق وحقوق من کارگر را میدند!؟
کارفرمایان درآمد ندارند!!بهونه اشونه توی پالایشگاهی که روزانه ده هزار میلیارد درآمد حداقلی دارد،چرا من حقوق کارگر توی این هوای آلوده وگرمای تابستون وشرجی بالای۵۰ درجه،با زن وبچه حداقل حقوق(۱و۵۰۰) باشه؟؟ چرا کارفرما میاد حق وحقوق کارگران میده به دو نفر پیمانکار جزء؟ ؟بعد این پیمانکار یک سوم از پول دریافتی از کارفرما را برا مزد وحقوق کارگر در نظر میگیره دوسوم وبیشترش را خودش برمیداره؟؟کارفرما وپیمانکار ودولت همشون دستشون توی یه کاسه هست،حرومشان باشد حق الناس وحق کارگران.
مشکل بعضی از کارفرماها اینه که به سود کم راضی نمیشن هنگفت میخوان به خاطر همین کارگر باید این زیاده خواهی بعضی از کارفرماها رو به دوش بکشه
کارفرمایان در سال گذشته چند مرحله اجناس تولیدی خودشونو گرون کردن ولی حقوق همان افزایش اول سال بود و فشار زیادی به جامعه کارگری اومد، دولت محترم،ابر کارفرما شما برای کارمندان خودت 15 درصد افزایش دادی ماشاالله مزایایی که شما به کارکنانت میدی قابل مقایسه با کل حقوق یک کارگر نیست،،نکته آخر اگر کارگری نتونه از پس هزینه های زندگیش بر بیاد با این حقوقا و شرمنده خانوادش باشه که هست جرم دنیوی و اخروی شما قابل بخشش نیست،،
این همه کامنت گذاشتید،یکی نگفت چرا اصلا ما باید تو این شرایط باشیم؟
شماها حقتونه.
همیشه هر کاری دلشون خواست کردند و هیچ نگفتید.
پس بهتره در فقر بمونید.
حق گرفتنی است.
مگر کارفرمایان ونمایندگان دولت درهمین کشورواین آب خاک وباهمین هزینه هاومخارج زندگی نمیکنند؟انصافا بادومیلیون یاسه میلیون تومن میتوان یک خانواده ی دو،سه وچهارنفره را میتوان اداره کرد؟اگرتصورکنیم حقوق کارگر روزی صدهزارتومن باشد،کرایه ی خانه اش درخوشبینانه ترین حالت که ابته خواب وخیال است روزی شصت هزارتومن،روزانه پنجهزارتومن هزینه ی شارژ ساختمان،اب،برق،گازوتلفن بپردازد،روزانه هفت هزارتومن برای خوراک هرنفر ازاعضای خانواده درنظر بگیریم که تغذیه ای باشدکه فقط ازگرسنگی نمیرند برای چهارنفرروزانه بیست وهشت هزارتومنی هزینه دربردارد،خوب قاعدتا خانواده ی این کارگر دیگر خوشبخت ترین انسانهای این کشورند چون حداقل پارتی داشته اند یا سرپرست خانواده حتما باسواد ومتخصص وزرنگ بوده که صاحب شغل است.هزینه های دیگری هم که زندگی دارد حتما زائد واضافیست وخوردن میوه وتنقلات،پوشاک وپاپوش،مسافرت ودرمان،تفریح وورزش،هزینه های تحصیلی وفرهنگی،رفت وآمد ودید وبازدید نوسازی وخریدلوازم زندگی و………هزارکوفت وزهرماردیگرهم بروندبه جهنم.قاعدتا وقتی گوشت کیلویی صدوبیست هزارتومن است،پیازوسیب زمینی کیلویی هفت هشت هزارتومن است پیش پا افتاده ترین میوه ها بطورمتوسط کیلویی ده هزارتومنه خانواده ی این کارگر فقط بیننده اند.هزینه های زندگی درکشورما همگی حذف میشوند،تورم منتظر مینشیندوصاحبخانه هم منتظروهمگی معطلندتاببینندویروس کرونا کی کوچ میکندتازندگی کارگران روی غلطک بیفتند،فشارمالی به کارفرمایان واردنشود،دولت هم که هیچکاره است ودراین مواقع هیچ مسئولیت وبرنامه ای برای مردم وکشورندارد آیا مشکل دیگری باقی میماند؟؟؟؟
