خودروهای زیادی تحت عنوان خودرو ملی در ایران ساخته شدهاند که البته مزیت و برتری خاصی نسبت به مونتاژیها یا خودروهای وارداتی ندارند. بیشتر این خودروها از لحاظ پلتفرم و مشخصات فنی و امکانات مشابه یکدیگر هستند و تنها با شکل و شمایل متفاوت از هم متمایز میشوند، رانا پلاس یکی از این خودروها است.
به گزارش کاماپرس، رانا پلاس یک خودروی ملی است که قرار بود جای پژو 206 اس دی یا همان 206 صندوق دار خودمان را بگیرد. چون خودرو 206 صندوقدار با هزینه گزافی تولید و عرضه میشد، نسخه ایرانی قرار بود جای آن را پر کند. پروژهای که شکست خورد، چون طبق آمار هنوز نسخه 206 صندوقدار کارکرده بیشتر از رانا پلاس متقاضی دارد.
اخبار مرتبط را بخوانید:
- خرید اقساطی خودرو جک E50A؛ انتخابی هوشمندانه برای رانندگان تاکسی
- لوکانو L7 در ایران؛ آیا این خودرو ارزش خرید دارد؟
اما چرا رانا پلاس جای 206 را نگرفت؟
چند مورد عمده درباره شکست این جایگزینی وجود دارد. اولین مورد این است که رانا پلاس همچنان با پیشرانه قدیمی تی یو 5 عرضه میشود. این خودرو با موتور 1.6 لیتری با قدرت 1.5 اسب بخار و گشتاور 145 نیوتن متر تولید شده است و شتاب صفر تا 100 آن 12 ثانیه زمان میبرد. در کل به لحاظ فنی این خودرو ضعیفتر از مدل 206 صندوقدار یا خودروهای همرده است.
مورد دوم، نامشخص بودن و بلاتکلیفی این خودرو است. سازندگان در یک چرخ این خودرو از لنتهای پژو 206 تیپ پنج بهره بردهاند و در چرخ دیگر از مدل خود رانا استفاده کردهاند! این خودرو نه شبیه به 206 است، نه توانسته شخصیت منحصر به فردی برای رانا باشد.
مورد سوم، سیستم ناسازگار این خودرو با جادههای ایران است. این خودرو به سیستم تعلیق خشک و فرمان سبک مجهز شده است که با جادههای ایران سازگاری ندارد. اگر با رانا پلاس به دل جادههای پردست انداز بروید، بیشتر متوجه این موضوع خواهید شد.
مورد چهارم، رانا پلاس هیچ تجهیزات منحصر به فرد و امکانات ایمنی خاصی ندارد. این خودرو یکسری امکانات معمول مثل فرمان برقی، سنسور دنده عقب و … را دارد و از امکاناتی مثل کروز کنترل و نمایشگر لمسی بیبهره است. ضمنا این خودرو به جز دو ایربگ برای سرنشینان جلو، هیچ امکانات ایمنی دیگری ندارد.
همه این موارد باعث شده تا رانا پلاس بیشتر از اینکه یک خودرو برجسته تولید داخل باشد به یک انتخاب از سرناچاری و کم پولی تبدیل شود.
انتهای پیام