اگر میخواهید بدانید که کارفرما چطور میلیاردها تومن سود میکنه و ته مانده جیبش رو به کارگر میده یه نگاه به نمودارهای بورس بکنید که چطور تو این بحران کرونا رو به بالا هستن خودتون متوجه میشین
بترسید از آه کارگرها
۳ تا نکته
یک ، طمع آدمیزاد رو کور میکنه و پول حروم رحم و انصاف رو از دل آدمیزاد میبره. اینا باعث میشه بعضی کارفرماها حق هم نوع خودشون رو که کارگرشونه و واسطه روزی و رحمت خدا به اوناست ندن و با حق خوری ، برکت و سلامتی و خوشی رو از خونه و زندگیشون دور کنن
دو، حداقل دستمزد نباید برای همه کسب و کارها یکسان باشه. این موضوع باید تخصصی تر بررسی بشه و هر کسب و کاری نسبت به درآمدش حداقل دستمزد بده
سه ، با تورم فعلی و همین فرمول ناقص تعیین حداقل دستمزد حتی اگه حداقل دستمزد طبق خواست نمایندگان کارگران ۲ و ۸۰۰ بشه بازم چرخ زندگی کارگرا نمیچرخه و فقر اونا بیشتر میشه
در یک جامعه فقیر ، آدم دارا هم روی خوشی می بینه چون فقر بقیه آدما همیشه جلوی چشمشه و تبعات فقر بقیه گریبانگیر اونم میشه
آقایی که این مطلب مینویسی.به آقای اهنی بگو کجا بودی وقتی بنزین شد خدا تومن شما محصولاتت چند برابر کردی.وقتی با هر تکونه محصولات از شیر گرفته تا پیاز میشه خدا تومن اون موقعه زبون نداری.اون موقعه مواد اولیه چند برابر میشه زبونت کجاس.بس کنید این بازیا رو .کارگر بعنی بدبخت ترین.چون چیزی ندارن کل ملت قرارداد موقت اما کارکنان دولت چی همه چی دارن.یه حوک بگم بخندی کارمند رسمی بغل دستم من حق بدی اب هوا میگیره من نه.اون تو راهی میگیره من نه.اون حق شایستگی میگیره من نه.بنویس فیش حقوق یه کارگر بزن بعد یه فیش کارمند.۲۰۰تومن با یه میلیون برا کارگر فرق نداره چون بر همون اساس زندگیش بگذرون میکنه.عزت زیاد
روزی 50 تومن دارن حقوق میدن هزارتا عدا و اطفال در میارن آقا ما راضی به ضرر کارفرمایان عزیز نیستیم بیایید تا بیشتر از این ضرر نکردین جلوی ضرر و بگیرین مرد حسابی حقوقی که برا کارگر بریدین میشه باهاش فقط یه شامپو کلییر تقلبی بگیری واقعا خنده داره یا واضحتر بگم باید گریست به حال … بسه یا بازم بگم شماها چطور آدمهایی هستید خداوکیلی شرم نمیکنید خجالت بکشید حیف اسم انسان که رو شماها گذاشتن
با حداقل حقول مجبورن دست ب هرکاری بزنن تا تامین بشن بعد میگم چرا زندانی ها زیاد شدن دزدی زیاد مبشه زورگیری زیاد میشه و…خوب اینم یکی از علتها ممکنه باشه کارفرمایان با ۲و۸۰۰ حقوق دادن بخدا هیچ تاثیری ب انها نداره تکون نمیخورن تعطیل هم نمیشن فیلم بازی میکنن ک بیکاری زیاد میشه یا تعطیل میکنن کسب و کارشونو اونم بخاطر اندک حقوق
که اضافه کنن الکی میکن با این خرجای سنگین واقعا قشر ضعیفیه کارگران تو ابن بحران سازمان تامین اجتماعی هیچ وقت تامین نکرد کارگرارو بگه حداققل یکماه حقوق ب پرسنل تامیین اجتماعی بدن نرن سرکار اخه یک صدایی هم درمیامدازین سازمان بد نبود ابراز وجود میکرد فک کنن یک اختلاس بزرگ دیگه شده تو مملکت درعوض اون مبلغ رو ب پرسنل بدن حلال و پاک
همه کسانی که نمایندگان کارفرما و دولت هستند خودشون تماما دارای واحدهای تولیدی هستن به نظر شما چیزی تصویب میکنن که به ضررخودشون باشه .
خدایی اون آقایانی که نماینده کارگر هستن،خودشون هم باحقوق کارگری میتونن زندگی کنن،،چطور وام واختلاس میلیاردی باعث تورم نمیشه،حقوق کارگر اگه به سطح نرخ تورم برسه،باعث تورم میشه؟ باید یک قانون ثابت برای حقوق کارگر معین بشه،،مثلا هرسال ۲۵ درصد نسبت به سال قبل افزایش حقوق بشه،،نه اینکه باکلی جلسه وآمارهای دروغ از تورم،یک مبلغ برای حقوق کارگر بدبخت تعین بشه،اونم توسط کسانی که حتی یکروز کارگری نکردن،،تنها قانونی که ۳۶۵ روز درایران ثابته همین حقوق کارگرهست،اکثرکارفرماها اگه قراربود حق کارگر رو درست بدن که صاحب کارخانه وخانه های چندمیلیاردی نمیشدن،،حضرت علی(ع)میفرماید:هرجاثروتی انباشته شده،،معلومه که حق کسانی پایمال شده،،بااین روش پرداخت حقوق کارگران،لازمه که دولت همه کارگران رو تحت پوشش کمیته امداد قرار بده،تالااقل ماهیانه چندبسته موادغذایی به کارگران بدن،،
باسلام از خدا بترسید نمایندگان کارگران اگر میخواستند طبق وظیفه شون عمل کنند باتوجه به تورم این سه سال گذشته و افزایش حقوق ناچیز سال قبل کارگران زحمت کش و بدبخت البته باتوجه به تورم
باید و باید و باید میدانستند که خدا هست و روز قیامت هم هست و مبلغ000 000 5 میلیون را بیان میکردند و از موضع خودشان هم طبق قانون جمهوری اسلامی کوتاه نمی آمدند تا حداقل قدرت خرید یک کارگر به اندازه سال 95 میرسید
اما دریغ و صد دریغ که اینها همه یک نمایش خیمه شب بازی برای گول زدن من و تو یه کارگر است تا هر روز بیشتر از روز قبل ما را استثمار و برده گی بکشند
انهم برای یک زندگی شرافت مندانه اما الحمدلله که خدایی هم هست و روز قیامتی هم هست و من و تو ی کارگر در محض» خدا جلوی این نا مسلمانها را خواهیم گرفت
اینجاکه متاسفانه زورمان به ایشان نمیرسد و باید ار کنیم کار. کار ار و از زحمات ما کارفرمایان هر روز از روز قبل راحت تر و با تجملات بیشتر زندگی کنند و زن و بچه من و شما هر روز حسرت بخورند
پس تا روز قیامت یا علی
یه حساب کتاب ساده واستون میکنم کمتر پشتوانه کارفرماها رو بگیرید
اجاره ماهانه یک مغازه 20 متری 10 میلیون
نفراتی ک کار میکنیم من و کارفرما یعنی همش من
در روزهای عادی سال
روزانه بین 50 تا 80 تیکه لباس میفروشیم
سود هر تیکه لباس 15 تا 50 هزارتومان
میانگین فروش 65 تیکه
میانگین سود هر لباس 35 هزار تومان
میانگین سود روزانه 2275000 تومان
میانگین سود 30 روز عادی سال 68000000 تومان منهای 10 میلیون اجاره 3 میلیون برق و مالیات و خرج و مخارج اضافی ک نمیشه میمونه 55میلیون تومان ک همه زحمتشو کارگر میکشه حالا چقدر از این سوووود خالص حق این کارگره لطف کنید مسئولین محترم حساب کنن بگن ممنون میشم
متاسفم براتون
دولت چرا طرف کارفرما نباشه خودشون صاحب کارخونه ها هستن .از کارگر مظلوم نبوده نیست .خدایی اقایی که طرف کارفرما رو میگیری خودت با 1500 میتونی زندگی کنی
سلام چرا کارکران رو باکارمندان مقایسه میکنید اونا 8ساعت کار میکنن 2.800میکیرند با گلی مزایا و وام های بلا عوض و ما کارگرها چی. به جون مادرم من 12ساعت کار میکنم حتی جعمه ها هم میرم سرکار کلا 1.700میکیرم تورو خدا به فکر ما هم باشید یه فکر درس حسابی بکنید.
چه سنگدل است سیری که گرسنه ای رانصیحت میکندتادردگرسنگی راتحمل کند
بریدخداروهزاران هزاربارشکرکنیدکه قانون توایران اجرانمیشه وگرنه خیلیاتون روبه جرم حرام خوری به صلابه میکشیدن
با سلام
ببخشین فکر کنم اینجاایران باشه و دست همه عزیزان باید تو جیب کارگران باشه اگه کارگرها حقوق بالا بگیرند دیگه به امر بالایی هانیستن و واسه همینه میترسن حقوق رو بالاببرن خط فقر۴میلیونه ولی اینجا یک میلیون و پونصد میدن. واقعا فاجعست
وقتی به کارگرای بدبخت میرسه همه میترسن حقوق رو بالا ببرن واقعا نمیدونم چطوری یک ماهو بااین حقوق سر میکنن انشالله همین کرونا باعث مرخص شدن از این دنیا ازکسایی باشه که حق کارگرااینجوری بالامیکشن.بعضیابا حقوق ۱۰۰میلیونی و پاداشای گوناگون بعضیام باماهی یک و پونصد..فقط حق کارگرا رو خوب میخورن
قربان دهن همتون دست و پای شما کارگران با شرافت و زحمت کش و مسلمان رو می بوسم رو چشم می گذارم
ای حق و عدالت علی کجایی امروز تو کشور ما مبلغین دین تو نشستن هما کنار نقی رو حرام و عبور از حد دین می شمارند اما برای قشری که داره پوستش کنده می شه تا این کشور سرپا باشه رو نمی بینه هیچ محل … هم نمی گذاره.
وقتی صفدر ماهی ۱۰۰میلیون میگیره و بقیه بالایی ها باید سفر خارجه و حق اوقات فراغت فرزندانشون رو بگیرن جایی نمیمونه جز جیب کارگر..لعنت به کسایی ک اینجوری پیشخور کردن حقوق کارگرای ساده رو
خود نماینده کارگران از دولت حقوق میگیره پس نباید از ذینفع توقع دفاع از حقوق کارگران را داشت مرسی
والا با این درصد تورم و گرانی اجناس فشار رو قشر کارگر زیاده .خواهش میکنم به داد این قشر ضعیف برسید…
صدقه کمیته امداد از صدقه تامین اجتماعی به کارگر و بازنشسته بیشتره میگید نه دریافتی ی خانواده ی ۴ نفری مددجوی کمیته را با ی خانواده بازنشسته ۴ نفری تامین اجتماعی مقایسه کنید
آقا یکی به ما بگه آیا سوئد پناهنده بشیم قدر مارو بیشتر میدونن یا نه؟
خخخخ اینجا هر بلایی هست سر کارگراست بیچاره ما کارگرا که انقد به دفاع هستیم در مقابل دولت
این وسط جنگ اقتصادی بشه کارگر تو فشاره
اینجا جنگ دفاعی بشه کارگر بدبخت باید بره جنگ برای دفاع از کشورش
اونوقت دولت قدر کارگرا رو نمیدونه
باسلام شما میگین 400.000هزارتومان از اونطرف دوباره تورم میره بالا و400.000هزار تومان ارزشش میشه40.000هزار تومان….
وقتی مجلس در خواب کرونا اسیر میشه ابرکارفرمایی از جنس ترامپ ایرانی با اعوانش و انصارش هذل میگه و خودش باور میکنه معلوم که انحطاط اخلاق تا کجا پیش خواهد رفت و ارباب دولت با خانه های ولنک و لواسان چه نشخوار خواهند نمود و یداله فوق ایدیهم آقایان همین کارگران یک روز یقه شما یقه سفید ها را انشائ اله خواهند گرفت که این وعده محقق خواهد شد
سلام اقا ی کارفرما تو اسلان میخوای حقوق نده هرجور دلتون میخواد با کارگر رفتار میکنید اخراج راحت اضافه کاری بدون حقوق .جریمه و کسر ازحقوق کارگر به هردلیلی چندر قاز حقوق که نه به اجاره خونه میرسه نه به خرج مدرسه بچه ها نه تفریح .این چندر قازم میخوای ندین که شاید صنوف تون برشکست نشه قطه ای که دوسال پیش میدادی هزار تومن الان میدی 20 هزار تومن بعد شماها برشکست میشین ما کارگرا بدبخت تر خانواده داقون .زن بچه ناراضی خاک برسر ما که یه حمایت کننده محکم وقوی نداریم .بیکار بشیم بهتره تا یک ماه کارکنیم برای 1500 حالم از این زندگی بهم میخوره دولت هم با کار فرماست .کارگر یتیم بدبخت
سلام.آخه مگه تو این گرونی ها میشه با حقوق ۱.۵۰۰تومنی زندگی کرد دولتی ها خودشون طرف دار کارفرما ها هستن….آخه یکی نیست بهشون بگه شما خودتون بودجه تعیین مکنین …به فکر اون مدیر دولتی هستین حقوق بالا بدین به کارگر که میرسه میگن کمبود بودجه داریم …ای کروناست….پس شما چه جهش تولیدی رو میخاین امسال شروع کنین….با ۱.۵۰۰…..
به نام خداوند بخشنده و مهربان
همانا خداوند بر تمامی اعمال و کردار و رفتار بندگانش آگاه و دانا است ؛
کارگران از شریف ترین اقشار جامعه کنونی ما هستند ، که در همه حال تمام توانشان را برای پیشرفت جامعه و چرخاندن چرخ تولید به کار می برند . ولی در مقابل کاری که می کنند و زحمتی که میکشند چه عایدی نصیبشان می شود ، واقعا خستگی رو تو تن ما کارگران گذاشتید .
و خداوند می فرماید وای بر شما اگر حقی را از کسی یا گروهی ضایع کنید ؛
همانگونه که خداوند حق خودش را میبخشد ولی درمورد حق الناس هرگز با کسی مدارا نمیکند.
امیدوار روزی برسد که هیچ کارگری شرمنده خانوادش نباشه؛ آمین
شما هم جنم باز پخش نظرات رو ندارید ـ وگرنه دار و دکون شما رو هم تخته میکنن
بیشتر از حقوق کارگر حق بیمه کارفرما را تحت فشار قرار می دهد 30 درصد دستمزد بعنوان حق بیمه که 20درصد آن را کارفرما باید پرداخت کند! در اکثر کارگاههایی که میانگین 10 نفر پرسنل دارند سود کارفرما بابت سرمایه گذاری و مدیریت و دستمزد خودش به اندازه ی پولی نمی شود که به تامین اجتماعی پرداخت می کند مالیات و عوارض و سایر هزینه ها بماند! دولت یا باید حق بیمه را کاهش دهد یا بابت بیمه کارگران به کارفرما سوبسید پرداخت نماید؛ رونق اشتغال با حرف نمی شود به جای فشار بر کارفرما برای افزایش حقوق و بیمه و … که موجب تعطیلی برخی مراکز تولیدی و خدماتی خواهد شد لازم است تمهیدات دیگری اندیشیده شود که هم بر کارگر ظلم نرود هم بیکاری افزایش پیدا نکند بعنوان مثال کارگرانی که شیفت شب مراکز تولیدی هستند یا کارگران نانوایی ها و میادین میوه و تره بار و آن جاهایی که کارشان سخت است حق سختی کار بیشتری بگیرند مزایای بیشتری داشته باشند و …
من یه کارگر مجردم بااین حقوق به خرج خودم هم نمیرسم.اونوقت یه کارگر بیچاره که متاهل باشه با خرج یه زندگی بااین حجم از گرونی باید چکار کنه؟؟؟ از عذاب خدا بترسید. چرا این دولت بی لیاقت بفکر کارگر بیچاره نیست؟؟؟ و لعنت الله علی قوم الظالمین.
دولت وقتی موضوع اضافه حقوق کارمندان وبازنشستگان کشوری ولشکري باشه پول و اعتبار کافی داردکه 65درصد اضافه مي کنه بالأخره برای خود مسؤلين هم خوبه وقتی هرسال حقوقشان رااينطوري افزايش ميدن بعد از مدتی وقتی که بازنشست شدن حقوقشان به اندازه ای هست که زندگی راحت و بدون دغدغه مالی داشته باشند، مگر کارگران و بازنشستگان تأمین اجتماعی و بقیه مردم ایرانی نیستن و از این ثروت کشورشان نفت و بقيه معادن ومالياتها وسایر درآمدها هیچ سهمی ندارن وفقط کارمندان کشوری ولشکري ایرانی هستند و سهم فقط به آنها تعلق می گيرد. با یک روایت مختصر ی از امام علي(ع) درد دلم را تمام می کنم شما هم بلاشک اين روایت را شنیده اید،مردم ازامام علی(ع) پرسیدند بعد ازشما چه کسی مشکلات مردم راحل کرده وعدالت را ادا میکند امام جواب داد*الدرهم ولدينار*
مردم ازامام علی(ع) پرسیدند بعد ازشما چه کسی مشکلات مردم راحل کرده وعدالت را ادا میکند امام جواب داد*الدرهم ولدينار*
این چهل سال همه ملت ایران رو کاری کردین ک هرگز حرف راست از گلویشان بیرون نمیاد دیگه هر چه از ماست که بر ماست بیچاره کارگر با 1800میخواد چطور با اجاره نشینی و این همه گرونی ازپس زندگی بربیاد
تکلیف این داماد وزیر کار چی شد؟ همون که دلارهای 4200 تومنی گرفته بود جنس وارد کنه برده بود فروخته بود به صرافیها
اولا وزرا اکثرا کارخانه دار و سرمایه دارن این مملکت هستن جدای که از کجا آورده اند ما چطورانتظار داریم دولت بنفع کارگر باشددرصورتی که خود سهامدار اصلی کارخانه ها هستن